Karantina kararları kaldırıldı!

Ulus İçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Hisar Köyü, Zafer Köyü, Uluköy ve bu köylere bağlı tüm mahalleler için alınan karantina kararını kaldırılmasına karar verdi.
Bu haber 2021-03-14 00:43:20 eklenmiş ve 149 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

İngiltere kaynaklı mutasyonlu virüsün tespit edilmesi üzerine Ulus Kaymakamlığı, ilçeye bağlı Hisar Köyü, Zafer Köyü, Uluköy Köyleri ve mahalleleri için tam karantina kararı almıştı.

 

Aradan geçen 10 günlük karantina sonrası vaka sayılarının önemli ölçüde azalması ve buna bağlı olarak bulaş riski ile yeni vaka durumunun kontrol altına alınmış olması göz önünde bulundurularak karantina kararı kaldırıldı.

 

Ulus Kaymakamlığı, Ulus İçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nce alınan kararı kamuoyuna duyurdu. Yapılan açıklamada; “Ulus İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’mizin 28/02/2021 tarih ve 2 nolu kararının 1. Maddesine göre, ilçemiz Kumluca Beldesi-Zafer Köyü yolunun Hisar Köyü Değirmenyanı Mahallesi’nden Hocaoğlu Mahallesi’ne giden sokağın sokak başından itibaren ve Hisar Köyüne bağlı Hocaoğlu, Alikadıoğlu, Hacıkadıoğlu, Müyesseroğlu Mahallelerinde Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. Maddeleri kapsamında 28/02/2021 tarih saat 20.00 itibariyle ikinci bir karara kadar tam karantina ve gerekli tedbirlerin uygulanmasına ve yine Ulus İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’mizin 03.03.2021 tarih ve 3 nolu kararının 1. Maddesine göre İlçemiz Hisar Köyü ile bağlı tüm mahalleler, Uluköy Köyü ile bağlı tüm mahalleler ve Keloğlu Mahallesi hariç Zafer Köyü ile Zafer Köyüne bağlı diğer mahallelerde Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. Maddeleri kapsamında 03/03/2021 tarih saat 00.00 itibariyle ikinci bir karara kadar tam karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmişti. Yapılan değerlendirmeler sonrası mezkur yerlerde karantina sonrası vaka sayılarının önemli ölçüde azalması ve buna bağlı olarak bulaş riski ve yeni vaka durumunun kontrol altına alınmış olması göz önünde bulundurularak; Hisar Köyü, Zafer Köyü, Uluköy ve bu köylere bağlı tüm mahalleler için alınan karantina kararı ve tedbirlerinin 13 Mart 2021 saat 00.00 itibariyle kaldırılmasına karar verilmiştir” denildi.

ETİKETLER : Bartın Kumluca Ulus karantina vaka sayısı Bartın'da vaka sayısı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›