BARTIN BELEDİYESİNİN KAR MÜCADELESİ

Bartın Belediyesi’ne bağlı ekipler 16-20 Ocak 2021 tarihleri arasında ya­ğan kar yağışına karşı bütün ekipleri seferber ederken, oluşabilecek olumsuzluklara karşı her türlü önlemleri aldı. Kar yağışı başladığı ilk andan itibaren hızla sahaya çıkan ve şehrin dört bir yanına dağılan ekipler, şehir içi ulaşımda sorun yaşanmaması için büyük mücadele verdi. 29 ayrı araç ve 300 personele 3 vardiya görev yapan ekipler, ana arterlerden başlayarak, cadde ve sokaklarda hummalı şekilde kar temizleme çalışması yürüttü.
Bu haber 2021-01-29 15:41:44 eklenmiş ve 131 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın Belediyesi, 16-20 Ocak 2021 tarihleri arasında yağan ve yaklaşık 80 santimi bulan kar yağışına karşı bütün ekipleri seferber ederek her türlü önlemleri aldı. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kar yağışının başladığı an Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER)’ni toplayarak, meteorolojik veriler doğrultusunda olumsuz hava koşulları nedeni ile oluşabilecek aşırı yağmur ve kar yağışına karşı tedbirleri gözden geçirdi. Sohbet havasında geçen toplantıda sahada çalışacak araç ve iş makinaları, personel, malzeme planlaması yapıldı. Toplantı ile ilgili açıklamasında Başkan Akın; “Olumsuz hava koşulları nedeni ile oluşabilecek aşırı yağmur ve kar yağışına karşı tedbirlerimizi gözden geçirdik. Kar ile mücadelede tecrübeli belediyeyiz. İlk etaplarda ana arterler, hastane ve yüksek kesimlerin yollarında kar mücadelesi, yaya yollarında kar kaldırma, sokak hayvanlarının beslenmesi, hasta ve yavru hayvanların bakımı, oluşabilecek su patlaklarına anında müdahale ve su sayaçlarının donma riskine karşı vatandaşların uyarılması, pazaryeri ve semt pazarları ile otobüs duraklarının kontrolü, Zabıta ekiplerimizin 24 saat esası ile genel kontrolleri, hastaların ve özellikle diyaliz hastalarının ivedilikle sağlık kuruluşlarına ulaşımının sağlanması gibi konularda başkan yardımcılarım ve ilgili daire müdürlerimizle istişare yaptık. Olumsuz hava koşullarından halkımızın mağdur olmaması için 7/24 görevde olduk” dedi.

Hastane Yollarında Önlem Alındı

Planlamalar çerçevesinde 29 araç ve kiralanan 20 kamyon-kepçe ile alanda 3 vardiya çalışan ekipler kar yağışı sebebiyle vatandaşların mağdur olmamaları amacıyla gecenin geç saatlerinden sabaha kadar kar küreme ve yol tuzlama çalışmaları gerçekleştirdi. Kentin birçok noktasında küreme, tuzlama, kumlama ve solüsyon çalışmalarına yoğun bir şekilde devam edilirken, ilk öncelik Bartın Devlet Hastanesi, Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Şehit Cem Kanbur Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yollarına verildi. Ana arterler ve hastane yolları sürekli ulaşıma açık tutuldu.

Belediyeden Buzlanmaya Karşı Tuz ve Solüsyon

Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında 12 adet kamyon, 1 adet otomatik bıçaklı tuzlama kamyonu, 1 adet manuel bıçaklı tuzlama kamyonu, 6 adet Beko Loder, 1 adet paletli ekskavatör, 1 adet grayder, 1 adet yükleyici kepçe, 1 adet HMK mini yükleyici kepçe ve 3 adet küreyici bıçak ve 2 adet traktör ile alanda aktif bir çalışma gerçekleştirildi. Bu araçlara ilave olarak da 20 adet kamyon-kepçe de kiralandı. Yollardaki buzlanmayı önlemek için tuz ve solüsyon kullanıldı. 24 saat esasına göre çalışan ekipler, kentin birçok noktasında küreme, tuzlama, kumlama ve solüsyon çalışmalarını  hızlandırıldı.  Soğuk havayla birlikte yollarda oluşabilecek buzlanmaya karşı önlemlerini de alan Bartın Belediyesi tuz serpme araçları ve elle tuz atan ekiplerle yolları araç ve yaya trafiğine hazır hale getirdi. Özellikle şehir merkezinin yüksek kesimlerinde kar yağışının ardından oluşan buzlanmayı önlemek için tuz serpme araçları ve elle tuz atan ekiplerle yolları temizleyen ekipler, 500 ton kum, 100 ton tuz ve 200 ton solüsyonu ihtiyaç duyulan bölgelere attı.  Gece gündüz demeden çalışmaların devam ettiğini belirten Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Ekiplerimiz oluşabilecek olumsuzluklara karşı her türlü önlemleri aldılar. Kar yağışı başladığı ilk andan itibaren hızla sahaya çıkan ve şehrin dört bir yanına dağılan ekiplerimiz, şehir içi ulaşımda sorun yaşanmaması için büyük mücadele verdiler. Ekiplerimiz gece mesaisi yaparak mahalle ve hastanelere ulaşım sağlayan, kent merkezi ile çevre yollarına bağlanan ve yoğun kullanılan tüm hatlarda kar küreme ve yol tuzlama çalışması gerçekleştirdi.  Halkımızın mağdur olmaması adına gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürdük” dedi.

Başkan Kar Temizleme Çalışmalarını İnceledi

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kar yağışı sebebiyle ulaşım ağında aksama yaşanmaması adına şehir merkezinde sürdürülen karla mücadele çalışmalarını yakından takip etti. Başkan Akın, her gün gecenin ilerleyen saatlerinde şehrin tamamını gezerek çalışma yapan ekipleri ziyaret etti. Sahada etkin bir mücadele gösterdiklerini aktaran Başkan Akın, karla oluşan güzel havayı kabusa dönüştürmemek adına belediye olarak her türlü çalışmayı ortaya koyduklarını söyledi.

2.340 Kamyon Kar Taşıdık

Karın etkisini kaybetmesiyle birlikte kar kaldırma çalışmalarına hız verildi. Ana arterlerin yanı sıra büyük makinelerin girmekte zorluk çektiği dar sokaklarda da küçük kepçe ile çalışma gerçekleştirildi. Tüm mahallelerde titizlikle sürdürülen çalışmalar sonucunda 2.340 kamyon kar taşındı. Bartın Belediyesi kar kaldırma çalışmaları anlamında yoğun bir mesai harcadı.

Ekipler Gece Mesaisinde

Ekipler, etkili olan kar yağışlarına karşı 24 saat kontak kapatmadan çalışarak mücadele verdi. Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinesinde gerçekleştirilen kar kaldırma çalışmaları gece boyunca da devam etti. Ekipler, olumsuz hava koşullarının hayatı olumsuz etkilememesi ve ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için gece gündüz hiç ara vermeden çalıştı. Özverili çalışmalarından dolayı personele teşekkür eden Akın; “İlk günden beri 24 saat esasıyla araçlarımızın kontaklarını hiç kapatmadan yol açma ve tuzlama çalışmaları yaptık. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Yol açma çalışmalarımız ve tuzlama çalışmalarımızın yanı sıra kar kaldırma çalışmalarımızı da halkımızın sıkıntı yaşamaması adına tüm mahallelerimizde sabaha kadar sürdürdük” diye konuştu.

Sanayi Esnafının Mağdur Olmaması İçin Çalışma Yapıldı

Kar kaldırma çalışmaları kapsamında ekipler sanayi esnafının ticari faaliyetlerinin aksamaması adına Sanayi Sitesi’nde de çalışma gerçekleştirdi. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Akın; “Şehir merkezinde gerçekleştirdiğimiz kar kaldırma çalışmalarımızın yanı sıra buna paralel olarak da Sanayi Sitesi’nde kar kaldırma çalışması gerçekleştirdik. Kar yağışı başladığından bu yana ticari faaliyetlerin aksamaması, sanayi esnafımızın sıkıntı çekmemesi için her gün iş makineleri ile ana arterlerini açık tuttuğumuz Sanayi Sitesi’nde kar kaldırma çalışmalarımızın tamamlanmasıyla ulaşım sorunsuz hale gelmiş oldu” dedi.

Kaldırımlar Kardan Temizlendi

Küreme, tuzlama, kumlama ve solüsyon çalışmalarının yanı sıra kaldırımlarda da kar temizleme çalışmaları gerçekleştirildi. Yaya ulaşımının aksamaması için çalışma yapıldığını belirten Akın; “Karla mücadele ekiplerimiz tarafından, kent merkezimizde bulunan yaya yollarında kürüme çalışması yapıldı. Kent merkezimizin her köşesinde devam eden çalışmalarımız ile vatandaşlarımıza kolay ulaşım sağlayabilmek için aralıksız olarak çalıştık” diye konuştu.

Çatılarda Biriken Karlar Temizlendi

Karla mücadele çalışmalarını her alanda sürdüren Bartın Belediyesi, çatılarda biriken kar yığınları ile ilgili de çalışma yaptı. Belediyenin oluşturduğu karla mücadele ekipleri gece gündüz demeden hizmetlerini sürdürürken, yoğunluğun yaşandığı merkezde bulunan kaldırımlar ile çatılarda oluşan kar yığınları da temizlendi. Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla büyük bir tehlike ortadan kaldırılmış oldu.

Devrilen Ağaçlar Kaldırıldı

İlimiz şehir merkezinin çeşitli noktalarında, üzerlerinde biriken kar kütlelerinin etkisiyle 25 ağaç devrildi. Kent merkezinin farklı yerlerinde devrilen ağaçların yarattığı sıkıntıyı ortadan kaldırmak için çabalayan Bartın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yoğun çalışma neticesinde ağaçları kaldırdı. Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Akın; “Şehrimizde kar yağışı kartpostallık görüntüler oluştururken, karın ağırlığını taşıyamayan bazı ağaçlar devrildi. Şehir merkezimizde muhtelif yerlerde devrilen 25 ağacın kaldırılması için Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizce hemen müdahale edildi” dedi.

Belediye, Karda Sokak Hayvanlarını Unutmadı

İlimizde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava sokak hayvanlarını olumsuz etkiledi. Soğuk hava dolayısıyla yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını unutmayan Bartın Belediyesi, 43 beslenme noktasına yem ve mama desteği vererek sokak hayvanlarının aç kalmasını engelledi.

Gereken Yapıldı

Soğuk hava şartlarında yaşamları zorlaşan sokak hayvanları için de gereken çalışmaların yapıldığını belirten Akın; “Başta sokak hayvanları olmak üzere tüm hayvanların soğuk günlerde aç ve susuz kalmamaları için hepimize büyük görevler düşüyor.  Bartın Belediyesi olarak bizler elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. “Sokak Hayvanlarını Seviyoruz Projesi” kapsamında İnkumu Tatil Beldesi’nin de içinde bulunduğu 43 bölgeye kurulan beslenme noktalarına Veteriner İşleri Müdürlüğümüz tarafından yem ve mama bırakıldı. Bu çalışmamızı haftanın belli günleri gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmamızla hem sahipsiz sokak hayvanlarının aç kalması önlüyoruz, hem de farkındalık oluşmasını sağlıyoruz” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın kar çalışması
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›