Orta risk grubu Bartın’da haftalık vaka sayısı: 62 oldu

İllere göre haftalık vaka sayısı ve koronavirüs risk haritası da yayımlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre vaka sayısı ile ilgili yaptığı paylaşımda 6-12 Mart tarihlerinin her yüz bin kişide vaka sayısı haritasını paylaşırken, tedbirlere uyarak normalleşmenin mümkün olduğu vurgusunu yaptı. Bazı illerdeki düşüş dikkat çekerken, Bartın da vaka sayısı düşen iller arasında yer aldı. Bartın’da 6-12 Mart tarihleri arasında vaka sayısı her yüz bin nüfusta 62 kişi olarak kayıtlara geçti.
Bu haber 2021-03-16 12:51:00 eklenmiş ve 278 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Mart ayının başında yapılan ve normalleşme takvimi ile gevşetilen tedbirlerin açıklandığı Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası merakla beklenen ikinci toplantı da dün gerçekleştirildi.

 

Önceki hafta vaka sayısı yükselişe geçen Bartın’ın risk grubu ve haftalık yeni vaka sayısı merak edilirken Kabine Toplantısı sonrası açıklamalar peş peşe geldi.

 

Bölgesel gelişmeler ile salgının etkilerinin görüşüldüğü toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, hangi illerde yasakların kalktığı veya devam ettiği ile ilgili soruları da yanıtladı ve mevcut uygulamanın 81 ilde devam edeceğini açıkladı.

 

Koronavirüs risk haritası ve vaka sayıları açıklandı

 

Vatandaşlar, alınan kararlar ile birlikte, koronavirüs risk haritası ve illere göre vaka sayısını araştırmaya başladı. Kabine Toplantısı kararlarının hemen ardından illere göre koronavirüs vaka sayısı ve Sağlık Bakanlığı koronavirüs risk haritası ile risk haritasıyla beraber düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli iller kamuoyu ile paylaşıldı.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre vaka sayısı ile ilgili yaptığı paylaşımda 6-12 Mart tarihlerinin her yüz bin kişide vaka sayısı haritasını paylaşırken, tedbirlere uyarak normalleşmenin mümkün olduğu vurgusunu yaptı. Bazı illerdeki düşüş dikkat çekerken, Bartın da vaka sayısı düşen iller arasında yer aldı.

 

Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre, illerin her 100 bin kişide haftalık Kovid-19 vaka sayısı 27 Şubat-5 Mart tarihleri arasında 75,89 olan Bartın’da 6-12 Mart tarihleri arasında vaka sayısı her yüz bin nüfusta 62 kişi olarak kayıtlara geçti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada mevcut uygulamanın devam edeceğini ve illerdeki gelişmelerin yakından takip edileceğini belirtti.

 

ETİKETLER : Bartın Sağlık Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı Bartın vaka sayısı pandemi koronavirüs vaka sayıları
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›