“Bizim kümeste beslenip başka kümeste yumurtlayanlarla bizim işimiz olmaz”

7. Olağan İl Kongresi’nin ardından Bartın Dijital TV’de yayınlanan Enine Boyuna Programı’na konuk olan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, çarpıcı ve önemli açıklamalarda bulundu. Hakkında yapılan “dedikodu”lara da yanıt veren Kalaycı’nın İl Kongresi’ne katılmayan ve davet etmedikleri diğer partilerin İl Başkanları ile ilgili yorumu ise dikkat çekti. Kalaycı, “Bazı il başkanlarını kongremize davet ettik bazılarını ise davet etmedik. Bizim kümeste beslenip başka kümeste yumurtlayanlarla bizim işimiz olmaz.” dedi.
Bu haber 2021-01-26 15:07:11 eklenmiş ve 131 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

19 Ocak’ta gerçekleştirilen 7. Olağan Kongresi’nde yeniden İl Başkanı seçilen AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, ilk kez Bartın Dijital TV’de yayınlanan Enine Boyuna Programı’nın canlı yayın konuğu oldu.

 

Ahmet Oktay ile Güngör Yavuzaslan’ın sorularının yanı sıra sosyal medyadan kendisine iletilen soruları da yanıtlayan Kalaycı, önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Kongreye ilişkin değerlendirmede bulunan İl Başkanı Kalaycı, “Yaklaşık 6 aydır kongremizin yapılması bekleniyordu. Pandemi şartları dolayısıyla kongreler iptal edildi daha sonra da şartların hafiflemesinden dolayı kongrelerimiz yeniden başladı. Biz de 19 Ocak’ta kongremizi planladık. Ancak Bartın’da şehir merkezinde 60 santimetreyi aşkın bir kar yağışı oldu. Köylerimizde daha yoğun kar yağışı alan ve kar kalınlığı 2 metreyi yerler oldu. Kongremizi ertelemeyi de düşündük ama Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir, Ankara’dan geldi ve önce parti binamızın açılışını yaptık. Mahallelerimizdeki, köylerimizdeki delegelerimiz ve üyelerimizin birçoğu kongremize gelemedi. Zor şartlar altında kongremize gelenler de oldu. Çok ağır şartlar altında kongremizi yaptık.” dedi.

 

“Eskiyle yeniyi pekiştirmeye çalıştık”

 

Yeni oluşturulan yönetim ile ilgili de değerlendirmede bulunan Kalaycı, tüm il başkanlarından isim istediğini belirtirken “Bizim 130 kişilik bir havuzumuz vardı. Önceki yönetimlerde görev olan il başkanlarımız, kurucu yönetim kurulu üyelerimiz vardı. Eskiyle yeniyi pekiştirmeye çalıştık. Liste yapmak çok zor iş. AK Parti teveccühü olan büyük bir parti. Listeye girmek ve görev almak isteyen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca listeye yazamadıklarım için de onlardan özür diliyorum. Listede eski il başkanlarımızın evlatları da var. Bu bizim için önemli, bizim hedefimiz; eski yönetimlere de ulaşarak yeni arkadaşlarımızla iyi bir yol almak istiyoruz. Genç arkadaşlarımızı da listeye aldık. Eğer yenilenmezseniz olduğunuz yerde kalırsınız. O nedenler yeni arkadaşlarımız katılsın istedik. Bu davaya hizmet etmiş büyüklerimiz bizim baş tacımızdır.” diye konuştu.

Eski il başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile istişareler yapan Kalaycı, pandemi öncesinde sık sık bir araya geldikleri toplantıların da devam edeceğini söyledi.

Kongre günü açılışı gerçekleştirilen yeni il binasının da Bartın için önemli bir kazanım olduğunun altını çizen Kalaycı, görev dağılımının önümüzdeki günlerde yapılacağını açıklarken yeni yönetimdeki isimlerin de daha aktif olacağını vurguladı.

Pandemi sürecinde Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Kalaycı, bu süreçte fedakarca ve özveriyle çalışan herkese teşekkür ederken Bartın’da sağlık alanında bir memnuniyet yaşandığını da dile getirdi.

 

Yatırım yapılıp yapılmadığını bilmediğini söyledi

 

Yoğun kar yağışı nedeniyle elektrik kesintilerinin yaşandığı Bartın’da enerji hatlarının bakım ve onarımı konusunda yatırım yapılmadığı şeklindeki eleştirilere de yanıt veren Kalaycı, 2011-2020 yılları arasında 65 milyon yatırım yapıldığını ve 120 köyün şebekesinin de yenilendiğini söyledi. Kalaycı, “Açıkçası ben hiçbir evin bu çağda elektriksiz kalmasını kabul etmiyorum. Başarısızlığı savunacak halimiz de yok. Bizim köylerimiz artık genç nüfus çok yok, yaşlı nüfuz var, hasta olan insanlarımız var. Bir evin 5 gün elektriksiz kalmasını tabi istemeyiz ama çok yoğun bir kar yağışı vardı. Çok uzun süredir böyle bir kar yağışı da yaşanmadı. Ancak 9 senede 65,5 milyonluk yatırım yapılmış. 120 tane köyümüzün şebekesi yenilenmiş. Ama elektrik hatlarının kopmasına da engel olamıyorsunuz. Yoğun bir kar yağışı yaşandı o nedenle bazı şeyleri normal görmemiz lazım. Başarısız olduğumuz noktalar var kabul ediyorum, asla elektrik kesilmemesi lazım kabul ediyorum ama biz ülke olarak da 3-4 ay kesintileri de yaşadık.”

 

Elektrik dağıtımının özelleştirilmesinin ardından da Bartın’da bir yatırım yapılıp yapılmadığını ise bilmediğini söyledi.

 

“Acil olarak otel ve AVM’ye kavuşmamız lazım”

 

Bartın’ın turizm ve sanayi kenti olması gerektiğini savunan Kalaycı, “Turizmi geliştirmek için yol arayışları içinde olmalıyız. Bartın acil olarak bir otele, AVM’ye ve 400 süit odalı devre mülke ve ırmak ıslah projesine kavuşmalı. Bartın’a 7,5 milyarlık yatırım yapıldı, 7,5 milyarlık yatırımlar da devam ediyor. Nüfusumuza bakarak Bartın çok ciddi yatırımlar aldı.” ifadelerini kullandı.

 

“Bunlar Bartın’ı temsil etmiyor”

 

Hakkında yapılan eleştirilere de yanıt veren Kalaycı, şöyle konuştu:

“Hiçbir geçmişe, hiçbir arkadaşımıza hiçbir eleştiri getirmek istemiyorum. Ama ‘Turhan Kalaycı, sizin kardeşiniz olsaydı o dedikoduları, iftiraları çıkarabilir miydiniz?’ diye sormak istiyorum. Artık Bartın’ın algısıyla oynamayalım, bu Bartın’a yakışmıyor. Kendinden olmayanı karalama, yok etme gibi bir durumun içine girilmesin. Her şeyin bir sonu var. Mevki makamın da hayatın da sonu var. 74 yaşındaki insanlara benim dedikodumu yapmak yakışmıyor. Beni çağırıp şunları yanlış yapıyorsun dese amenna. Bartın’da artık bazı şeylerin değiştiğini herkes aklına nakşetsin. Konuşmak da istemiyorum ama ayrımcı söylemler bize bir şey kazandırmaz. Önemli olan hizmet edebilmektir. Ben Bartın’ın çocuğuyum, senelerde gurbette kaldım. Ben artık Bartın’a hizmet etmek istiyorum. Yapılan dedikoduları Bartın’a yakıştırmıyorum. Dedikodu siyasetini Bartın’da bitirmek lazım, bunlar Bartın’ı temsil etmiyor.”

 

“Başka kümeste yumurtlayanlarla bizim işimiz olmaz”

 

İl Kongresi’ne katılmayan ve davet edilmeyen diğer partilerin il Başkanları ile ilgili yorumu ise dikkat çekti. Kalaycı, “Bazı il başkanlarını kongremize davet ettik bazılarını ise davet etmedik. Bizim kümeste beslenip başka kümeste yumurtlayanlarla bizim işimiz olmaz.” dedi.

Cumhur ittifakı ile ilgili de Kalaycı, “Bizim herhangi bir problemimiz yok. Bartın’ın yararına olacak her şeyde biz varız. Bunun tersi düşünülemez, bizler hizmet için varız. Yaklaşık 1,5 yıl oldu biz herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Belediye Meclis Üyelerimiz kendi aralarında kurdukları komisyonlar da Bartın için çalışıyorlar. Bizim arkadaşlarımız Bartın’ın sorunlarına yerinde çözüm arıyorlar.” yorumunu yaparken bir araya gelmeyen AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ile Belediye Başkanı Cemal Akın ile ilgili de “Seçimdeki atmosfer geride kaldı. Herkes kendi adayını savundu ve bitti. Eğer Bartın’la ilgili Sayın Vekilimizin katkı sunacağını düşüyorsa Belediye Başkanımız atlar beraber gideriz sorun yok. Yılmaz Bey de Cemal Bey de Bartın için elinden geleni yapar. Bartın’ın menfaatine olan her şeyde ikisinin de bir araya gelip görüşecektir. Gitmek önemli değil telefonla aramak bile yeterlidir.” ifadelerini kullandı.

 

“Hedef: 2023 seçimlerinden güçlü şekilde çıkmak”

 

Diğer partilerin İl Başkanlarıyla olan toplantılarının da devam ettirilebileceğini belirten AK Parti İl Başkanı Kalaycı, 2023 seçimlerinden güçlü bir şekilde çıkmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

 

“Kar püskürtme aracına ihtiyacımız var”

 

Bartın’daki yoğun kar yağışı sonrasında başlatılan kar kaldırma çalışmalarıyla ilgili olarak da bir değerlendirmede bulunan Kalaycı, “Kar çalışmalarını gördüm. Kar püskürtme aracımız olsa daha güzel olurdu. Bizim böyle bir aracı mutlaka Bartın’a kazandırmamız lazım. Çünkü Bartın’ın buna ihtiyacı var. Yani planlama yaparken karı caddede, kaldırımda bırakmayacak bir araca ihtiyacımız var. Çünkü yollardaki karlar kaldırımlarda kaldı. Bunu Belediyeyi eleştirmek anlamında söylemiyorum gerçekten buna ihtiyacımız olduğunu gözlemlediğim için dile getiriyorum” diye konuştu.

Son olarak yatırım yapmak isteyen büyük yatırımcılara da çağrıda bulunan Kalaycı, “Filyos bizim için en büyük şanstır. Türkiye’nin üçüncü büyük limanıdır. Çaycuma seracılığa çok büyük yatırım yaptı. Bartın da ise öncelikle konaklama ve beyaz yakalıların gezebilecek alanları oluşturmak gerekiyor. Yoksa biz Filyos ’tan elimiz boş kalabiliriz. Büyükkızılkum, Küçükkızılkum , Ahatlar ve Mugada’nın villa tipi evlerinin çok olacağını düşünüyorum. Filyos’ta istihdam başladığında o bölgeler iyi bir şekilde yatırım alacak.” dedi.

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı Bartın Dijital TV Enine Boyuna
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›