Bartın’da 7 bin 500’den fazla kişi aşılandı

Bartın’da Ocak ayında başlayan Covid-19 aşı uygulaması devam ediyor. Şuanda il genelinde 75 ve 75 yaş üstü vatandaşları aşılama çalışmaları yapılırken Sağlık Bakanlığı’ndan alınan verilere göre; Bartın’da bugüne kadar sağlık çalışanları dahil toplam 7 bin 500’ün üzerinde kişi aşılandı.
Bu haber 2021-02-09 14:17:05 eklenmiş ve 220 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Bartın’da koronavirüs aşı uygulaması 14 Ocak’ta başlamıştı. Bartın’da Devlet Hastanesine kurulan aşı merkezinde ilk aşıyı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Özkan Polat olmuştu.

 

Aşı uygulamasının başlaması nedeniyle Bartın Devlet Hastanesini ziyaret eden Bartın Valisi Sinan Güner, İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, Başhekim Uzm. Dr. Özkan Polat ve Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Beyhan Güner’le birlikte uygulamayı başlatmıştı.


Vali Güner, aşı uygulaması hakkında yaptığı açıklamada vatandaşlara aşı olmaları konusunda çağrıda bulunarak “Bütün Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de aşı uygulaması bugünden itibaren sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde başlamış bulunuyor. Gerçekten şu anda tarihe aslında bir not düşüyoruz. Çok önemli bir arşivin parçası olduk. Pandemi süreci neredeyse bir yıldan beri devam eden bir süreç. Burada dönem dönem farklı uygulamalar yaptık. Farklı uygulamalar yaşadık. Bunların hepsi aşısız bir dönemde tedbirleri arttırarak ya da azaltarak yapılan faaliyetlerdi. Şimdi çok önemli bir aşamaya geldik. Artık aşı noktasına geldik. Aşı ile birlikte yeni bir sürece başlayacağız. Aslında bu yeni süreç bizim özlediğimiz beklediğimiz o sağlıklı günlerimize tüm toplumun huzur içinde endişesizce yaşadığı günlere bir dönüşün İnşallah başlangıcı olarak görüyoruz. Ben bu vesile ile şu mesajı hem sağlık çalışanları olmak üzere bütün vatandaşlarıma iletmek istiyorum. Lütfen aşı olun. Sağlık Bakanlığı ve devletimiz vatandaşın sağlığını korumak için her türlü tedbiri almıştır. Bu aşının testleri yapılmıştır. Bu aşılar vatandaşlarımıza belli bir düzen içerisinde en uygun şartlarda ulaştırılacaktır. Yani aşının en iyi şekilde korunması ve ulaştırılması için bir planda yapılmıştır” demişti.  

 

Aşı uygulaması devam ediyor

 

14 Ocak’ta başlayan aşı uygulaması Bartın’da tüm hızıyla devam ederken Sağlık Bakanlığı internet sitesinden alınan bilgiye göre; ilimizde şuana kadar sağlık çalışanları dahil toplam 7 bin 500’den fazla kişi aşılandı. 

Zonguldak’ta da 21 bin 500’ün üzerinde kişi bugüne kadar aşılanırken Karabük’te aşılanan kişi sayısı 9 bini buldu.

Ülke geneline bakılacak olursa 2 milyon 700 bine yakın vatandaşın aşılaması yapıldı. Şuanda ise il genelinde 75 ve 75 yaş üstü vatandaşları aşılama çalışmaları devam ediyor.

 

Covid-19 aşılama süreci nasıl işliyor?

 

Peki, Sağlık Bakanlığı Covid-19 aşılama süreci nasıl işliyor? Yine Sağlık Bakanlığı kaynaklarına göre; vatandaş aşı durumunu e-nabız hesabından veya 2023’e kısa mesaj (SMS) göndererek öğrenebiliyor. Aşı yapılacak gurupta yer alıyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor. Tarih saat aralıkları seçilerek randevu işlemi tamamlanıyor. Randevu işlemi sonucunda vatandaşa SMS ile bilgilendirme yapılıyor. Randevu bilgileri e-nabız ve MHRS uygulamalarından da öğrenilebiliyor. Vatandaşın randevu tarihinde randevu aldığı sağlık kuruluşuna gitmesi gerekiyor. Aşıyı uygulayacak sağlık personeli AŞILA uygulamasından vatandaşın sorgulamasını yapıyor. Uygulama üzerinden uygulanacak aşının barkodu okutuluyor ve kaydediliyor. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra aşı uygulanıyor. Aşıyı uygulayan sağlık personeli vatandaşın 2. Doz randevusunu oluşturuyor.  2. Doz aşı için oluşturulan randevu bilgileri vatandaşlara SMS ile iletiliyor. Vatandaşlar randevu ve aşı bilgilerine e-nabız hesabından da ulaşabiliyor. Elektronik aşı kartına e-nabız ve Hayat Eve Sığar uygulamalarından da ulaşabiliyor.


ETİKETLER : Bartın Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşı
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›