Cumhurbaşkanı’na çağrı yaptılar!

Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri ile ilgili yıllık ruhsatlandırma yöntemiyle 10 yıl boyunca “Özel Halk Otobüsü Toplu Taşıma Çalışma Ruhsatı” verilecek 30 araçlık ihale Açık Teklif Usulü gerçekleştirildi. 44 kişinin katıldığı ihale her araç için 23 bin TL + KDV’den başlatılırken en düşük teklif 161 bin TL + KDV, en yüksek ise 250 bin TL + KDV oldu. İhale öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Zekai Özdemir, “Kimseden bir lütuf beklemiyoruz. Taşıdığımız yolcunun kanunu var, çalışan halk otobüsünün kanunu yok, böyle şey olur mu? Bu sorun bir talimatla çözülür.” dedi.
Bu haber 2021-03-25 10:41:58 eklenmiş ve 166 kez görüntülenmiştir.

 

Meraklan beklenen ihalede en yüksek teklif 250 bin TL +KDV oldu

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-Özel Haber

 

Bartın’da uzun süredir kamuoyunu meşgul eden ve sıkça gündeme gelen Bartın Halk Otobüsleri sorunu, yasal boşluklar nedeniyle bir türlü çözülemiyor. Aylardır çalışamayan hak sahipleri mağdur olurken Zonguldak İdare Mahkemesi’nin aldığı karar gereği ruhsatları iptal edilen 26 halk otobüsünün yerine 30 araçlık yeni bir ihale yapıldı. 44 kişinin dosya aldığı ihalede teklif edilen rakamlar da dikkat çekti.

 

“Sayın Cumhurbaşkanım; bu sesi duyun”

 

İhale öncesi Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Zekai Özdemir, basın açıklaması yaparak mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. “1992’de 1580 sayılı kanunla halk otobüsleri işletmesinin süresiz olarak altyapı satışı ve süresiz kullanım hakkı verilmiştir” diyen Özdemir, 2009 yılında da 20 yıllık kullanım hakkı verildiğini, ancak gelinen noktada mahkeme kararıyla ruhsatlarının iptal edildiğine işaret etti.  

Kasım 2020’den bu yana 26 otobüsün çalışamadığına dikkat çeken Özdemir, “Belediye tarafından kanunla yapılan satışlar sonucu sokakta kaldık” ifadelerini kullanırken seslerinin duyulması için uzun süredir mücadele ettiklerinin altını çizdi.

Milletvekillerinin Meclis’te kendilerini savunmadığını ifade ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu konu daha çözülmedi mi, gerekli düzenlemeyi yapın” talimatlarını hatırlatırken Ankara’ya seslenerek  “Ne olur duyun bu çığlığımızı. Devletimizin emrindeyiz. Çağrımız aciziyetten değil. Kazanılmış haklarımız gasp ediliyor. Kanun eliyle mağdur ediliyoruz. 18 yıllık esnaf arkadaşım, başka bir araçta şoförlük yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanım; bu sesi duyun. Kimseden bir lütuf beklemiyoruz. Toplu taşımanın kanunu olmaz mı Sayın Cumhurbaşkanım? Taşıdığımız yolcunun kanunu var, çalışan halk otobüsünün kanunu yok, böyle şey olur mu? Anayasamız ‘devlet esnafını korur’ diyor. Biliyoruz, Cumhurbaşkanımızın çok işi var. Ama bu sorun bir talimatla çözülür. Biz zarardan geçtik, hakkımız mahkeme kararıyla gasp edildi. Adalet başka bir şey, kanun başka bir şey. Kanun koyucu TBMM, uygulayıcı hukuk, adalet ise vicdanlar. Biz bu vicdanlara sesleniyoruz” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Bartın Belediyesi Halk Otobüsleri ihale Cumhurbaşkanı'na çağrı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›