Bartın’da CHP’nin astığı afiş gündemden düşmüyor!

CHP İl Başkanlığı’nın astığı afiş 24 saat geçmeden indirtilirken son asılan afiş, tartışmaya neden oldu. “Aaa gadunum 128’i ney yaptıy nereye goduy?” yazılı afiş ile ilgili AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın şivesiyle yanıt vererek “128 Milyar Doların cevabı verildi, kendi milletvekiliniz İlhan Kesici dahi verdi. Sen duymadıy mı? Hayal dahi edilemeyen icraatlara imza attık. Şöööle bi kafay kaldu da şu Bartın’a bi bak, nele nele yapıldı, bunca eserleri görüsüy, görüy de görmezden gelüsüy” dedi. CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu da Tunç’un sözleri üzerine bir paylaşımda bulunarak “Belden aşağı vurma siyasetiyle varılacak yer bellidir. Yurttaşına değil yandaşına kucak açandan hizmet beklenmez” yanıtını verdi.
Bu haber 2021-04-22 09:57:34 eklenmiş ve 385 kez görüntülenmiştir.

 

 

Siyasette kazan kaynıyor!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

“128 milyar dolar” tartışması Bartın’da farklı bir boyut kazandı. Hatırlanacağı üzere, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talebi doğrultusunda CHP’li tüm belediyeler, il ve ilçe başkanlıklarınca üzerinde “128 Milyar Dolar Nerede?” yazılı pankart ve afişler asılmış AK Partililerin büyük tepkisine neden olan bu afiş ve pankartlar indirilmişti.

 

İYİ Parti’nin de ülke genelinde çeşitli platformlarda sorguladığı 128 milyar dolar ile ilgili olarak Bartın’da ilginç bir gelişme yaşandı. CHP Bartın İl Başkanlığı, “Cumhurbaşkanı’na hakaret “ gerekçesiyle indirilen pankartı Bartın şivesi ile esprili bir hale getirerek yeniden astı.

 

“Biz de onlar adına bu soruyu soruyoruz”

 

Ancak bu kez asılan pankartta ne dolar ibaresine yer verildi ne de bir görsele… Üzerinde “Aaa gadunum 128’i ney yaptıy nereye goduy?” yazılı pankart CHP İl Başkanı Selim Karakaş tarafından İl Başkanlığı binasına asıldı. Söz konusu afişle ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Karakaş, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe örgütleri olarak yaklaşık 3 haftadan beri 128 milyar doların nerede olduğunu çeşitli pankartlarla sorup öğrenmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar yeterli bir açıklama hiçbir yerden gelmedi. Ancak şöyle bir durum var; 83 milyon ülke yaşayanımızın, insanlarımızın yurttaşlarımızın bu paranın nereye gittiğini bilmeye hakkı olduğunu düşünerek 128 milyar doları dile getiriyoruz pankartlarla. Kimi zaman o pankartlara espri katıyoruz. Ülkede 13 milyon 264 bin emekli, dul, yetim için. Aylık geliri bin 192 lira olan 9 milyon 80 bine yakın insanımız için. 10 milyona yakın işsizimiz için. 2 milyona yakın çiftçimiz için. 1 milyon 950 bine yakın esnafımız için. 1 milyona yakın apartman görevlimiz için hasılı tüm yurttaşlarımız için bu sorunun cevabını arıyoruz. 128 milyar doları 83 milyon nüfusumuza bölsek kişi başı 12 bin 336 TL düşüyor. Hane başına 61 bin 680 TL gibi bir para düşüyor. Yurttaşlarımızın hiç birinde böyle bir para yok. Herkes zor günler yaşıyor. Emeklimiz, işsizimiz, kamu çalışanları, sağlık çalışanları her gün hem hastalıkla hem geçim sıkıntısı ile uğraşıyorlar. Biz de onlar adına bu soruyu soruyoruz ve sormaya devam edeceğiz” dedi.

 

Asılan pankart da bu kez 12 saat geçmeden yine indirtildi.

 

Tunç: “Şöööle bi kafayı kaldu da şu Bartın'a bi bak”

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da söz konusu afiş üzerine bir açıklama yaptı. Sosyal medyadan verdiği cevapta bu pankarttın CHP örgütlerindeki taciz ve tecavüz skandallarını örtmeye yetmeyeceğini savunan Tunç, CHP’nin 19 yıldır hakaret, karalama, yalan siyaseti sayesinde 15 sandıkta yenildiğini kaydederken Bartın şivesiyle karşılık vererek “Aaa gadunum! Tabelanızın üzerine astığınız bu pankart CHP örgütlerindeki taciz ve tecavüz skandallarını örtmeye yetmez. 128 Milyar Doların cevabı verildi, kendi milletvekiliniz İlhan Kesici dahi verdi. Sen duymadıy mı? Kasası tam takır, emeklisine maaş dahi ödeyemeyen, İMF kapılarında el pençe divan duran, hastanelerinde cenazelerin bile senet imzalatılmadan verilmediği bir ülke devraldık, Sonrasında ne mi yaptık, 18 yılda toplam 2,4 trilyon liralık kamu yatırımını hayata geçirerek ülkemizin her köşesini eserlerle donattık. Hayal dahi edilemeyen icraatlara imza attık. Şöööle bi kafayı kaldu da şu Bartın'a bi bak, nele nele yapıldı, bunca eserleri görüsüy, görüy de görmezden gelüsüy. Siz ne yaptınız? Bu ülkenin ekonomisine 100 milyarlarca dolar zarar veren Gezi çapulcularına arka çıktınız. Tencere tava çaldınız. Bu ülkenin istikrarını ve güven ortamını bozmak isteyen terör örgütleri ile kol kola girdiniz. Darbecilere sahip çıktınız. Türkiye’ye sınıf atlatan dünya projelerinin tamamına karşı çıktınız. Her fırsatta kendi ülkenizi yalan yanlış ithamlarla yurt dışındaki dostlarınıza şikayet ettiniz. Millet sizi de bizi de iyi tanıyor. 19 yıldır hakaret, karalama, yalan siyasetiniz sayesinde 15 sandıkta yenildiniz, böyle devam edin, siz yenilmeye biz ise üretmeye devam edelim.” dedi.

 

Bankoğlu: “Belden aşağı vurma siyasetiyle varılacak yer belli”

Tunç’un açıklamasından sonra CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak “Belden aşağı vurma siyasetiyle varılacak yer bellidir. 128 milyar dolar için asıl Bakan Elvan ne dedi? ‘Kasım 2020’den bu yana satış yapılmadı.’ Zaten biz de öncesinde buhar olmuş 128 milyar doları soruyoruz. Milletin parasının hesabını soruyoruz diye mi rahatsız oluyorsunuz? O yüzden mi bu telaş, iftira ve hakaretler? Aslında, çok net sorulara cevap arıyoruz ama İktidar, gerçekleri hâlâ anlatmıyor. Soruları sorduk, cevap yok. Tekrar soruyoruz: 128 milyar doları hangi yöntemle sattınız? Hazine ile imzalandığı ifade edilen Protokol, neden 4 yıl sonra ortaya çıktı? Bu satışlar tam olarak hangi tarihlerde yapıldı? Yani, 128 milyar dolar hangi tarihlerde, ne kadar satıldı? Daha da önemlisi, hangi kurdan satıldı?  Bu ticaretin alıcıları kim, kimler aldı bunu? Bu satış işlemlerinin altında kimlerin imzası var? Bu soruların cevabını verin. Milletin kafasını bulandırmayın.  Şunu da unutmayın: Kendi milletini bölenden hayır gelmez. Emanete hıyanet edene ülke teslim edilmez. Yurttaşına değil yandaşına kucak açandan hizmet beklenmez.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Bartın CHP CHP Bartın İl Başkanlığı Selim Karakaş AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›