“Kantinler açılacak mı?” soruna cevap!

Türkiye Kantinciler Platformu (TÜRKAP) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Tepe, okullarla beraber kantinlerin de açılıp açılmayacağı yönündeki sorular üzerine bir açıklama yaparak “Okul kantinleri, eğitim ve öğretime ara verildiği için kapanmak zorunda kalmış ve mecburiyetten kendi irademizle kapatılmak zorunda kalmıştır. Eğitim ve öğretime geçen okullarımızda; kantin işleten üyelerimiz, Sağlık Bakanlığı'nın yayımlamış olduğu ‘Çalışma Rehberi’ndeki usul ve esaslara uyulmak koşuluyla çalışabileceklerdir” dedi.
Bu haber 2021-02-26 14:48:10 eklenmiş ve 156 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

1 Mart itibariyle Türkiye’de kademeli normalleşme süreci başlıyor. Okullarda da yüz yüze eğitime geçiliyor.

Okulların açılmasıyla beraber herkes kantinlerin de açılıp açılmayacağını ve kantinlerdeki normalleşme adımları merak ediliyor.

Kantinlerle ilgili merak edilen bu sorunun yanıtını Türkiye Kantinciler Platformu (TÜRKAP) Yönetim Kurulu Başkanı ve Bartın Kantinciler ve Şerbetçiler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Tepe, verdi.

Tepe, eğitim ve öğretime geçen okullardaki kantin işletmecilerinin, Sağlık Bakanlığı'nın yayımlamış olduğu ‘Çalışma Rehberi’ndeki usul ve esaslara uymak koşuluyla çalışabileceklerini ve kira ödemelerini de Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımlamış olduğu son talimat yazıları doğrultusunda yapabileceklerini belirtti.

Okul kantinlerinin kapatılması veya faaliyetlerinin durdurulması yönünde herhangi bir Bakanlık talimatı veya emrinin bulunmadığının da altını çizen Tepe, okul kantinlerinin eğitim ve öğretime ara verildiği için kapanmak zorunda kaldığını kaydetti.

 

Çalışabilecekler!

 

Türkiye Kantinciler Platformu (TÜRKAP) Yönetim Kurulu Başkanı Tepe, kantinlerle ilgili açıklamasında; “Yine her zamanki gibi eski köye yeni adet getirir gibi; yeni normalleşme sürecinde ‘biz kantinleri açacak mıyız?’ sorularıyla karşı karşıya kalmaktayız maalesef. Bizlere sorulan bu sorunun idarelere de sorulduğu ve yine her zamanki gibi idareler tarafından da; ‘bize yazı getirin’ denilmekte olduğunu duymaktayız. Öncelikle okul kantinlerinin kapatılması veya faaliyetlerinin durdurulması yönünde herhangi bir Bakanlık talimatı veya emrinin bulunmadığının bilinmesini isteriz. Okul kantinleri, eğitim ve öğretime ara verildiği için kapanmak zorunda kalmış ve mecburiyetten kendi irademizle kapatılmak zorunda kalmıştır. Bu realite karşısında ‘kantinleri açacak mıyız?’ sorusu veya ‘yazı getirin’ isteği yersiz bir soru ve taleptir.  Eğitim ve öğretime geçen okullarımızda; kantin işleten üyelerimiz, Sağlık Bakanlığı'nın yayımlamış olduğu ‘Çalışma Rehberi’ndeki usul ve esaslara uyulmak koşuluyla çalışabilecekler ve kira ödemelerini de Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu son talimat yazıları doğrultusunda yapabileceklerdir.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Türkiye Kantinciler Platformu Türkiye Kantinciler Platformu (TÜRKAP) Yönetim Kurulu Başkanı ve Bartın Kantinciler ve Şerbetçiler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Tepe
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›