İşte Bartın’da uygulanacak tedbirler

Vali Sinan Güner başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 14 Nisan 2021 Çarşamba günü saat 19:00’dan itibaren İlimiz genelini kapsayacak şekilde iki haftalık kısmi kapanmaya ve diğer tedbirlere yönelik yeni kararlar aldı. Alınan kararlar Bartın Valiliği’nce duyurulurken yapılan değerlendirme sonucunda karantina sürecinde vaka sayılarında kayda değer azalış meydana geldiği anlaşıldığından Güney Afrika mutantlı virüs tespit edilen Yanaz Köyü’ndeki karantina kararı da kaldırıldı. Ayrıca Kırtepe Mahallesi ile Ellibaş, Esbey, Çeştepe ve Sipahiler köylerinde 6 Haziran Pazar günü yapılacak muhtarlık ara seçimleri için muafiyet durumu belirlendi.
Bu haber 2021-04-15 15:18:11 eklenmiş ve 171 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, geçtiğimiz Çarşamba günü Vali Sinan Güner başkanlığında, meclis üyelerinin katılımıyla olağanüstü toplandı.

 

Toplantıda birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) Salgını nedeniyle 14 Nisan 2021 Çarşamba günü saat 19:00’dan itibaren İlimiz genelini kapsayacak şekilde iki haftalık kısmi kapanmaya ve diğer tedbirlere yönelik kararlar alındı.

 

Alınan kararlar Bartın Valiliği’nce duyuruldu. Buna göre;  İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 30.03.2021 tarih ve 14 no’lu kararının 1. maddesinin A bendi ile “İlimiz genelinde sokağa çıkma kısıtlamasının hafta içi 21:00 – 05:00 saatleri arasında, hafta sonu Cuma günü saat 21:00’da başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayarak Pazartesi günü saat 05:00’ da bitecek şekilde uygulanmasına,” karar verilmişti. İlimiz genelinde sokağa çıkma kısıtlamasının hafta içi 19:00-05:00 saatleri arasında hafta sonu Cuma günü saat 19:00’da başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayarak Pazartesi günü saat 05:00’da bitecek şekilde uygulanmasına karar verildi.

 

Kısıtlamadan muaf kişiler belirlendi

 

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağı günlerde istisna kapsamında olduğunu belgelemek ve muafiyet nedeni ve güzergâhı ile sınırlı olmak kaydıyla kısıtlamadan muaf tutulacak kişiler ve yerler belirlendi.

 

Yaptırım uygulanacak!

 

Sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik tanınan muafiyetler, muafiyet nedenine ve buna bağlı olarak zaman ve güzergâh ile sınırlı olacak, aksi durumlar muafiyetlerin kötüye kullanımı olarak görülerek idari ve adli yaptırımlar uygulanacak.

 

Sadece geçici süreyle ülkemizde olanları kapsayacak!

 

Yabancılara yönelik sokağa çıkma kısıtlamasına dair muafiyet sadece turistik faaliyetler kapsamında geçici ve kısa bir süre için ülkemizde bulunan yabancıları kapsayacak. İkamet izinliler, geçici koruma statüsündekiler veya uluslararası koruma başvuru ve statü sahipleri dâhil olmak üzere turistik faaliyetler kapsamı dışında ülkemizde bulunan yabancılar sokağa çıkma kısıtlamalarına tabi olacak.

 

Saat 10.00-17.00 arasında faaliyet gösterebilecekler

 

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. 65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altında bulunanlar hariç olmak üzere vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve engelli vatandaşlarımız hariç araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, balıkçı ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, balıkçı, kuruyemişçilerin ve online sipariş firmalarının evlere ve adrese servis şeklinde de satış yapabilecekler.

 

Sadece ekmek ve unlu mamul satabilecekler 

 

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerleri sadece ekmek satan bayileri açık olacak. Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilecek. Yine 65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altında bulunanlar hariç vatandaşlar ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve engelli vatandaşlar hariç araç kullanmamak şartıyla ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebilecekler.

 

Sokak aralarında satış yapılmayacak!

 

Ramazan ayı süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı riskin önlenmesi amacıyla fırınlardaki özel sipariş üretimi de dahil pide ve ekmek üretimi iftardan 1 saat önce sonlandırılacak. İftar saatine kadar sadece satış yapılabilecek, iftardan sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemlerine devam edilecek. Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek ve ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacak.

 

Tüm işyerleri 18.00’da kapanacak

 

Sokağa çıkma kısıtlamasındaki sürelere uymak için tüm iş yerlerinin (istisna getirilenler hariç) çalışma saatlerinin hafta içi günlerde 07.00-18.00 saatleri arası olarak belirlendi, zincir marketlerin ise saat 10.00’da açılacak.

 

Bu saatler dışında sokağa çıkmaları yasak! 

 

Hafta içi günlerde; 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00, 18 yaş altı gençler ve çocukları ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. Bu saat aralıkları dışında sokağa çıkmaları yasaklandı.  

 

Hafta içi ve hafta sonu ayrımı olmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı gençler ve çocukların otobüs, minibüs, dolmuş gibi şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanmalarına müsaade edilmeyecek. Milli Eğitim Bakanlığınca yüz yüze eğitimin devamına karar verilen sınıf seviyeleri ile destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarında eğitim gören 18 yaş altı gençler ile çalışan gençler durumlarını belgelendirmeleri şartıyla toplu ulaşım araçlarından istifade edebilecekler.

 

Şehirlerarası seyahate izin verilmeyecek 

 

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde (hafta içi ve hafta sonunda) zorunlu haller dışında vatandaşların toplu ulaşım vasıtaları dışında şehirlerarası seyahatlerine izin verilmeyecek. Bu çerçevede; herhangi bir zorunlu hali bulunmayan kişilerin sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerdeki şehirlerarası seyahatleri ancak uçak, otobüs, tren, gemi gibi toplu ulaşım araçları kullanılmak suretiyle mümkün olacak. İşi ile ilgili illiyetini belgeleyen toplu ulaşım araçlarının görevlileri ile şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu ile ibraz eden kişiler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

 

Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya daha önceden alınmış doktor randevusu, kontrolü olan, kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 8 kişi), bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler), ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri, askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen, özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan, ceza infaz kurumlarından salıverilenlerin durumları zorunlu hal sayılacak.

 

Vatandaşlar belirtilen durumların varlığı halinde toplu ulaşım araçlarıyla veya İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik ve Kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebilecekler.

 

Kontrol noktaları oluşturulacak

 

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerdeki şehirlerarası seyahat kısıtlamasının etkinliğinin artırılması amacıyla şehirlerin tüm giriş ve çıkışlarında (iller arası koordinasyon sağlanmak kaydıyla) kontrol noktaları oluşturulacak, özel araçlarla seyahat edenlerin muafiyet kapsamında olup olmadıkları muhakkak tetkik edilecek ve geçerli bir mazereti ve muafiyeti bulunmayan kişilerin şehirlerarası seyahatlerine izin verilmeyecek.

 

Masada müşteri kabul edemeyecekler

 

16 Mayıs 2021 Pazar günü saat 24.00’a kadar restoran, lokanta, kafeterya, pastane, tatlıcı gibi yeme-içme iş yerlerinin iç veya dış alanlarında masada müşteri kabul edilmeyecek. Bu süre içerisinde yeme-içme yerlerinin hafta içi günlerde 07.00-19.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, saat 19.00’dan sahur vaktine kadar sadece paket servis, Cumartesi ve Pazar günleri ise sabah 10.00’dan sahur vaktine kadar sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterebilecekler. Aynı şekilde online yemek sipariş firmalarının hafta içi ve hafta sonlarında saat 10.00’dan sahur vaktine kadar evlere ve adrese paket servis şeklinde satış yapabilecekler.

 

Çay ocakları sadece esnafa hizmet verecek 

 

Halı saha, yüzme havuzu, spor salonu, güzellik merkezi ve salonları, hamam ve saunalar, lunaparklar ve tematik parkları, kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler, internet kafe ve salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu gibi iş yerlerinin faaliyetlerine 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar geçici olarak ara verildi. Çay ocakları ise masa, sandalye ve taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla faaliyetlerine devam edebileceklerdir.

 

Geniş katılımlı etkinlikler iptal!

 

17 Mayıs 2021 tarihine kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatiflerin genel kurul dahil yapacakları geniş katılımlı her türlü etkinlikleri iptal edildi.

 

Düğünler yapılmayacak

 

Evlendirme işlemlerinin gerçekleştirilmesine devam edilmekle birlikte nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünlerin 17 Mayıs 2021 tarihine kadar ertelendi. Bu süreye kadar herhangi bir şekilde nişan, kına, tören, merasim yasağı devam edecek, düğünler yapılmayacak.

 

Kapasite kadar yolcu alınacak

Şehir içi toplu ulaşım araçlarına koltuk kapasitesi kadar yolcu alınacak. Bu yolcuların yarısı koltukta yarısı ayakta taşınacak.

 

Ziyaretçi kabul edilmeyecek

 

Huzurevi, yaşlı bakımevi, rehabilitasyon merkezi, çocuk evleri gibi sosyal koruma ve bakım merkezlerine ziyaretçi kabul edilmemesi tedbiri devam edecek.

 

Konaklama tesisleri için ilave kararlar! 

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 20.11.2020 tarih ve 74 no’lu kararının 9. maddesi ile; “İlimiz genelinde faaliyetlerine devam eden otel ve konaklama tesislerinin restoran, kafe, bar gibi müştemilatlarından sadece konaklama amacıyla tesiste bulunan müşterilerin faydalanmasına, konaklayan müşterilerin haricinde dışardan müşteri kabul eden bu tesisler ve yöneticileri hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari, TCK’nın 195’inci maddesi uyarınca adli işlemlerin yapılmasına” karar verilmiş, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 29.11.2020 tarih ve 75 no’lu kararının 3. maddesi ile de “İlimiz genelindeki otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranların dışarıya paket servisi yoluyla satış yapmalarının yasaklanmasına, otel ve konaklama tesislerinde bulunan restoran, lokanta ve diğer otel salonlarındaki müzik yayınının (canlı müzik, kayıt dinletilmesi vb. her türlü yayın dahil)  en geç saat 22.00’de sonlandırılmasına,” karar verilmişti.

 

Bu kararlara ilave olarak turistlik tesisler dahil otel, motel, apart otel, pansiyon gibi tüm konaklama tesislerinde bulunan yeme-içme yerleri sadece konaklamalı müşteriler ile sınırlı olmak ve aynı masada en fazla iki kişiye servis açılması kaydıyla hizmet verebilecekler. Konaklama tesislerinde kesinlikle toplu iftar organizasyonları yapılmayacak. Sahte rezervasyon başta olmak üzere her türlü kötüye kullanımla bu tesislerden faydalanan ve faydalandıranlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari, TCK’nın 195’inci maddesi uyarınca adli işlemler yapılacak.

 

Uzun periyotlarla indirim uygulamaları yapılacak 

 

Çeşitli iş yerleri tarafından açılış nedeniyle veya belirli gün ya da saatlere özgü yapılan indirim uygulamaları kontrolsüz şekilde kalabalıkların oluşmasına neden olabileceğinden iş yerleri tarafından açılış nedeniyle veya belirli gün ya da saatlere özgü genel indirim uygulamalarının yerine yoğunluğun önüne geçilebilmesi için en az bir hafta sürecek şekilde uzun periyotlarla indirim uygulamaları yapılacak.

 

Kamuda mesai saatleri değişti! 

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 02.03.2021 tarih ve 9 no’lu kararının 3. maddesi ile İlimiz genelinde çalışanlar için uzaktan veya dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri iptal edilmişti. Cumhurbaşkanlığının 2021/8 sayılı Genelgesi doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarında uzaktan ve/veya dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinden azami düzeyde istifade edilmesine, idari izin kapsamındaki personele (hamile çalışanlar, süt izni kullananlar, 10 yaş ve altında çocuğu olan kadın çalışanlar, engelli çalışanlar, 60 yaş üzerindeki personel, kronik rahatsızlığı bulunanlar) kolaylık gösterilecek. Kamuda mesai saatleri başlangıç ve bitiş saatleri 10.00-16.00 olarak uygulanacak. Çalışma koşulları, şartları ve imkânları uygun olan özel sektör firmalarda da esnek çalışma yöntemlerine geçilmesi hususunda teşvik edilecek.

 

PCR testi zorunluluğu devam edecek

 

02.03.2021 tarih ve 3601 sayılı İçişleri Bakanlığı genelgesi ile getirilen tüm kara, deniz ve hava sınır kapılarımızdan 15 Nisan 2021 tarihine kadar ülkemize giriş yapmak isteyen kişilerden son 72 saat içerisinde yapılmış negatif SARS-CoV-2 PCR testi sonucu ibrazı zorunluluğu 31 Mayıs 2021 tarihine kadar devam ettirilecek. Negatif SARS-CoV-2 PCR testi sonucunu ibraz edemeyen kişilere uygulanacak karantina koşullarına ilişkin iş ve işlemlerin daha önceden yayımlanmış olan İçişleri Bakanlığı genelgeleri doğrultusunda yerine getirilecek.

 

Uzaktan eğitime geçildi

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 09.02.2021 tarih ve 3 no’lu kararının 1. maddesi ile ‘İlimiz genelindeki köy okullarının tüm kademeleri ile resmi ve özel tüm anaokullarında 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren tam gün olarak yüz yüze eğitime geçilmesine karar verilmiş’, 01.03.2021 tarihli ve 8 no’lu kararının 5. maddesinin a bendi ile de “İlkokullarda, haftada 2 gün seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim verilmesine” karar verilmişti. İlimiz genelindeki okul öncesi eğitim kurumları ve müstakil olmayan ana sınıfları hariç olmak üzere  ilkokulların tüm şubelerinde , yüz yüze eğitime devam eden ortaokulların 5. , 6. ve 7. sınıfları ile liselerin 9., 10. ve 11. sınıflarında   yüz yüze eğitime 14.04.2021 tarihinden itibaren ara verilerek uzaktan eğitime geçildi.

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 01.03.2021 tarihli ve 8 no’lu kararının 5. maddesinin g bendi ile  “Destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze devam edilmesine” karar verilmişti. İlimiz genelindeki tüm destekleme ve yetiştirme kurslarında (ortaokul 8. sınıflar, lise 12. sınıflar ve mezunlara yönelik destekleme ve yetiştirme kursları ile bu öğrencilere yönelik Özel Öğretim Kurumları’ndaki kurslar hariç) yüz yüze eğitime ara verildi.

 

Ramazan için tedbirler de alındı

 

12 Nisan 2021 Pazartesi günü kılınan ilk teravih ile beraber idrak ettiğimiz mübarek Ramazan ayı münasebetiyle alınan tedbirler kapsamında; vatandaşların toplu katılım gösterdiği iftar, sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe ve iftar çadırlarına müsaade edilmeyecek. Teravih namazları evde kılınacak. Son dönemlerde salgının yayılımında ev içi bulaşma oranının yüksekliği hususunun göz önünde bulundurularak vatandaşlar iftar veya sahurlarda misafir kabul etmeyecek. Teravih namazı nedeniyle evler başta olmak üzere çeşitli yerlerde bir araya gelinmemesi konusunda farkındalıklarını artırmak amacıyla belediyeler, müftülükler ve kolluk birimlerince gerekli duyurular yapılacak. Ramazan ayı boyunca sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu gün ve saatlerde vatandaşlar yürüme mesafesindeki cami ve mescitlerde vakit namazlarını kılabilecekler.

 

Ziyaretler için önlem

 

Ramazan ayı ile birlikte türbe ziyaretlerinde yaşanabilecek artış ve bu şekilde oluşabilecek kalabalıkların oluşturacağı riske karşı Valilik koordinesinde belediyeler, muhtarlıklar ve müftülüklerce fiziki mesafe kurallarının eksiksiz uygulanması başta olmak üzere gerekli önlemler alınacak. Ramazan ayı boyunca yoğunlaşacak mezarlık ziyaretlerinin kontrollü olarak yapılabilmesi için Valilik koordinesinde belediyeler, muhtarlıklar ve müftülüklerce mezarlıkların giriş ve çıkışları ayrı olarak planlanıp, fiziki mesafe kuralı ve maske kullanımına ilişkin kontrollere ağırlık verilecek.

 

Sefer sayıları arttırılacak

 

İftar vakitlerinin öncesinde oluşabilecek trafik yoğunluğu dikkate alınarak gerekli görülmesi halinde iftar saatinin en az 3 saat öncesinden itibaren belediyeler tarafından toplu taşımada kullanılan araç ve sefer sayıları artırılacak.

 

Denetimler devam edecek

 

Ramazan ayı süresince alışveriş yoğunluğunun artabileceği göz önünde bulundurularak başta market ve pazar yerleri olmak üzere kalabalıkların oluşabileceği alanlarda denetim komisyonları, belediyeler ve ilgili meslek odaları tarafından fiziki mesafe koşullarının korunmasına yönelik tedbirler başta olmak üzere daha önce belirlenen market ve semt pazarları için aynı anda kabul edilebilecek müşteri sayısından fazla müşterinin kabul edilmemesi yönündeki kararlar hassasiyetle uygulanarak denetimler buna göre gerçekleştirilecek.

 

Ramazan ayını fırsat bilerek fahiş fiyat uygulaması yapan firmalara ve işletmelere yönelik denetimlerin Valilik ve Kaymakamlıklar koordinesinde Ticaret İl Müdürlüğü tarafından arttırılacak, aykırı durumlarla karşılaşılması halinde gerekli adli ve idari işlemlerin ivedilikle yapılacak.

 

Yanaz Köyü’ndeki karantina kaldırıldı

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 04.04.2021 tarihli ve 15 no’lu kararının 1. maddesi ile “İlimiz merkeze bağlı Yanaz Köyü’nün 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27’inci ve 72’inci maddeleri gereğince 05/04/2021 günü saat:05.00’dan itibaren ikinci bir karara kadar karantinaya alınmasına, köye giriş ve çıkışların yasaklanmasına” karar verilmişti. Yapılan değerlendirme sonucunda karantina sürecinde vaka sayılarında kayda değer azalış meydana geldiği anlaşıldığından İlimiz merkeze bağlı Yanaz Köyü’ndeki karantina kararı 14.04.2021 tarih ve saat 13.00’dan itibaren kaldırıldı.

 

30 kişiyi geçmeyecek! 

 

Yeni bir karar alıncaya kadar İlimiz genelinde yapılması planlanan basın açıklamalarının yalnızca parti, dernek, sivil toplum kuruluş binalarının içerisinde, önünde, binaların içerisinde olması halinde Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan “Kurum İçi Düşük Katılımlı Toplantılarda Alınması Gereken Önlemler’in” alınması şartıyla veya İl Merkezinde Cumhuriyet Meydanında, ilçelerde kaymakamlıklarca belirlenecek sosyal mesafenin sağlanabileceği uygun alanlarda 30 kişiyi geçmeyecek sayıda katılımcı ile maske, mesafe, hijyen kurallarına riayet edilmesi şartıyla yapılabilecek.

 

Muhtarlık seçimleri için muafiyet!

 

2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanunun 33. Maddesi gereğince Bartın Merkez İlçeye bağlı Kırtepe Mahallesi ile Ellibaş, Esbey, Çeştepe ve Sipahiler köylerinde 06 Haziran 2021 Pazar günü muhtarlık ara seçimleri yapılacağından; hafta sonları ve resmi tatil günlerine denk gelen 23-24-25 Nisan 2021 tarihlerinde Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü Adres Kayıt Sistemi’nde görev yapan personel ile İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na bağlı Seçim Müdürlüğü personeli bu tarihlerde sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacak. 23-24-25 Nisan 2021 tarihlerinde muhtarlık ara seçimlerinin yapılacağı Kırtepe Mahallesi ile Ellibaş, Esbey, Çeştepe ve Sipahiler köyleri ile ilgili MERNİS adres kaydı yaptırmak isteyen vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacak.

Alınan bu kararlar sorumlu Vali Yardımcısı’nın koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğünce takip edilecek, ilgili kurum ve kuruluşlara verilen görevlerin gecikmeksizin ikmal edilecek.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Bartın için kararlar vaka sayısı İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Bartın Valisi Sinan Güner
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›