Irmak Islahı Projesi için önemli bir karar alındı!

Bartın Belediye Meclisi’nde Irmak Islah Projesi için önemi karar alındı. Toplantıda görüşülerek oybirliğiyle kabul edilen “Koruma Amaçlı İmar Planı yapılacak alan içerisinde bulunan 83,20 hektar yüzölçümlü Kuru Mutlak Tarım Arazilerinin Tarım Dışı Amaçlı kullanımları için kamu yararı kararı alınması talebi” ile Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılacak Irmak Islah Projesi’nin alt yapısı da hazırlanmış oldu. Belediye Meclis Üyelerinin sorularını yanıtlarken konuyla ilgili detaylı bilgi veren Belediye Başkanı Cemal Akın, “Irmak Islahı için önemli olan bu gündem maddesiyle Gölbucağı’ndan Ağdacı’nın altına, bu taraftan da Çağlayan’a kadar olan iki taraflı 12 kilometrelik bir alan için kamu yararı kararı alınması lazımdı. Irmak Islahı’nın yapılabilmesi için bu kararın alınması gerekiyordu. Bu, Devlet Su İşleri’nin Irmak Islah projesinin yapılmasının alt yapısı için önemli bir konuydu.” dedi.
Bu haber 2021-04-02 14:26:00 eklenmiş ve 481 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında 2 oturumda yapılan toplantıda toplam 36 gündem maddesi görüşüldü.

 

34 gündem maddesiyle başlayan toplantıda gündeme 2 madde ilave edildi. Gündemde 30 yeni konu bulunurken, 6 madde ise Mart Ayı Meclis Toplantısı’nda komisyonlara havale edilen konuları içerdi.

 

Tüm maddelerin görüşülmesinin akabinde Meclise ara verilerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen gündemin 23. maddesi görüşülerek, karara bağlandı.

 

AK Partili Erol Çoban’ın Belediye Meclis Üyeliği’nden istifası ardından yerine gelen Sercan Durası da ilk toplantısı için Meclis Salonu’nda yer aldı.

 

Toplantıda ilk olarak Belediye Meclisine 1. ve 2. Başkan Vekili Seçimi yapıldı. Belediye Meclisi’nde grubu bulunan partilere adayları olup olmadığının sorulması üzerine AK Parti Grubu Hüseyin Manav’ı, CHP Grubu da Mehmet Bahadır Karakaş’ı önerdi. Yapılan oylamada 19 oy alan Hüseyin Manav, 1. Başkanvekili seçildi.

 

2. Başkanvekilliği için ise MHP Grubu Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nu, CHP Grubu ise Ahmet Recep Çavuşoğlu’nu önerdi. Yine yapılan gizli oylamada 19 oy alan Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, 2. Başkanvekili oldu.

 

Ardından ise iki asıl ve iki yedek Katip Üye seçimi gerçekleştirildi. Asil Katip Üyeliğine Hüseyin Gevrek ve Ufuk Kasap seçilirken, Yedek Katip Üyeliğine ise Hakkı Toscu ve Sercan Durası seçildi.

 

 

Encümene Üyeliğine de Sanem Çöme Taşdemir, Tuncay Maden ve Turgay Kabakçı seçildi.

 

 

 

 

Komisyonlara üye seçildi

Toplantı komisyonlara üye seçimiyle devam etti. Yapılan seçimlerde komisyonlar şu isimlerden oluştu:

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Turgay Kabakçı Enes Gizli, Emrah Ulupınar, Egemen Kemik, Ö. Kemal Çubukçuoğlu

Plan ve Bütçe Komisyonu: Secaattin Aykan, Canan Çavuşoğlu, Sanem Çöme Taşdemir, Tuncay Maden, Ümran Bayraktar

Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyon: İlker Yıldırım, Onur Özkaya, Hakkı Toscu, Semih Kaptan, Ümran Bayraktar

Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonu: Emrah Ulupınar, İlker Yıldırım, Hüseyin Gevrek, Semih Kaptan, H. Sami Karakaş

Tarım Komisyonu: Hüseyin Manav, Hakkı Toscu, Sercan Durası, Ahmet Kömeç, R. Ahmet Çavuşoğlu

Kültür ve Turizm Komisyonu: Canan Çavuşoğlu, Secaattin Aykan, Enes Gizli, Necmi Balık, Alkım Tan

Engelliler Sosyal Hizmet Komisyonu: Sercan Durası, Onur Özkaya, Emrah Ulupınar, Ufuk Kasap, H. Sami Karakaş

 

 

 

 

 

 

“Birlik ve beraberlik içerisinde hizmete devam edeceğiz”

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Meclisi Başkan Vekilliği, Katip Üye, Encümen Üye ve komisyon üyeleri seçimleriyle göreve gelen tüm Belediye Meclis Üyelerine hayırlı olmasını dileyerek, başarılar temenni etti. Geçmiş dönemde görev alan Belediye Meclis Üyelerine de emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Akın, her zaman olduğu gibi yeni göreve seçilen Belediye Meclis Üyeleriyle de birlik ve beraberlik içerisinde Bartın’a hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

 

Komisyonların önemine de değinen Başkan Akın, komisyonlarda görev alan tüm Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ederek “Komisyonlarımız çok önemli çalışmalar yapıyorlar. Büyük emek ve gayretle faaliyetlerini gerçekleştiriyorlar. Komisyonlarda görev alan tüm Belediye Meclis Üyeleriyle teşekkür ediyorum. Tabii toplantımızda komisyon üyelerinin görev sürelerinin dolması üzerine seçim gerçekleştirdik. Göreve alan tüm Belediye Meclis Üyesi dostlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, başarılar temenni ediyorum. Birlik ve berberlik içerisinde şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

2020 yılı Faaliyet Raporu kabul edildi

 

Gündemin 11.maddesinde yer alan 2020 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Faaliyet Raporu’nda bir sunuş kaleme alan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, salgınla mücadele devam ederken belediyelerin yatırım yapamadığı bir dönemde Bartın halkına verdiği sözleri yerine getirmek ve Bartın'ı kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda kalkındıracak projeleri tek tek hayata geçirmeye devam ettiklerini kaydetti. İlk seçildiğimiz günden bugüne çalışmalarına hiçbir bahane üretmeden 7/24 esasına göre yaptıklarının altını çizerken “Üretken Belediyecilik” sloganını her çalışmada ilke edindiklerine vurgu yapan Başkan Akın, önümüzdeki 2021 yılında da yine değer katan projeler hayata geçirmeye devam edeceklerini belirterek şöyle dedi:

 

“Bir yılı daha geride bırakarak 2020 yılı için faaliyet raporumuzla yine sizlerin karşısındayız. 2020 yılı maalesef dünyamızı ve ülkemizi etkileyen ve Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından da pandemi olarak adlandırılan Covıd-19 salgını ile başladı. Bu salgın yaklaşık 1 yıldır sosyal hayatımızdan ekonomik hayatımıza kadar tüm ilişkilerimizi derinden etkiledi, öncelikle bu salgında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Salgının başından beri büyük bir özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımıza tüm vatandaşlarımız adına teşekkürü bir borç biliyorum. Bu salgında Bartın Belediyesi olarak hizmetlerimize ara vermeden devam ettik. Çalışanlarımızın sağlığına dikkat ederek Bartın’da yaşayan tüm vatandaşlarımızın belediye hizmetlerinden yararlanmasında aksaklık olmaması için gerekli planlarımızı yaparak hizmetlerimize devam ettik. Bartın İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına büyük bir titizlikle uyduk. Halkımızın Pandemiden etkilenmemesi için Bartın'da sokaklarımızdan çocuk parklarına, minibüs duraklarından işyerlerine, pazaryerinden apartmanlara kadar dezenfektasyon ve temizlik işlemlerini gerçekleştirdik. Bartın genelinde kurulan araç dezenfektasyon istasyonunda yaklaşık 47 bin civarı aracın dezenfektasyon işlemi yapıldı. Bu süreçte 4 bin 535 genel dezenfektan, 2 bin 30 lt el dezenfektanı, 35 bin çift eldiven ve yaklaşık 250 bin maskeyi halkımıza ve belediye çalışanlarımıza ücretsiz dağıttık. Sağlık çalışanlarımıza ücretsiz ulaşım hizmeti sağladık. Salgın döneminde vefa grubu çalışmalarımız büyük bir özveri ile devam etti.

“Verdiğimiz sözleri yerine getirmeye devam ettik”

Bütün bu yoğun pandemi gündemine rağmen Bartın Belediyesi olarak seçim beyannamemizde halkımıza söz verdiğimiz projelerin gerçekleştirilmesini hiç aksatmadık. Yıl yıl yapacağımız faaliyetlerimizi de kesintisiz yapmaya devam ettik. Hürriyet yaşam merkezini tamamladık, tarihi iskele düzenlememiz bitirildi, ücretsiz wifi ve güneş enerjili şarj istasyonları faaliyete geçti, vefa park açıldı, çağlayan rekreasyon alanı düzenlemesi tamamlandı, demirciler mahallesine demirci heykeli konuldu, e belediye sistemimiz faaliyetlerine hız verdi, kültür haritası tamamlandı, robotik bitki yetiştiriciliği projesi başladı, emekliler dinlenme evi tamamlandı, Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz müzesi inşaatı başladı, paylaşım merkezi çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor, Gasilhane çalışmamız başladı, içinde kent belleği ve araştırma merkezi olan Bartın Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi ihalesi yapıldı, İnkum beldemiz mavi bayrak çalışmalarını başlattık. Salgınla mücadelemiz devam ederken belediyelerin yatırım yapamadığı bir dönemde halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek ve Bartın'ı kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda kalkındıracak projeleri tek tek hayata geçirmeye devam ettik.

İlk seçildiğimiz günden bugüne milletimizin emrinde olduk, çalışmalarımızı hiçbir bahane üretmeden 7/24 esasına göre yaptık. Üretken Belediyecilik sloganımızı her çalışmamızda ilke edindik. Bu hizmetlerimizi yerine getirirken her zaman olduğu gibi başkan yardımcılarıma, çalışma arkadaşlarıma, belediye meclis üyelerimize ve siz değerli hemşehrilerime teşekkürü bir borç biliyorum. Önümüzdeki 2021 yılında da yine değer katan projelerle karşınızda olacağız, tüm dünyayı etkisi altına alan salgının bitmesi en büyük beklentimizdir.”

 

AK Parti ve MHP’den “kabul”, CHP’den “çekimser” oyu

 

2020 Faaliyet Raporu, AK Parti ve MHP grubun ‘evet’, CHP Grubu’nun ise çekimser oyuyla oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin 13.maddesinde yer alan Bartın Belediyesi bünyesinde çalıştırılacak 2. el otobüs alınması talebi Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 

4 madde Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna Havale Edildi

 

Gündemin 14.maddesinde yer alan Bartın Belediyesi Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliğinin iptal edilerek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün görüşleri doğrultusunda yeniden düzenlenen Bartın Belediyesi Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliğinin kabulü talebi, gündemin 15.maddesinde yer alan Bartın Tapu Müdürlüğü ile Emlak Rayiç Değerlerinin Elektronik Ortamda Alınmasına ilişkin protokolün imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi, gündemin 16.maddesinde yer alan Bartın Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadı İşletmesi arasında hazırlanan atık pil protokolü ve gündemin 17.maddesinde yer alan Bartın Belediyesi ile Bartın Valiliği İl Özel İdaresi arasında iş makinesi (dozer) ile ilgili protokolü ile ilgili konu Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edildi.

 

11 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi

 

Gündemin 18.maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan, Orduyeri Mahallesi tapuda 294 ada 65 nolu parselin satış talebi, gündemin 19.maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan, Balamba Mahallesi tapuda 725 ada 71 nolu parselin satış talebi, gündemin 20.maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan, Gölbucağı Mahallesi tapuda 10 ada 40 nolu parselin satış talebi, gündemin 21.maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan, Karaköy Mahallesi tapuda 919 ada 95 nolu parselin satış talebi, gündemin 22.maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait Gölbucağı Mahallesi tapuda 10 ada 36 ve 37 nolu parsellerin satış talebi, gündemin 23.maddesinde yer alan Koruma Amaçlı İmar Planı yapılacak alan içerisinde bulunan 83,20 hektar yüzölçümlü Kuru Mutlak Tarım Arazilerinin Tarım Dışı Amaçlı kullanımları için kamu yararı kararı alınması talebi, gündemin 24.maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Orduyeri Mahallesi tapuda 386 ada 22 nolu parselin satış talebi, gündemin 25.maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Köyortası Mahallesi tapuda 183 ada 47 nolu parselin satış talebi, gündemin 26.maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Orduyeri Mahallesi tapuda 418 ada 211 nolu parselin satış talebi, gündemin 27.maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Orduyeri Mahallesi tapuda 418 ada 210 nolu parselin satış talebi ve gündemin 28.maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Orduyeri Mahallesi tapuda 442 ada 157 ve 158 nolu parsellerin satış talebi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

Komisyonlardan gelen 6 madde kabul edildi

 

Gündemin 29.maddesinde yer alan Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin 2021 yılı yatırım programında yer alan Bartın ili merkezinde yapılacak olan yeraltı tesis çalışmalarıyla ilgili protokolün imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi görüşülerek kabul edildi. Gündemin 30.maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan, Balamba Mahallesi, tapuda 725 ada, 70 nolu parselin satış talebi kabul edildi. Gündemin 31.maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan, Orduyeri Mahallesi, tapuda 394 ada, 59 nolu parselin satış talebi görüşülerek, kabul edildi. Gündemin 32.maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Bartın ili, Merkez ilçesi, Topluca Köyü, tapuda 118 ada, 11 parsel nolu taşınmaz üzerinde yeşil alan amaçlı Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Plan Değişikliği talebi kabul edildi. Gündemin 33.maddesinde yer alan Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonu ve Kültür ve Turizm Komisyonuna tekrar havale edilen, Karasu Köyü İnkum Mevkiinde işaretli olan yerlerin otopark olarak belirlenmesi ve ihale yöntemi ile kiraya verilmesi talebi onaylandı.

 

Gündemin 34. maddesinde yer alan Kültür ve Turizm Komisyonu’na havale edilen, ilimizin ve İnkumu’nun Kültür ve Turizm alanında ihtiyaçlarının tespiti ve yapılan tespitlerin sonuçlandırılması, İnkumu tepesinde oluşturulması planlanan mesire alanı ve seyir tepesi ile ilgili hususlar görüşülerek kabul edildi.

 

Gündeme ilave edilen 2 madde komisyonlara gönderildi

 

Gündeme ilave edilen 35. maddede yer alan Bartın Merkez Kemerköprü Mahallesi tapuda 640 ada 82 parsel, 232 ada 2 parsel taşınmazlarla ilgili 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

Gündeme ilave edilen 36.maddede yer alan Kültür ve Turizm Komisyonunun Bartın Merkez ve İnkumu’nda yapılacak olan çalışmalarla ilgili yapacağı planlamaların görüşülmesi talebi komisyona havale edildi.

 

Meclise ara verildi

 

Belediye Meclisi Nisan Ayı 2.oturumunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen gündemin 23.maddesinde yer alan Koruma Amaçlı İmar Planı yapılacak alan içerisinde bulunan 83,20 hektar yüzölçümlü Kuru Mutlak Tarım Arazilerinin Tarım Dışı Amaçlı kullanımları için kamu yararı kararı alınması talebi kabul edildi. Kabul edilen bu madde ile Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılacak Irmak Islah Projesi’nin alt yapısı da hazırlanmış oldu. Konuyla ilgili Meclis Üyelerinin sorularını yanıtlarken detaylı bilgi veren Belediye Başkanı Cemal Akın, “Irmak Islahı için önemli olan bu gündem maddesiyle Gölbucağı’ndan Ağdacı’nın altına, bu taraftan da Çağlayan’a kadar olan iki taraflı 12 kilometrelik bir alan için kamu yararı kararı alınması gerekiyordu. Irmak Islahı’nın yapılabilmesi için bu kararın alınması gerekiyordu. Devlet Su İşleri’nin Irmak Islah projesinin yapılmasının alt yapısı için önemli bir konuydu.” dedi.

 

Toplam 36 gündem maddesinin görüşüldüğü Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı, 6 Mayıs Perşembe günü saat 16.00’da toplanmak üzere sona erdi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Meclisi Belediye Başkanı Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›