Aşılanan kişi sayısı 59 bin’e yaklaştı!

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’de 138 merkezden biri olarak belirlenen Bartın Devlet Hastanesi’nde Covid-19’la mücadelede Sinovac aşısıyla birlikte Biontech aşı uygulamasına başlandı. Sağlık İl Müdürü Alparslan Erol’un destekleriyle temin edilen Biontech aşısı, eksi 20, eksi 22 derecedeki dolaplarda saklanarak randevu sayılarına göre sağlık tesislerine sevk edilirken Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Özkan Pulat, Covid-19’la mücadele en etkili korunma yönteminin aşı olduğunu belirtti.
Bu haber 2021-04-05 16:35:08 eklenmiş ve 213 kez görüntülenmiştir.

 

Biontech aşı uygulaması başladı

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Sağlık Bakanlığınca Türkiye’de 138 merkezden biri olarak belirlenen Bartın Devlet Hastanesi’nde de Covid-19 ile mücadele kapsamında Biontech aşı uygulamasına 2 Nisan’dan itibaren başlandı.

 

Biontech’le birlikte aşısıyla birlikte Sinovac aşısı da uygulanırken aşı sırası gelen vatandaşlar her iki aşıdan birini tercih edebiliyor. Vatandaşlar, randevularını e-nabız, MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) veya ALO 184 den kendi tercihine göre bağlı olduğu aile hekimliği veya hastaneden aşı randevularını oluşturabiliyor. Bartın’da Sağlık İl Müdürü Alparslan Erol’un destekleriyle temin edilen Biontech aşısı, eksi 20, eksi 22 derecedeki dolaplarda saklanarak randevu sayılarına göre sağlık tesislerine sevk ediliyor.

 

Pulat: “Aşı, en etkili korunma yöntemi”

 

Covid-19’la mücadele en etkili korunma yönteminin aşı olduğunu ifade eden Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Özkan Pulat, “Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Bakanlığımız tarafından Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. COVID-19 pandemisinde kesin tedavi yönteminin henüz bulunamaması ve salgının tam olarak sonlanmaması nedeniyle virüse özgün en etkili korunma yönteminin aşı olduğu kabul edilmektedir. Bilim Kurulumuzun önerileri doğrultusunda belirlenen hedef gruplara yönelik COVİD-19 aşılamaları, Bakanlığımız tarafından alımı gerçekleştirilen aşıların kontrol sürecinin tamamlanarak acil kullanım onayının verilmesine müteakip uygulanmaya başlamıştır” dedi.

 

Randevu sayısına göre sevk ediliyor

 

Biontech’in Bartın’da Sağlık Müdürlüğüne ait aşı deposunda eski 20, eksi 22 derecede saklandığını ve randevu sayılarına göre sağlık tesislerine sevk edildiğini belirten Pulat “ Bu bağlamda halihazırda tüm Türkiye’de uygulanan Sinovac marka aşı ile birlikte 2 Nisan 2021 tarihinden itibaren Covid-19 Biontech marka aşı ilimizde Bartın Devlet Hastanesinde randevu almak kaydıyla uygulanmaya başlamıştır. Aşılar Bakanlığımız merkez aşı deposunda eksi 80 derecedeki özel korunaklı depolarda muhafaza edilmekte ve illere sevkiyatı özel olarak hazırlanmış yüksek güvenlikli kuru buz ihtiva eden kaplarda sağlanmaktadır. İlimizde ise Sağlık Müdürlüğüne ait aşı deposunda eksi 20, eksi 22 derecedeki dolaplarda saklanarak randevu sayılarına göre sağlık tesislerine sevkiyatı sağlanmaktadır” şeklinde konuştu.

 

2. doz aşı için de randevu oluşturulabilecek

 

Vatandaşların hem Sinovac hem de Biontech için aşı randevularını e-nabız, MHRS veya ALO 184’ten alabileceğini kaydeden Başhekim Pulat, “Vatandaşlarımız aşı öncelik durum bilgisini SMS, e-nabız (web ve mobil uygulaması) ve sağlık ekip portal üzerinden sorgulama yapabilecektir. Covid-19 pandemik aşılaması için öncelikli gruplar içerisinde yer alan vatandaşlarımız randevularını e-nabız, MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) veya ALO 184’ten kendi tercihine göre bağlı olduğu aile hekimliği veya hastaneden oluşturabilecektir. Ayrıca aşı 28 gün ara ile 2 doz şeklinde uygulanacağından, 1. dozun uygulandığı sağlık tesisinde 2. doz aşı için de randevu oluşturulabilecektir” ifadelerinde bulundu.

 

Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye Aşı Tablosuna göre; Bartın’da 5 Nisan itibariyle yaklaşık 34 bin kişi 1. doz, yaklaşık 25 bin kişi de 2. doz olmak üzere yaklaşık toplam 59 bin kişi aşılandı.

 


ETİKETLER : Bartın Bartın Devlet Hastanesi İl Sağlık Müdürlüğü koronavirüs aşı Biontech Sinovac
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›