5 yıllık stratejk planla yeni hedefler belirleniyor

Bir aylık talilin ardından toplantılarına yoğun bir gündemle başlayan Bartın İl Genel Meclisi, 5 yıllık stratejik planla yeni hedeflerini belirliyor.
Bu haber 2018-10-02 14:41:59 eklenmiş ve 267 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

İl Genel Meclisi, Ekim ayı toplantılarına başladı. Bir aylık tatilin ardından Ekim Ayı Toplantılarının ilk birleşimi İl Genel Meclisi Üyeleri’nin eksiksiz katılımıyla İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirildi.

Ekim ayı toplantılarına çok daha zinde ve yeni bir heyecanla başladıklarını belirten İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, gündem öncesinde yaptığı açılış konuşmasında İl Genel Meclisimiz 1 aylık aradan sonra Ekim ayı toplantıları için yeniden mesaiye başladı. Yasa gereği 2018 yılı çalışmalarına 1 ay ara vermek zorundaydık ve o nedenle Eylül ayını Meclis tatil ayı olarak karar aldık. Verilen bu arayı de fırsat bilerek yapılan ve yapılacak tüm çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Ekim ayı toplantılarına çok daha zinde ve yeni bir heyecanla başladık.” dedi.

 

“Bartın’ı ileriye taşıyacak hedefler belirlenecek”

 

Ekim ayı toplantılarında görüşülerek güncellenecek olan 2019-2023 yıllarını kapsayan 5 yıllık stratejik kalkınma planının önemine değinen Meclis Başkanı Dursun, yerinden yönetim anlayışını güçlendiren 5302 Sayılı Özel İdaresi Yasası’nın özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yaşamlarının konforlu hale getirilmesinde önemli ölçüde katkısı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Ekim ayı toplantılarını önemli kılan en önemli gündem; 2019- 2023 yıllarını kapsayan Özel İdaremizin 5 yıllık hedeflerini belirleyecek dosyanın meclisimize gelmiş olmasıdır. 6’ncı dönem Meclisi olarak 2014 yılı Kasım ayında 2014-2018 yıllarını kapsayan Stratejik Planını o dönemin şartlarına uygun olarak hazırladık ve 5 yıl boyunca yapılan tüm bütçe görüşmelerinde çalışma yatırım programlarını bu plana bağlı kalarak gerçekleştirdik. Şimdi yine 6’ncı dönem Meclisi olarak bugünün şartlarına uygun Bartın’ı gelecek 5 yıla taşıyacak olan ve Özel İdaremizin çalışmalarına kılavuz olacak yeni hedeflerin belirlenecek. O nedenle dosyanın tüm ihtisas komisyonlarında görüşülmesi önemli olacak. Komisyon görüşmelerinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerine de yer verilecek.

 

“İlimize ve Özel İdaremize hayırlı olsun”

 

6’ncı dönem Meclisimizin 5,5 yıllık görev süresi içerisinde 2 kez stratejik plan çalışması ve 4 kez de bütçe çalışması gerçekleştirdik. Şimdi yeni bir heyecanla yeniden 5 yıllık hedefleri ortaya koyarak 3 güncellemeyi de başarıyla tamamlayacağız. 2005 yılında çıkarılan 5302 Sayılı Özel İdare Yasası yerinden yönetim anlayışını önceledi ve bunun yanında birçok yeniliği de beraberinde getirdi. Bu yenilikler sayesinde birçok yetkinin yerele devri sağlanarak Özel İdareler güçlü bir yapıya kavuşturuldu. Bu yapıyı güçlü kılan en önemli yenilik ise Özel İdarelere 5 yıllık hedefler koyan, çalışma ve yatırım programlarını da bu hedefler doğrultusunda yapılmasını zorunlu hale getiren Stratejik Plan ile 5 yıllık hedeflerin belirlenmesi olmuştur. O nedenle bu yasanın çıkartılmasında büyük katkısı olan o günkü Başbakanımız bugünkü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Yerinden yönetim anlayışını güçlendiren bu yasa ile özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yaşamlarının konforlu hale getirilmesinde önemli ölçüde katkısı olmuştur. Bu sebeple tüm Meclis Üyelerimize ve idarecilerimize bir kez daha teşekkür ediyor yine aynı anlayış ile hazırlanacak olan 5 yıllık stratejik planımızın ilimize ve özel idaremize hayırlı olmasını diliyorum.”

 

6 günde maddesi görüşülecek

 

6 dosyanın Meclis gündeminde yer aldığını, köy yerleşik alanları ile ilgili iki komisyon raporunun Meclis Başkanlığına ulaştığını söyleyen Dursun, ayrıca merkez ve İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin İdaremizle protokol karşılığı gerçekleştirmiş oldukları projelerin 2018 yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına Alınması ile ilgili dosyanın de yine gündemde yer aldığını belirtti. 

 

Oy birliğiyle kabul edildi


Ardında da gündemde ilk sırada yer alan Kurucaşile İlçesi Yeniköy köyü köy yerleşik alan civarı ve sınırlarının tespiti ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu oylanarak Meclis’in oybirliğiyle kabul edildi.

Dursun , son olarak da tüm Meclis Üyelerine komisyon çalışmalarına vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ederek birleşime son verdi.

ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›