Tunç’tan Kozcağız’a TOKİ müjdesi Şarköy’e 188 adet köy konutu yapılacak

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, Kozcağız’a bağlı Şarköy'e 188 adet TOKİ köy konutu yapılacağının müjdesini verirken proje yapımının ardından inşaat ihalesinin başlatılacağını söyledi.
Bu haber 2021-01-27 15:23:06 eklenmiş ve 237 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

28 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi kapsamında yapımı süren Kozcağız Barajı Projesi kapsamında Bartın Merkez ilçesi Şarkçöy Köyü sınırları içerisinde yer alan Kapucuoğlu ve Boğaz Mahalleleri halkının taşınmasına karar verilmişti.

Köy nakli için tahsis edilen Şarköy Gürgenlik mevkiinde TOKİ tarafından 188 köy konutu yapılması için gerekli çalışmalara devam ettiklerini açıklayan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, orman sınırı dışına çıkarılan Gürgenlik mevkiindeki taşınmazların tapularının hazine adına tescili işlemleri tamamlandığını açıkladı.

Bu taşınmazlar üzerinde 102 adet hak sahibi, 86 adet başvuru sahibi olmak üzere toplam 188 adet Köy konut Projesinin uygulanması için Bartın Valiliği Çevre Şehircilik Müdürlüğünce TOKİ’ye önerildiğini belirten Milletvekili Tunç, “Kozcağız Barajı kamulaştırma alanında kalan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Resmi Gazetede yayımlanan kararı ile köy nakli için tahsis edilen Şarköy Gürgenlik mevkiinde TOKİ tarafından 188 köy konutu yapılması için gerekli çalışmalara devam ediyoruz. Orman sınırı dışına çıkarılan Gürgenlik mevkiindeki taşınmazların tapularının hazine adına tescili işlemleri tamamlandı. Bu taşınmazlar üzerinde 102 adet hak sahibi, 86 adet başvuru sahibi olmak üzere toplam 188 adet Köy konut Projesinin uygulanması için Bartın Valiliği Çevre Şehircilik Müdürlüğünce TOKİ’ye önerildi. Proje yapımının ardından inşaat ihalesi sürecini başlatacağız. Şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Kozcağız TOKİ Şarköy
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›