Piyasaya sahte para sürerken suçüstü yakalandı!

Arıt’ta 5 esnaftan alışveriş yapıp araya karıştırdığı sahte paraları piyasaya süren 29 yaşındaki şahıs Bartın’da suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan şahıs, geçtiğimiz gün çıkarıldığı Bartın Adliyesinde adli makamlarca tutuklanarak Bartın Kapalı Cezaevine gönderildi.
Bu haber 2021-01-28 15:32:08 eklenmiş ve 173 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Jandarma dedektifleri kar kış demeden adaletin ve milletin emrinde suçluların peşinde.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, Bartın İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat, KOM ve JASAT destekli olarak Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Piyasaya sahte para sürmeye yönelik girişimleri deşifre etmeye yönelik olarak yürüttüğü çalışmalar neticesinde; Arıt ve Aydınlar köylerinde esnaflık yapan N. Ö. (66 yaşında), F. B. (63 yaşında), M.T. (69 Yaşında), M. T. (38 Yaşında) ve R. K. (52 Yaşında) isimli şahıslardan alışveriş yapıp arasına sahte paraları karıştırarak ödeme yapmak suretiyle piyasaya sahte 100 TL’lik banknot olarak para sürmeye çalışan E.T. (29 Yaşında, Bartın) isimli şahsı suçüstü yakaladı. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), diğer adıyla Jandarma Dedektifleri destekli oluşturulan ekipler tarafından; yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapanmasından ve elektrik kesintileriyle ortaya çıkan zorlu kış şartlarıyla mücadele edilmesini fırsat bilip esnafımızı zarara sokma, alınteri kazancına sahtekarlıkla göz dikme teşebbüslerine karşı tedbir almak ve işin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması noktasında Emniyet Müdürlüğü ve ilgili tüm birimlerle yakın çalışma içinde olduğu, son günlerde Bartın şehir merkezinde, köy ve kasabalarda, çevre İllerde Piyasaya sürülmeye çalışılan sahte paraların seri numaralarından aynı olan onlarca sahte 50 ve 100 TL banknotları belirlediği, kaynağına ulaşma kararlılığı ile soruşturmayı derinleştirdiği bilgisi alındı.

Yapılan çalışmalar sonucunda, içinde 50 Liralık Banknotların da bulunduğu, büyük bölümü 100 TL’lik banknotlardan oluşan binlerce liralık sahte paraları ele geçirdi.

Olay şüphelisi E.T. yakalanarak gözaltına alınırken, geçtiğimiz gün çıkarıldığı Bartın Adliyesinde Adli Makamlarca tutuklanarak Bartın Kapalı Cezaevine gönderildi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Jandarma Komutanlığı asayiş sahte para
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›