“Parti ayrımı yapmadan yerinde değerlendirildi”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ziyaretinin ardından ilk kez EYBEY Medya’ya konuşan AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, Bakan’ın belediyelerin taleplerine de karşılıksız kalmadığını ve o talepleri tek tek alarak ilgili genel müdürler ile daire başkanlarına gerekli talimatlarını verdiğini söyledi. CHP’li Amasra Belediyesi’ni de ziyaret eden Bakan Kurum’un parti ayrımı yapmadan tüm belediyelerimiz ile ilgili talepleri yerinde değerlendirmiş olduğunu ifade eden Milletvekili Tunç, “Bartın için çok bereketli bir program oldu. Bundan sonraki süreçte ilimizdeki diğer yatırımlarla ilgili diğer bakanlarımızı Bartın’ımıza peyderpey davet ederek 2023’e doğru giderken, ilimizde devam eden 8 milyar liralık yatırımın daha da hızlandırılması ve arttırılması yönündeki çalışmalarımız sürecek.” dedi.
Bu haber 2021-03-11 14:07:12 eklenmiş ve 198 kez görüntülenmiştir.

 

“Bartın için çok bereketli bir program oldu”

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Pusula Gazetesi ve Bartın Halk Gazetesi’ni bünyesinde bulunduran EYBEY Medya ve Yayımcılık Sahibi Mustafa Ahmet Oktay, geçtiğimiz gün AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Başkanı Komisyonu Av. Yılmaz Tunç’u Ankara’daki makamında ziyaret etti.

 

Oktay’ın sorularını da yanıtlayarak EYBEY Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Milletvekili Tunç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ziyaretinin ardından da ilk kez değerlendirmede bulundu.

 

Birçok projenin masaya yatırıldığı ziyarette müjdenin verildiği Millet Bahçesi ve Bartın’ın yıllardır beklediği diğer önemli proje olan Bartın Irmağı Islah Projesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Milletvekili Tunç, şunları söyledi:

 

“Birçok projeyi masaya yatırdık”

 

“Sayın Bakan’ın Bartın ziyareti çok olumlu, verimli ve bereketli geçti. Ben buradan bir kez daha Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Arasında TOKİ Başkanı’nın da bulunduğu bütün bürokratları ve Genel Müdürleri ile birlikte geldi. Bakanlığının bünyesindeki il ve bölge müdürlerinin de bulunduğu bir değerlendirme toplantısı yaptık. Bu toplantıda, Bakanlığın Bartın’daki bütün yatırımlarını masaya yatırma fırsatımız oldu. Gerek il merkezinde, ilçelerde, beldelerde hatta köylere varıncaya kadar Çevre Şehircilik alanında yapılması gereken birçok projeyi masaya yatırdık.  Sayın Valimiz de bir brifing verdi. Ardından da tek tek detaylara girerek nerede ne ihtiyacımız var, hangi projede neredeyiz, ne yapmamız gerektiğini orada konuşma imkanımız oldu.

 

“Millet Bahçesi, Bartın’ın güzelliğine güzellik katacak”

 

Tabi Bartın için üzerinde en fazla durduğumuz hususlardan bir tanesi Millet Bahçesi’ydi. Gölbucağı Mahallesi’ndeki 100 bin metrekarelik bir arazide Millet Bahçesi projemiz var. Daha önce başlayan proje çalışmaları da son aşamaya geldi. Bartın Irmağı’nın Kozcağız kolunun hemen kenarında. Altından ırmak geçiyor. Çünkü Kemerköprü’den Bartın Irmağı’na kadar olan çayın da ıslahı ve Millet Bahçesi projelerinin bütünleştirilmesi söz konusu. Bu konunun üzerinde durduk ve tartıştık. İçinde neler olsun, mesela içine bir kütüphane de yapılacak. Çünkü Bartın şehir merkezinde bir kütüphaneye de ihtiyacımız var. Bartın’ın 7/24 çehresin değiştirecek, ışıl ışıl olacak, insanlarımızın sabahlara kadar orada aileleri ile birlikte gezebileceği ırmak kenarında yürüyüş ve bisiklet yollarına, dinlenme alanlarına ve çok güzel bir yeşil alana Bartın’ımız kavuşmuş olacak. Üstelik Bartın’ın da tam orta yerinde, merkezinde olan bir yer. Millet Bahçesi, Bartın’ın güzelliğine güzellik katacak bir projemiz.

 

2022 yılında tamamlanacak!

 

Sayın Bakanımız bunu çok kısa bir zaman içinde, hem ırmak ıslahı ile beraber hem de Millet Bahçesi’nin düzenlenmesi ile birlikte 2022 yılında tamamlanacağı müjdesini verdi. Tabi maliyeti de yüksek bir proje. İnşallah kısa süre çerisinde tamamlanacak.

Diğer taraftan Bartın Irmağı’nın yan kolunu, Tarım Bakanımız ile de görüştü, Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız, ırmağın Yalı kısmındaki tarafının da DSİ’nin yatırım programı devam ediyor. Onun da ihale onayı verilerek inşallah diğer taraftan da etap etap bu proje hayata geçecek.”

 

Belediyelerin talepleri karşılıksız kalmadı!

 

Belediyelerin de Bakan Kurum’dan talepleri olduğunu ifade eden Tunç, Bakan’ın da bunlara karşılıksız kalmadığını ve o talepleri tek tek alarak ilgili genel müdürler ile daire başkanlarına gerekli talimatlarını verdiğini söyledi. Belediye projeleriyle ilgili de Tunç, şu ifadeleri kullandı:

 

“Bartın Belediyesi’ne 2 milyon hibe, 3 milyon lira da kredi olacak şekilde 5 milyon liralık bir kaynak aktarıyoruz. Bununla Bartın Belediyesi, Hükümet Caddesi’nde ve Şadırvan Caddesi’nde Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ni uygulayacak. Oralardaki tabela kirliliğini ortadan kaldıracak, oraların Bartın’a yakışır bir vizyon kazanmasını sağlayacak.

 

Bunların yanı sıra ilçelerimizde beldelerimizde belediye başkanlarımızın taktim ettikleri projeler vardı. Bunlarla ilgili de talimatları verdi. O projelerin de bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmalar devam edecek.

 

Atık su arıtma tesisleri, biliyorsunuz Bartın’da yapıldı, OSB’de yapıldı, Amasra’da Çakraz ve İnkumu’nda yapıldı. Şimdi ise Ulus ve Kumluca’da inşaatları devam ediyor. Hasankadı ve Abdipaşa’nın da projelerinin bir an evvel bitip yapım aşamasına geçilmesi yönünde talepte bulunduk. İnşallah onlarda önümüzdeki süreçte ihaleye çıkacak.

 

“Çöp dağlarından inşallah kurtulacağız”

 

Tabi Katı Atık Bertaraf Tesisi de Bartın için çok önemliydi. 40 milyon liralık bir yatırım. İnşaatı başladı. Bartın’da İnkumu tepesindeki yanan çöp dağlarından inşallah kurtulacağız. Bununla ilgili çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi Sayın Bakan’ımız. Ayrıca burada elektrik üretecek olan bir proje ile ilgili ‘ÇED gerekli değildir’ raporunu imzaladı. Orası hem katı atıkları bertaraf edecek, hem de elektrik üretecek ve İl Özel İdaresi’ne bir gelir buradan sağlayacak.

 

Sahil beldeleri güzelleştirilecek

 

Bu arada sahillerimizde turizme yönelik de çalışmalarımızı yapacağız. Bu anlamda İl Genel Meclisi Başkanımız Kenan Dursun’un talepleri vardı. Kendisi bir sunum yaptı. Biliyorsunuz, Güzelcehisar’daki lav sütunlarının turizme kazandırılması için yapılan yürüyüş yolları ve seyir teraslarını yapmıştık. Şimdi hem Güzelcehisar’da hem Mugada’da hem de Büyükkızılkum’da cadde düzenlemeleri, yürüyüş ve bisiklet yolları yapılarak o sahil beldelerimizin daha da güzelleşmesi için gerekli proje destekleri oldu. Bu projelere gerekli olan hibe yardımlarını Sayın Bakan’ımız sağlayacaklarını  söyledi ve ilgili talimatları verdi.

 

“Ulus’a ayrı bir değer veriyor”

 

Detaylı bir toplantı oldu. Başka projeler de oldu görüştüğümüz. Toplantı sonrasında da bazı projeleri yerinde gösterme imkanımız oldu. Ulus ilçemizi ziyaretinde Yüksekokulu da ziyaret etti. Çünkü Genel Müdürlüğü zamanında o okula katkı sağlamıştı, kendisi de Ulus’tan evli. Bunun için de Ulus’a ayrı bir değer veriyor. Belediyemizin projelerine destek verdiği bu güne kadar, bundan sonra da vermeye devam edeceğini ifade etti.

 

“Parti ayrımı yapılmadı”

 

Amasra’ya geçtiğimizde de hem personel hem de diğer konularla ilgili Belediye Başkanı’nın talepleri vardı. Bunlarla ilgili gerekli desteği vereceğini söyledi ve gerekli talimatları da orada verdi. Burada bir parti ayrımı yapmadan tüm belediyelerimiz ile ilgili talepleri yerinde değerlendirmiş oldu. Bartın için de çok bereketli bir program oldu.

Bundan sonraki süreçte ilimizdeki diğer yatırımlarla ilgili diğer bakanlarımızı Bartın’ımıza peyderpey davet ederek 2023’e doğru giderken, ilimizde devam eden 8 milyar liralık yatırımın daha da hızlandırılması ve arttırılması yönündeki çalışmalarımız sürecek.”

 

Bartın, Batı Karadeniz’in yıldız kenti olacak!

 

Bartın’ı ilçesi ve beldeleriyle daha yaşanabilir bir hale getirme gayreti içinde çalışmaya devam edeceklerini belirten AK Parti Bartın Milletvekili Tunç, Bartın’da tüm kamu yatırımlarına ilişkin olarak da “Bartın’ın Ankara’daki sesi olarak elimizden gelen en iyi şekilde onları temsil etmeyi sürdürüyoruz. Bartın’da tamamlanan 7,5 milyar TL’lik kamu yatırımı ile Bartın epey bir mesafe aldı. Devam eden 8 milyar TL’lik yatırımımız da var. İşte, devam eden Kurucaşile yolu, Bartın-Arıt yolu, Bartın Çevre Yolu tüneli ile beraber proje çalışmaları bitti ihale aşamasına geldi. Yine Bartın 400 Yataklı Devlet hastanesi inşaatı şu anda hızlandı. Zemin problemi vardı. Orada deprem izolatörlü, depreme dayanıklı 400 yataklı bir devlet hastanesinin kaba inşaatı inşallah bu yaz döneminde tamamlanacak ve diğer alanlarına geçeceğiz. Üniversitemizin kampüs alanındaki inşaatlar bu sene inşallah tamamlanacak. Tüm kamu yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. OSB’deki genişletme alanına ilişkin kamulaştırma işlerimiz de tamamlandı. Şimdi tahsislere de başlayarak orada yeni fabrika alanlarını açmış olacağız. Yeni fabrikalarla Bartın’da istihdamın daha da arttığını önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz. Bartın için ne gerekiyorsa yapmanın gayreti içerisindeyiz. Burada tabi ki Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri çok önemliydi. Ki Sayın Cumhurbaşkanımız da Bartın’a çok önem veriyor. Tüm bakanlarına talimatı da ‘Bartın için ne gerekiyorsa yapalım’ noktasında. Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız destekle Bartın’a en güzel yatırımları yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bartın’ı Batı Karadeniz bölgesinin bir yıldız kenti, şehri, ilçesi ve beldeleriyle daha yaşanabilir bir hale getirme gayreti içinde çalışmalarımız bundan sonra da sürecek.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Başkanı Komisyonu Av. Yılmaz Tunç EYBEY Medya ve Yayımcılık Sahibi Mustafa Ahmet Oktay evre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›