CHP’li milletvekilleri esnafın sorunlarını dinledi

Karabük’teki temaslarının ardından Bartın’a gelen CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu ve beraberindeki CHP’li kadın milletvekilleri, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sıkıntılarını ve taleplerini dinledi. Esnaf devletin kaşıkla verirken kepçeyle almasından ve özellikle pandemi sürecindeki desteklerin yetersizliğinden yakınırken, vekiller de TBMM’de dile getirdikleri sıkıntıların iktidar tarafından ciddiye alınmamasından şikayetçi oldu.
Bu haber 2021-04-12 10:42:27 eklenmiş ve 273 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, geçtiğimiz günlerde beraberindeki Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ile birlikte Amasra ve Bartın Merkez’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretlerinde Milletvekillerine CHP İl Başkanı Selim Karakaş, yönetim kurulu ve teşkilat üyeleri de eşlik etti.

 

İlk durak Amasra oldu

 

Milletvekili Bankoğlu ve beraberindeki kadın milletvekilleri ilimizdeki ilk ziyaretlerini Amasra’ya yaptı. CHP Amasra ilçe teşkilatının ardından Amasra Belediyesi’ni ziyaret eden CHP’li milletvekilleri birimleri tek tek gezerek çalışanlara kolaylıklar diledikten sonra Amasra Belediye Başkan Vekili Naci Yıldırım’ı da makamında ziyaret ettiler. Belediye Başkanı Recai Çakır ile de telekonferans yöntemiyle görüşen milletvekilleri, Amasra esnafını ve pazaryerini de gezerek pandemi sürecinde yaşanan sorunları ve beklentileri dinlediler.

 

Esnaf ziyareti gerçekleştirdiler

 

Daha sonra Bartın’a geçen CHP’li milletvekillerine burada İl Başkanı Selim Karakaş ve bazı parti yöneticileri de eşlik etti. Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle oldukça zor günler geçiren esnafın dertlerini ilk ağızdan dinleyen Milletvekilleri, güzel günlerin yakında geleceğini dile getirerek esnafa kolaylık diledi.

 

Esnaf sorunlarını iletti

 

Devletin pandemi nedeniyle verdiği yardımların yetmediğinden ve düzenli olarak alamadıklarını yakınan esnaf, “Devlet kepçeyle verip kaşıkla alıyor. Kira yardımı verdiler ama devede kulak. Üstelik bunu da en fazla iki ay alabildik” dediler. Emekli olduğu halde simit peynir satan bir vatandaş da “Emekli maaşım yetse bu yaşta burada ne işim var?” diyerek sitemini dile getirdi.

Milletvekilleri ziyaret ettiği esnaflara, “Elimizdeki güç oy kullanmak gerektiğinde gereğini yapacağız” diyerek kolaylıklar diledi.

Ziyaret ettikleri dükkanlarda çalışan kadın personelleri gördükçe mutlu olduklarını ifade eden CHP’li kadın milletvekilleri, kadınların hem ekonomik hayatta hem de sosyal hayatta daha çok yer edinmesi gerektiğini ifade ettiler.

 

CHP’li Vekiller, esnafın ve vatandaşların içinde bulunduğu durum başta olmak üzere ülke gündemindeki hemen her konuyu Meclis’te gündeme getirmelerine ve çözüm arayışı içinde olmalarına karşın iktidarda olan AK Parti’nin ve onun küçük ortağı olarak nitelendirdikleri MHP’nin sürekli olarak kendilerine “Yalan söylüyorsunuz. Böyle bir durum yok” diyerek karşı çıktıklarını ve taleplerini desteklemediklerini söylediler.

 

Bankoğlu: “Her şey çok güzel olacak”

 

CHP Bartın milletvekili Aysu Bankoğlu, “Emin olun sizleri burada dinleyip sırtımızı dönmüyoruz bunu bizden duyun istedik, onun için geldik. Kapı kapı tüm yurdu gezip vatandaşlarımızla ve siz değerli esnaflarımızla bir araya geliyor sıkıntılarınızı ve taleplerinizi dinliyoruz. Tüm zorlukları aşacak gücümüz, inancımız ve hedeflerimiz var.  Milletvekillerimiz Jale Nur Süllü, Neslihan Hancıoğlu, Müzeyyen Şevkin ve Suzan Şahin ile Amasra’daydık. Pek çok turizm kenti gibi akşamları ıssız, Çekiciler Çarşısı’nın dükkanlar kapalı, esnaflar müşteriye hasret. Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinde anlattığı Amasra'nın ıhlamur ve şimşir ağaçlarından yapılan ahşap oymacılığı ve ağaç işlerinden hediyelik eşyaların yer aldığı Çekiciler Çarşısı'nda zanaatkarlar dertli. Hasan Usta dededen kalma 200 yıllık tezgahını göstererek bu işle 2 çocuk okuttuğunu anlatıyor. Şimdilerde ise çarşı bomboş, dükkanların çoğu kapalı. Kadın üretici pazarında ise taptaze sebzeler alıcı bekliyor. Üretici dertli eski canlı günleri özlüyor; hayat şartlarının zorluğunu anlatarak geçinemediklerini söyleyip dert yanıyorlar. Milletvekillerimiz ve il örgütümüz, gençlik ve kadın kolları üyelerimizle birlikte Bartın’da, sokak sokak esnafımızın ve yurttaşlarımızın sorunların kendilerinden dinledik; partimizin çözüm programını anlattık.  Yukarı çarşıdan, aşağı çarşıya esnaf ve yurttaşları dinledik. Kadın muhtarlarımız ile buluştuk. emekçi kadınların kalesi ‘Galla’ pazarındaydık dert, ekonomi ve korona. AKP, Kanalİstanbul rantının peşinde, yurttaşlar ekmek derdinde. Üreticiler; hiç değilse maliyetine satabilmek, kredi ödeyebilmek için çırpınıyor. Her gecenin sabahı vardır. Salgının 14’üncü ayında yurttaş destek beklemekten ümidini kesmiş ama ilk seçimde bu umutsuzluk bitecek, güneş doğacak. Ülkemiz ve insanlarımız çok güzel. Dinlediğimiz tüm dertlerin çaresi ülkemize hak ettiği itibarı ve değeri kazandırmaktan geçiyor. Her şey çok güzel olacak” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu CHP skişehir Milletvekili Jale Nur Süllü Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›