Bartın yine Twitter’da gündem oldu!

YÖK Anadolu Projesi kapsamında Bartın Üniversite’nin ODTÜ ve İTÜ ile eşleşmesi, Twitter meydan muharebesine döndü. ODTÜ ve İTÜ’lü bazı öğrencilerin yorumları tepkiyle karşılandı. Bunun üzerine Bartın öğrencileri, #iyikibartınueniversiteliyim ve #bartinuniezdirmeyiz hashtagi açarak kimi saygısızlara yanıt verdi. Bartın öğrenci konseyi başkanı, ODTÜ ve İTÜ’lü gençleri Bartın’a davet etti. Bartın Üniversitesi Twitter’da Trend Topic oldu.
Bu haber 2021-02-09 14:20:59 eklenmiş ve 168 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Üniversitesi, YÖK tarafından hayata geçirilen “YÖK Anadolu Projesi” kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile eşleşti.

BÜ, bu iki köklü üniversite ile ortak çalışmalar yürütecek.

Projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde “YÖK Anadolu Projesi” kapsamına alınan 15 üniversite açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen törende, Bartın Üniversitesi’nin İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile eşleştiği açıklandı.

 

Erdoğan: “Bartın öğrencileri, ODTÜ’de ders alabilecek”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, projeyi tanıtarak şöyle dedi:

“2006’dan sonra kurulan üniversitelerden seçilen 15’ini, geleneği oluşmuş ve marka haline gelmiş kıdemli 12 üniversitemizin insan kaynağı ve alt yapısından faydalanmasını hedefliyor. 15 genç üniversitemizin proje kapsamına alınan 43 bölümündeki öğrenciler bazı dersleri bu 12 üniversitemizin kıdemli hocalarından alacaklar. Buradaki amaç eğitimdeki kaliteyi artırmak ve mezun niteliğini yükseltmektir. Buralardaki genç akademisyenlerin de kıdemli üniversitelerin yayınlarından faydalanmalarını, ortak projeler yürütmesini sağlayacağız. Proje, tamamen gönüllük esasına dayalı olarak köklü üniversitelerdeki öğretim üyelerince yürütülmesidir. Böylece Bartın Üniversitesi’nde Psikoloji okuyan öğrencimiz Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden ders alabilecek.”

Bu toplantı, özellikle sosyal medyada Türkiye’nin gündemine otururken Bartın Üniversitesi Twitter’da günün konusu oldu.

Özellikle ODTÜ ve İTÜ’nün bazı öğrencileri söz konusu karara tepki gösterirken #İtueİtueluelerindir #Odtueodtueluelerindir etiketiyle binlerce twit attı.

Bartın Üniversitesi öğrencileri de yapılan bu paylaşımlar üzerine “Tüm itibar karalamalarına karşı Sayın Rektörümüze Üniversitemiz bünyesine kazandırdığı bütün kaynaklardan ötürü ,öğrencilere olan ilgisi ve bize akademik alanda yaptığı bütün desteklerden ötürü çok teşekkür ediyoruz.” diyerek #İyikiBartınÜniversiteliyim #bartinuniezdirmeyiz etiketiyle karşılık verdi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›