İNKUMU, YENİ SEZONDA MAVİ BAYRAKLI OLACAK

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yeni sezonda İnkumu’nun mavi bayraklı olacağının müjdesini verdi.
Bu haber 2021-03-23 15:24:05 eklenmiş ve 188 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın yeni dönem projeleri arasında yer alan İnkumu’na Mavi Bayrak Projesiyle ilgili Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Balık başkanlığında koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Başkan Yardımcısı Balık, proje çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmaların son durumuyla ilgili ayrıntılı bilgi aldı. Balık, Mavi Bayrak kriterlerinin sağlanması adına yapılan çalışmaların yeni sezon öncesi tamamlanması için titizlikle çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.  

İnkumu’na Mavi Bayrak alınmasının önemine değinen Belediye Başkanı Cemal Akın, kriterlerin sağlanması adına çalışmalarda görev alan personele kolaylık diledi.

Başkan Akın; “Bartın Atıksu Arıtma Tesisi ve İnkumu Derin Deniz Deşarjı Tesisimiz ile deniz suyu temizliğimizi sağlamış olduk. Bartın Belediyesi olarak, Bartın tarihinin en büyük hibeli projesini gerçekleştirdik. Suyun temizliğine bakıldığında analiz sonuçları İnkumu’nda ‘A’ seviyesinde çıkıyor. Bunu yaptığımız altyapı çalışmalarıyla başardık. Bu çalışmamızın yanı sıra plajımızda fiziki anlamda yapmamız gereken hususlar da vardı. Kumsalda yapılması gereken çalışmaları yerine getiriyoruz. Mavi Bayrak plaj kriterleri çerçevesinde plajımızda istenilen tüm kriterleri yerine getireceğiz. İnkumu’na Mavi Bayrak alınabilmesi için en büyük kriter denizin temiz olmasıydı. Bu kriteri Bartın Atıksu Arıtma Tesisi ve İnkumu Derin Deniz Deşarjı Tesisimiz ile gerçekleştirdik. Diğer kriterlerle ilgili üzerimize düşeni yapıyoruz. İnşallah bir aksilik olmazsa yeni sezonda İnkumu artık bizim Mavi Bayraklı sahilimiz olacak” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın İnkumu mavi bayrak
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›