Bartın Belediyesi, üstüne düşeni yapıyor!

Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Doğal dengenin korunmasında önemli bir yere sahip olduğunu bildiğimiz hayvanlar için Bartın Belediyesi olarak imkanlarımız dahilinde üzerimize düşeni yapıyor, ilgili sivil toplu kuruluşlarına da destek vermeye devam ediyoruz.” dedi
Bu haber 2018-10-05 16:30:08 eklenmiş ve 262 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bartın Belediyesi olarak, sahipsiz, güçten düşmüş hayvanlara sahip çıktıklarını örnek hayvan barınağına sahip bir belediye olarak her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Başkan Akın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz”

 

“İnsanların doğada yaşama hakkı olduğu gibi hayvan ve yabani hayatında yaşama hakkı vardır ve bu yaşam hakkına saygı göstermek hepimizin görevidir. Bu bilinçle Bartın Belediyesi olarak, sahipsiz, güçten düşmüş hayvanlara sahip çıkıyor, örnek hayvan barınağına sahip bir belediye olarak her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren barınağımızın stabilizasyonu için ilaçlama işlemi ve temizliği düzenli olarak yapılıyor, hayvanların aşılarını ve sağlık kontrollerini yaptıktan sonra 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince doğal ortamlarına bırakıyoruz. Onlar da can taşıyor, onları görmezden gelemeyiz. Yaşam haklarına saygı göstermeli, sağlıklı ve huzurlu yaşamaları için elimizden geleni yapmalıyız. Nesillerin korunması da hayvan haklarının bir parçası olarak görülmelidir.

 

“Asla izin vermeyelim”

Doğal dengenin korunmasında önemli bir yere sahip olduğunu bildiğimiz hayvanlar için Bartın Belediyesi olarak imkanlarımız dahilinde üzerimize düşeni yapıyor, ilgili sivil toplu kuruluşlarına da destek vermeye devam ediyoruz. Toplum olarak canlıların ve özellikle hayvanların korunmasına özen göstermeli ve çocuklarımızı bu şuurla eğiterek yetiştirmeliyiz. Vatandaşlarımızın da bu konudaki hassasiyetlerinden hiç şüphem yok. Hayvanları koruyalım, sevelim, acı çekmelerine asla izin vermeyelim. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün hepimizin dostu olan hayvanların, korunması, sağlıklı ve huzurlu yaşamalarına vesile olmasını temenni ediyorum.

 

ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›