“Belediye ve Emniyet ile işbirliğine hazırız”

Bartın’da geçtiğimiz günlerde ırmak kenarında yürüyüş yapan bir öğretmenin uğradığı taciz sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak eylem yapan Bartın Kadın Platformu, Bartın Belediyesine ve Bartın Emniyetine çağrıda bulunurken kadınların tedirgin hissedebileceği sokakların, yürüyüş yollarının, otobüs duraklarının tespit edilerek gereken aydınlatmaların ve güvenlik kameralarının hızla yerleştirilmesini istedi.
Bu haber 2021-04-21 10:38:44 eklenmiş ve 140 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın’da geçtiğimiz günlerde ırmak kenarında yürüyüş yapan bir öğretmenin uğradığı taciz sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak eylem yapan Bartın Kadın Platformu, Bartın Belediyesine ve Bartın Emniyetine çağrıda bulunurken kadınların tedirgin hissedebileceği sokakların, yürüyüş yollarının, otobüs duraklarının tespit edilerek gereken aydınlatmaların ve güvenlik kameralarının hızla yerleştirilmesini istedi.

 

Geçtiğimiz Cuma günü ırmak kenarında yürüyüş yapan bir kadın öğretmen, bir erkek tarafından tacize uğradı.

 

Tacizin hedefi olan kadın, gereken başvuruları yaparken saldırgan M.Ö. kimlik tespiti sonrası savcılığa sevk edilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Bartın Kadın Platformu yaşanan bu olay üzerine Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açılması yaparak Bartın Belediyesine ve Bartın Emniyetine çağrıda bulundu.

 

Kadınların tedirgin hissedebileceği sokakların, yürüyüş yollarının, otobüs duraklarının tespit edilerek gereken aydınlatmaların ve güvenlik kameralarının hızla yerleştirilmesini isteyen Kadın Platformu Üyeleri, kadınlar için güvensiz noktaların tespitinde Bartın Belediyesi ve Bartın Emniyeti ile işbirliğine hazır olduklarını belirtirken Belediye ve Emniyetin gereken önlemleri derhal hayata geçirmesini beklediklerini ifade etti.

 

Ellerinde “Tacize Dur De”, “Kadınlar Susmayacak”, “İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmeyeceğiz”, “Sokaklar Bizimdir” yazılı pankartlarla Cumhuriyet  Meydanı’nda toplanarak eylem yapan kadınlar adına açıklamayı Bartın Eğitim-Sen Kadın Komisyonu Üyesi Satı Bağcı, yaptı.

 

“Kadınların tedirgin hissetmediği bir Bartın istiyoruz”

 

 “Bartın’da hiçbir kadın yalnız değildir. Erkek şiddeti bitene kadar kadınlar susmayacak” diyerek sözlerine başlayan Bağcı, açıklamasında şöyle dedi:

 

“Geçen Cuma -16 Nisan- günü ırmak kenarında yürüyüş yapan öğretmen arkadaşımız bir erkek tarafından tacize uğradı. Tacizin hedefi olan öğretmen arkadaşımız gereken başvuruları yaptı ve saldırgan M.Ö. kimlik tespiti sonrası savcılığa sevk edilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Saldırganı, Bartın Kadın Platformu mecralarında teşhir ettik. Teşhir paylaşımımız ardından Bartın’da yaşayan kadınların, mahallelerde, duraklarda, ırmak kenarı yürüyüş yollarında zaman zaman tedirgin olduğunu, Bartın Üniversitesi’nde okuyan yabancı kadın öğrencilerin de zaman zaman tacizle karşı karşıya kaldığını üzülerek öğrendik.

Şimdi buradan kadın düşmanı erkeklere söylüyoruz; bilin ki gözümüz üstünüzde, ayağınızı denk alın! Bartın’da hiçbir kadın yalnız değildir. Bartın’da erkek şiddeti bitene kadar biz kadınlar susmayacağız.

Kadınların sokaklarında güvenle dolaştığı, günün her saatinde tek başına yürürken tedirgin hissetmediği bir Bartın istiyoruz.

 

“Her türlü önlemi almaktan asla geri durmayacağız”

 

Kadınları taciz etmeyi kendine hak gören eril zihniyete ve erkek şiddetine karşı kadınlar bir arada olacağız, hep birlikte olacağız. Özgürlüklerimize, haklarımıza yaşam alanlarımıza yönelik her türlü saldırıyı teşhir etmekten, adli girişimlerde bulunmaktan ve gereken her türlü önlemi almaktan asla geri durmayacağız. Görülmektedir ki İstanbul Sözleşmesi’nin feshinden sonra taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerinde artışlar görülmüştür. Bu nedenledir ki İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmeyeceğiz.

 

“İşbirliğine hazırız”

 

Kadınların tedirgin hissedebileceği sokakların, yürüyüş yollarının, otobüs duraklarının tespit edilerek gereken aydınlatmaların ve güvenlik kameralarının hızla yerleştirilmesini istiyoruz. Kadınlar için güvensiz noktaların tespitinde Bartın Belediyesi ve Bartın Emniyeti ile işbirliğine hazırız. Belediye ve Emniyetin gereken önlemleri derhal hayata geçirmesini bekliyoruz.

Yaşam alanlarımızdan, haklarımızdan, özgürlüklerimizden ve İstanbul Sözleşmesinden asla vazgeçmeyeceğiz. Kadınlar asla yalnız yürümeyecekler: Mahalleler de, yürüyüş yolları da, sokaklar da, meydanlar da ve en önemlisi İstanbul Sözleşmesi bizim.”

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Kadın Platformu taciz
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›