Valilik virüsün yayılım sebebini açıkladı!

Son illere göre güncel vaka yoğunluğu haritasında haftalık vaka sayısı 100 bin kişide 512,11 olan Bartın’da Valilik vatandaşları virüsün yayılımı konusunda uyardı. Bartın’daki vakaların evdeki temas, eş dost ve akraba ziyaretleri ile il dışı temas olmak üzere 3 şekilde yayılım gösterdiğini açıklayan Bartın Valiliği, il dışından gelenler için PCR testi yaptırmalarını isterken evdeki vaka ile izolasyonu sağlayamayacak kişiler için ise yurt karantinası teklifinin kabul etmesini rica etti.
Bu haber 2021-04-22 09:51:04 eklenmiş ve 512 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Sağlık Bakanlığı’nın son paylaşmış olduğu verilere göre; artış hızı düşse de Bartın’da güncel vaka yoğunluğu haritasında haftalık vaka sayısı 100 bin kişide 512,11 oldu.

Bartın Valiliği, virüsün yayılımının evdeki vaka temas, eş dost akraba ziyareti ile il dışı temas şeklinde olduğunu açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada; “Haftalık vaka analizi sonucunda ilimizde Covid-19 virüsünün yayılmasındaki üç temel sebebin; mevcut vakalarla evdeki temas, eş dost ve akraba ziyaretleri ile il dışı temas olduğu görülmüştür. Evdeki vaka ile izolasyonu sağlayamayacaksanız size önerilen yurt karantinası teklifini kabul etmenizi, kendimizin, ailelerimizin ve büyüklerimizin sağlığı için ev ziyaretleri, misafirlikleri, evlerdeki her türlü toplanma ve etkinlikleri bırakmanızı, il dışından gelen vatandaşlarımızın en az 48 saat kendilerini izole etmeleri konusundaki tavsiyelerimizi dinlemelerini, ücretsiz ve evine kadar giderek yapmayı teklif ettiğimiz PCR testini yaptırmalarını rica ederiz. Vakaların genç ve orta yaşlarda arttığı dikkate alınarak çocuk ve gençlerimizi koruyalım. Kalabalık ortamlardan, ev ziyaretlerinden, il dışı temaslardan uzak tutalım” denildi.

 

Tunç: “Birlikte başaracağız”

 

Bartınlılara bir çağrı da AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç’tan geldi. Tedbirlere azami derecede hassasiyet gösterilmesini isteyen Tunç, “birlikte başaracağız” diyerek “Değerli hemşehrilerim, vaka artışlarının başlıca sebebinin kalabalık ortamlarda bulunulması, ev ziyaretleri ve il dışı temaslar olduğu belirtilmektedir. Lütfen alınan kararlara uyalım, maske, mesafe ve hijyen kurallarını ihmal etmeyelim. Tedbirlere uyarsak virüsü yeneceğiz. Aşılama çalışmaları bir taraftan devam ediyor. Filyasyon ekipleri, sağlık çalışanları 1 yılı aşkın bir zamandan bu yana bizler için seferber durumda. Vefa destek ekiplerinde görev alan kardeşlerimiz fedakarca vatandaşımızın yardımına koşuyor. Tüm kamu kurumlarında salgınla mücadelede görevli herkes üzerine düşeni yapıyor. Herkese teşekkür ediyoruz. Vaka artışlarının olduğu bu hassas dönemde kendimizi korumanın en yegane yolu zorunlu olmadıkça kalabalık ortamlara girmemek. Tedbirlere azami derecede hassasiyet göstermek. Birlikte başaracağız.” dedi.

 

Gece 24:00’a kadar aşı randevusu alınabiliyor

 

Vatandaşların aynı zamanda gece 24:00’a kadar Bartın Devlet Hastanesinden aşı randevusu alabileceğini de belirten “Vatandaşlarımız haftanın her günü 08:00 - 24:00 saatleri arasında kendilerine en uygun saat için aşı randevusu alabilecekleri gibi iftar saatinden sonra da gece 24:00 a kadar aşı olmak için başvurabileceklerdir. Bartın Devlet Hastanesine 228 40 60'ı arayarak 5'i tuşlayınız. Vatandaşlarımız Alo 182 hattı/MHRS Web-Mobil uygulaması üzerinden randevu alarak evlerinde aşı olmayı talep edebilecekleri gibi; aile hekimlerinde ve hastanemizdeki aşı odalarında da aşılarını yaptırabileceklerdir. Covid-19 aşısını hafta sonu da devlet hastanelerinden yaptırabilirsiniz. Lütfen aşı olmak için randevu almayı unutmayın” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği koronavirüs pandemi vaka sayıları Bartın vaka sayısı koronavirüs vaka sayısı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›