Bartın’da Güney Afrika mutantlı virüs alarmı!

Bartın İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi, Güney Afrika kaynaklı mutasyonlu virüs görülen Yanaz Köyü için karantina kararı aldı.
Bu haber 2021-04-05 16:31:55 eklenmiş ve 173 kez görüntülenmiştir.

 

 

1 köy karantinaya alındı!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Edinilen bilgilere göre; Bartın merkeze bağlı 150 haneli Yanaz köyüne 15 gün önceki bir cenazeye İl dışından gelen bir kişinin, Güney Afrika kaynaklı mutasyonlu virüsü bulaştırdı.

 

20 kişinin pozitif, 20 kişinin temaslı, 10 kişinin de hastanede tedavi olduğu öğrenildi.

 

Artan pozitif vakalar üzerine İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 4 Nisan Pazar günü Vali Sinan Güner Başkanlığında, meclis üyelerinin katılımıyla olağanüstü toplandı.

 

Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle yeni karalar alınan toplantıda Yanaz Köyü için karantina kararı alındı.

 

Yanaz köyüne giriş barikatla kapatılırken Valilik’ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

“İlimiz merkeze bağlı Yanaz Köyü’nde İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar ile Mücadele Komisyonu tarafından yapılan tespitler neticesinde Güney Afrika mutant virüsü (501Y.V2) vakalarının artış gösterdiği ve virüsün yayılım hızının kontrol altında tutulabilmesi amacıyla aynı köyde karantina kararının alınması teklifi yapılmış olup İlimiz merkeze bağlı Yanaz Köyü’nün 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27’inci ve 72’inci maddeleri gereğince 05/04/2021 günü saat:05.00’dan itibaren ikinci bir karara kadar karantinaya alınmasına, köye giriş ve çıkışların yasaklanmasına, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin 30.03.2021 tarih ve 14 no’lu kararının 1. maddesinin E bendi ile ‘İlimiz genelindeki yeme içme yerlerinin (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Cumartesi ve Pazar günleri 10:00-20:00 saatleri arasında sadece paket servisi şeklinde hizmet verebilmelerine” karar verilmişti. Bu karara ilave olarak İlimiz genelindeki bu işletmelere yönelik online sipariş firmalarının sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri 10:00-24:00 saatleri arasında evlere/adrese servis şeklinde satış yapabilmelerine karar verilmiştir.”

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği mutasyonlu virüs Bartın Yanaz Köyü İl Sağlık Müdürlüğü
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›