BARTIN ÇARŞISINDAKİ SOKAKLAR TEK TİP OLACAK!

Tarihi dokunun korunmasına ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çalışmalarını özenle sürdüren Bartın Belediyesi, turizmin gelişmesi amacıyla çok önemli bir projeyi daha uygulayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bartın’a gerçekleştirdiği ziyaretinde Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın talebi üzerine gündeme gelen Hükümet Caddesi, Kasaplar Sokak ve Yemeniciler Sokak’ta hayata geçirilecek olan ‘Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ kapsamında toplam 5 milyon TL’ye mal olacak projenin 2 milyon TL’si hibe, 3 milyon TL’si kredi şeklinde olacak.
Bu haber 2021-04-01 14:47:38 eklenmiş ve 410 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bu proje ile 1 cadde ve 2 sokakta yer alan binaların dış cephesi ile işyerlerinin tabela ve tente sistemleri standart şekilde tek tip hale getirilerek, şehrimizin görsel güzelliğine katkı sağlanacak. Ayrıca uygulanacak projeyle görüntü kirliliği bertaraf edilip şehirde özgün mimarinin ön planda olduğu estetik, modern bir panoramik görünüm kazandırılması, görsel bütünlükle şehrimizin güzelliğine güzellik katılması ve tarihi dokunun yeniden ortaya çıkartılması planlanıyor.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne bağlı heyetle birlikte projenin detaylarıyla ilgili alanda inceleme yaptı. Caddenin tarihi dokusuyla ilgili heyete bilgi veren Başkan Akın, yapılacak olan çalışmaları tek tek anlattı.

 

Tarihi doku yeniden ortaya çıkartılacak

 

Proje ile ilgili bilgiler veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Kırtepe Mahallesi ve Kemerköprü Mahallesi sınırlarında yer alan Hükümet Caddesi, Kırtepe Mahallesi ve Orta Mahalle sınırları içerisinde yer alan Kasaplar Sokak ile Kırtepe Mahallesi’ne bağlı Yemeniciler Sokak’ta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un şehrimize gerçekleştirdiği ziyaretinde sözünü aldığımız Sokak Sağlıklaştırma Projesini uygulayacağız. Proje çalışmalarının ardından yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Daha sonra da en kısa sürede projenin uygulamasına başlanacak. Proje ile tarihi dokuyu yeniden ortaya çıkartmış olacağız. Projeye vermiş olduğu destekten dolayı Sayın Bakanımıza teşekkür ediyor, projenin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›