Bartın’ın sorunları için İYİ Parti’den önerge

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Bartın’da yaşanan sorunların araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Anayasa'nın 98. ve TBMM içtüzüğünün 104 ve 105. maddesi uyarınca Meclis araştırması açılması için bir önerge verdi.
Bu haber 2021-03-22 10:48:39 eklenmiş ve 158 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Cumali Durmuş ile Bartın’da bir dizi temaslarda ve incelemelerde bulunmuştu.

 

Bartın’daki ziyaretlerini tamamladıktan sonra Ankara’ya geri dönen İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, ziyaretleri sırasında tespit ettiği ve gözlemlediği sorunları bir rapor haline getirdi.

 

Yaşar, Bartın’da yaşanan sorunların araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Anayasa'nın 98. ve TBMM içtüzüğünün 104 ve 105. maddesi uyarınca bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması yerinde olacağını belirterek TBMM’ne bir önerge verdi.

 

İYİ Parti Milletvekillerinin de imzası bulunan önergede Bartın’daki “diplomalı işsizlik”ten ekonomik sıkıntılara, mevcut hastanenin yetersizliğinden çevre yollarına, elektrik kesintilerinden termik santrale kadar birçok konu ve sorunun gündeme getirilirken şöyle denildi:

 

“Hemen hemen her alanda diplomalı işsiz var”

 

“İşsizlik konusu her ilimizde olduğu gibi Bartın İlimizin de en önemli sorunlarından birisi haline gelmiştir. Bartın’da hemen hemen her alanda okul bitirmiş ve mezun olmuş diplomalı işsiz bulunmaktadır.

İşsizliğin yanı sıra şehirde esnaf kesimi de büyük ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. Ayrıca Organize Sanayi Bölgesi Bölgesi'nde altyapı ve kamulaştırma konusunda da sorunlar artmıştır.

 

“Bartın, büyük bir hastaneye kavuşturulmalı”

 

Mevcut hastane yetersiz kalmaya başlamıştır. İlave poliklinik binaları ile bu yetersizlik önlenmeye çalışılmaktadır. Yaz aylarında turizmle birlikte Bartın nüfusu yüksek oranda artmaktadır. Bartın, bu artışlar da göz önünde bulundurularak daha kapsamlı ve büyük bir hastaneye kavuşturulmalıdır. Mevcut hastanede personel ve donanım konusunda bazı sıkıntılar yaşanmaktadır. Mesela kardiyoloji servisinde hastalara bir stent takma işlemi bile yapılamamaktadır. Bu ve benzer nedenlerden dolayı bazı hastalar komşu illere gitmek zorunda kalmaktadır.

 

“Çevre yolları konusunda sorunlar bulunuyor”

 

İşsizlik ve sağlık gibi sorunların yanında şehrin, Çevre Yolları konusunda sorunları bulunmaktadır. Bartın İlinin çevre yolları bugüne kadar ne yazık ki yapılamamıştır. Bu konuda da, adımlar atılması gerekmektedir.

Bartın Irmağının ıslah edilmesi gerekiyor. Bartın Irmağı, tüm girişimlere rağmen yıllardır bir türlü ıslah edilememiştir. Atık maddelerle birlikte Bartın Irmağı iyice kirlenmiştir.

 

“Bartın’ın en önemli sorunlarından birisi haline gelmiş”

 

Son dönemde çoğu İlimizde yaşanan elektrik kesintileri Bartın genelinde de meydana gelmeye başlamıştır. Şehirde, kar yağışı nedeniyle bir haftaya yakın süreyle bazı bölgelere ve köylere elektrik verilememiştir.

Bartın Amasra İlçesi Gömü ve Tarlaağzı Köyleri sınırında yer alan Çapak Koyu'nda Yapılması planlanan Termik Santral konusu Bartın'ın en önemli sorunlarından birisi haline gelmiştir. 2015 yılında, Termik Santral alanı için ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporu alınmıştır.

İlçede, Termik Santral, tüm tepkilere rağmen kurulmak istenmektedir. Kurulacak olan santralin hem şimdiki nesiller için hem de gelecek nesiller için çevreye ve insan sağlığına bunun yanında, turizme büyük zararları olacaktır. Termik Santralin çevreye ve insan sağlığına vereceği zararları iyice araştırılmalıdır.

Bu nedenle, Bartın İlimizde yaşanan sorunların araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Anayasa'nın 98. ve TBMM içtüzüğünün 104 ve 105. maddesi uyarınca bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması yerinde olacaktır.”

 

ETİKETLER : Bartın İYİ Parti İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cumali Durmuş TBMM önerge
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›