Kalaycı’dan gündem yaratan çok çarpıcı açıklamalar

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Bartın Dijital TV’de katıldığı canlı yayın programında “Artık Atatürk’ün kurduğu parti olan CHP yok” ve Bartın’da heykel yapılmıyor, yatırım yapılıyor. Yapılan hizmetler yatırım değilse bana CHP’nin bir çivisini göstersinler” diyerek çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Şehrimize Ankara’dan gelecek her türlü destek için her şeyi yaparım.” diyen Kalaycı, belediyesi kapandıktan sonra “hayalet şehir”e dönüşen Arıt’ı Bartın’ın Uzungölü yapacak olan projeden de geri adım attıklarını dile getirerek “Turizme kazandırmak açısından güzel bir proje olur diye düşündük. 20 dönümlük bir arazisi olan kişiyi ikna edemedik. Oradaki projeden şimdilik geri adım attık. İlerleyen zamanlarda inşallah yapabiliriz.” dedi.
Bu haber 2021-03-15 00:47:07 eklenmiş ve 287 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Bartın’ın dijital ekran Bartın Dijital TV’de yayınlanan “Enine Boyuna” programının canlı yayın konuğu olan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, çok çarpıcı ve gündem yaratan açıklamalarda bulundu.

 

Dinamik bir şekilde Bartın’a hizmet etmeye devam ettiklerini belirten AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ziyaretine ilişkin bir değerlendirmede bulunarak  “Bakanımız gerçekten Bartın’a heybesi dolu gelmiş. Bizler de Sayın Bakanımızı ilimizde ağırlamaktan dolayı da gerçekten mutluluk ve gurur duyduk. İki önemli müjde vardı; biri Millet Bahçesi, biri de Bartın Irmağı Islah Projesi ile ilgili talimatları oldu. 2022 yılında hem Millet Bahçesi’nin hem de kendi alanları olmamasına rağmen Bartın Irmağı Islah Projesi kapsamında Kozcağız’dan gelerek Sanayinin olduğu bölgeye kadar giden ırmakta 3 bin 900 metrelik alanın ıslahının tamamlanacağının müjdesini verdi. Geri kalan bölüm için de Tarım ve Orman Bakanımız ile bir görüşme yaptı. İnşallah en kısa sürede Bartın’ımıza değer katacak iki büyük projenin bitişini göreceğiz. Bartın özellikle ırmak ıslahının ardından turizmde bir ivme kazanacak. Kütüphanesiyle, diğer tüm sosyal alanlarıyla da Millet Bahçesi güzel bir alanı da Bartın’ımıza kazandırmış olacağız. Bartın’ımıza yapılacak her yatırım için biz de teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

“Betonlaşmanın olacağını zannetmiyorum”

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın Millet Bahçesi içerisinde bir kent meydanı oluşturulabileceği yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Kalaycı, “Bartın’daki Cumhuriyet Meydanı biliyorsunuz ki komple beton, Millet Bahçesi içerisinde betonlaşmanın olacağını zannetmiyorum. Ama Cumhuriyet Meydanı ile Millet Bahçesi arasında ağaç köprülerin olabileceğini tahmin ediyorum. Şuandaki proje Millet Bahçesi olarak planlandı, eğer başka bir şekilde üzerine gidersek proje aksar. Şuandaki proje de Millet Bahçesi şeklinde.” yanıtını verdi. 

 

“İlimi temsil ediyorum, özgüvenim tam”

 

“Turhan Kalaycı, İl Başkanlığı yapamaz” şeklindeki eleştirilere inat her toplantıda söz alarak Bartın’ın adını Ankara’da sık sık duyuran Kalaycı, hakkındaki eleştiriler için de şöyle konuştu:

 

“Ben ilimi temsil ediyorum, hükümet ve iktidar bizim partimiz. Dolayısıyla Bartın’ın dertlerini anlatamayacak kadar özgüven yoksunu biri değilim. Benim vazifem halkımdan aldığım şikayetleri ve talepleri toplantılarda dile getirmekti. Çünkü orada hızlı bir çözüm metodu var. Cumhurbaşkanımız başkanlığında gerçekleştirilen İl Başkanları toplantısında da Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatlarla bu işleri çözebiliyoruz ya da çözümü hızlandırabiliyoruz. Dolayısıyla benim Sayın Cumhurbaşkanımızın katıldığı ya da katılmadığı her toplantıda söz alıp Bartın’ımızın derdini anlatmam gerekiyor. Ben gece, gündüz partim için çalışıyorum ve bunun karşılığını da istiyorum, benim şehrim Ankara’dan hizmet görsün istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız’dan da Allah razı olsun bizi geri çevirmedi. Biz Yönetim Kurulu’muz, Sayın Milletvekilimiz, tüm teşkilatlarımızla beraber güzel bir çalışma ortamı yakaladık. Biz sessiz çoğunluğun sesi olmaya devam edeceğiz. Bazıları ne kadar sesini çıkarsa da biz hak yolda yürümeye devam edeceğiz, işimize bakıp, işimizle ön plana çıkacağız.”

 

“Atatürk’ün kurduğu CHP yok”

 

Ülke siyasine ilişkin de bir değerlendirme yaparken çok çarpıcı açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Kalaycı, şu ifadeleri kullandı:

 

“Genel seçimde CHP’nin Lideri ‘bir ailede 4 oy varsa birini HDP’ye versin’ demişti. Zaten işbirliği ortada, Meclis’e taşıyan CHP, şuanda da Belediyelerde onları desteklediği için İstanbul ve Ankara Belediyelerini altıkları ortada, bütün yeni müdür atamaları, işçi alımları hepsi HDP’den oluyor. Benim üzüldüğün nokta; artık Atatürk’ün kurduğu parti olan CHP yok. İsmet İnönü vizyonuyla devam eden bir CHP var ve bu CHP devam ederken eskiden Necmettin Erbakan’a ‘takıyye’ derlerdi, şimdi başörtülüleri ön safta yürüten onlar. Halbuki hiç istemedikleri halde. Bir de bunu da başaramıyorlar. Biz takıyye yapmayız, yaşarız. Yaşamayan veya inanmayanlara da saygım vardır. Hiç kimse inanmak zorunda değil. Ama benim üzüldüğüm nokta; ona oy veren halkına saygısızlık yapmaktır. Her ne olursa olsun bizler ya olduğumuz gibi görüneceğiz ya da göründüğümüz gibi olacağız. CHP neyi savunuyor? CHP LGBT’yi eşcinselliği savunuyor, teröriste terörist diyemiyor. Cami yaparsınız, caminin inşaatını durdururlar hem de bir ağaç için. Bunun örneği Gölbucağı’nda yaşadık. Bir ağaç için proje caminin projesini değiştirttiler. Bırakın bir ağacı, yüzlerce ağaç dikin ama ben sizin ağaç diktiğinizi de görmedim. Ama AK Parti milyonlarca ağaç dikti. Siz de bir kampanya yapın ağaç dikin de biz de görelim, devamlı heykel yapmayın. Üzerimizde büyük oyunlar oynanıyor, bunlara da çanak tutmamamız lazım. Çoluğumuza, çocuğumuza, gençlerimize sahip çıkmamız lazım. Özellikle de okul çağındaki gençlerimiz bu ülkenin milli ve manevi değerlerinin neler olduğunu bilmeleri gerekiyor. Çünkü bizim topraklarımız şehit kanlarıyla sulanmış topraklardır.

 

“Mutlaka ders verilmeli”

 

PKK’ya terörist diyemeyenlere, terör örgütü PKK’nin katlettiği çocukları gösterme istiyorum. 9 aylıktan tutun, 17 yaşındaki çocuklar var ve onların anne babaları bizler de olabilirdik. Bunlara oy verirken terör yandaşlığı yapanlara ders vermek lazım. 2023’te teröriste terörist diyemeyen, onlarla kol kola yürüyen, gizli kapılar ardında pazarlık yapan, anayasa çalışmaları yapan partilere mutlaka ve mutlaka ders verilmelidir.

 

“En önemli vurgu; güven ve istikrardır”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomi Reform Paketi ile ilgili de kısa bir değerlendirmede bulunan Kalaycı, “Türkiye ve Bartın’da da bu paket beklenen bir paketti. Halkımız ve milletimiz de memnuniyetini dile getirdi. Buradaki en önemli vurgu; güven ve istikrardır. Güven ve istikrar olduktan sonra her şey olur.” dedi.

 

“Bana CHP’nin bir çivisini göstersinler”

 

Bartın’a kazandırılan her yatırımda AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un imzasının bulunduğunun altını çizen AK Parti İl Başkanı Kalaycı, CHP İl Başkanı Selim Karakaş’ın “yatırım yapılmıyor” şeklindeki sözlerinin anımsatılması üzerine ise “Doğru söylüyor. Selim başkanımıza bir şey söylemek istemiyorum ama CHP’nin hizmetten, yatırımdan anladığı; heykeltraş. Bartın’da heykel yapılmıyor, yatırım yapılıyor. 3 milyon liralık Kurucaşile yolunu görmeyenlere, barajı görmeyen ‘hizmet gelmiyor’ diyen kişiye ne diyebilirim? Doğalgaz AK Parti’nin Bartın’a yaptığı en büyük yatırımdır, bu da unutulmasın. Bu hizmetleri görmeyenlere ne diyebilirim? Bunların hepsi hükümet projesidir. Yapılan bu hizmetler yatırım değilse bana CHP’nin bir çivisini göstersinler.” yorumunu yaptı.  

 

“Ankara’dan gelecek destek için her şeyi yaparım”

 

“İl Teşkilatının yenilenmesi bize bir heyecan getirdi. Arkadaşlarımızla birlikte şevkle çalışıyoruz” diyen AK Parti İl Başkanı Kalaycı, “Bizim söylediğimiz bir şey unutulmuyor. Bir dahaki ayda yapılan toplantıdan 1 hafta önceden bakan yardımcılarımız bizi bilgilendiriyor. Bizi arayıp halimizi hatırımızı soruyorlar isteklerimizi önemsiyorlar. Şehrimize Ankara’dan gelecek her türlü destek için her şeyi yaparım. Bartın Irmak Islahı 650 milyonluk bir yatırım neden bu zamana kadar geldi. AK Parti iktidarı artık bunu bitirdi.” ifadelerini kullandı.

 

“Akıllıca düşünüp şikâyetlerden vazgeçsinler”

 

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ın HEMA’nın Çinli ortağına “güvenilmez” olduğu ve HEMA ile yatırım yapılmaması gerektiği yönündeki mektupla ilgili olarak da AK Parti İl Başkanı Kalaycı, “HEMA’nın kadrosunda olan bir arkadaşımızla Bakanımızı görüştürdük. Burada karalama kampanyası yapılıyor. 150 kişi ekmek yiyor biz bunun 3 bin kişi olmasını istiyoruz. Madenin çıkarılmasını istiyoruz. Ben Recai Çakır’a soruyorum, seni Amasra halkı seçti oraya yapılacak bir yatırıma neden engel oluyor? Biz Amasra’nın kömür solumamasını onlardan daha çok istiyoruz. Amasra’ya gelen yatırımcıyı şikâyet etmek onların alışkın olduğu bir durum.  Biz HEMA’da maden çıkarılmasını istiyoruz, istihdam istiyoruz. Akıllıca düşünüp şikâyetlerden vazgeçsinler. Bartın’a yapılan tüm yatırımlardan dolayı Cumhurbaşkanımıza Sayın Vekilimize ve Bakanlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

“Şimdilik geri adım attık”

 

Belediye kapandıktan sonra “hayalet şehir”e dönüşen Arıt’ı Bartın’ın Uzungölü yapacak olan projeden de geri adım attıklarını dile getiren Kalaycı, “Arıt, belediye kapandıktan sonra hayalet şehre dönüştü. Arıt yolu yapıldı güzel bir yol oldu. Uzungöl gibi bir göl yapalım dedik. Ticaret Odası başkanıyla 2 kez gittik. Orman müdürleriyle gittik. Yapay göl ama su kaynağı doğal olacak.  Arıt’ın güzel bir havası var. Turizme kazandırmak açısından güzel bir proje olur diye düşündük. 20 dönümlük bir arazisi olan kişiyi ikna edemedik. Oradaki projeden şimdilik geri adım attık. İlerleyen zamanlarda inşallah yapabiliriz. Cide yolu bağlantısı var. Sayın Vekilimizle Temmuz ayında gittik ama pandemiye takıldık. Bağlantıyı da yapabilirsek Cide ve Kurucaşile yolu da güzel olacak.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı Bartın Dijital TV Enine Boyuna CHP HDP
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›