Elektrik kesintileri mağdur etti Ekipler seferber edildi

Bartın’da il genelinde yaşanan elektrik kesintilerine tepki yağdı. Başkent EDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü, açıklama yaparak ekiplerin en kısa sürede enerji sağlamak için arıza giderme ve tekrar enerji verme çalışmaları yürüttüğü belirtildi.
Bu haber 2021-01-19 13:17:33 eklenmiş ve 121 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Kar yağışıyla birlikte soğuk havanın etkili olduğu Bartın’da yaşanan elektrik kesintilerine vatandaşlar tepki gösterdi.

Başkent EDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü, yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada hava şartlarının enerji hatları üzerinde oluşturduğu hasarın Başkent EDAŞ ekipleri tarafından tespit edildiği kesintiden etkilenen bölgelere en kısa sürede enerji sağlamak için arıza giderme ve tekrar enerji verme çalışmaları yürütüldüğü belirtildi.

Çalışmalar kapsamında, kriz masası oluşturularak yerel otoritelerle kurulan işbirliği devam ettiği de vurgulanırken sahadaki ekiplerin sayısı 7/24 esasına göre en üst düzeye çıkarıldığı, gerekli görülen noktalarda komşu illerden ekip desteği alınması planlandığı kaydedildi.

Başkent EDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü‘nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Batı Karadeniz’de etkili olan yoğun fırtına ve kar yağışı sebebiyle Zonguldak ve Bartın’da bazı bölgelere enerji verilememektedir.

Enerji kesintisinde, yoğun fırtınaya eşlik eden aşırı kar yağışı ile buzlanmanın elektrik direkleri ve enerji nakil hatlarına verdiği zarara ek olarak, kar yükü ve fırtına nedeniyle hatların üzerine devrilen ağaçlar etkili olmaktadır.

Kesintiden, Zonguldak’ta Merkez, Ereğli, Devrek ve Çaycuma ilçelerinin bir kısmı ile Bartın’da Ulus ilçesinin bir bölümü ve merkeze bağlı bazı mahalleler etkilenmektedir.

Hava şartlarının enerji hatları üzerinde oluşturduğu hasar Başkent EDAŞ ekipleri tarafından tespit edilmiş, kesintiden etkilenen müşterilerimize en kısa sürede enerji sağlamak için arıza giderme ve tekrar enerji verme çalışmaları yürütülmektedir.

Çalışmalar kapsamında, kriz masası oluşturularak yerel otoritelerle kurulan işbirliği devam etmekte olup, sahadaki ekiplerin sayısı 7/24 esasına göre en üst düzeye çıkarılmış, gerekli görülen noktalarda komşu illerden ekip desteği alınması planlanmıştır.

Başkent EDAŞ ekipleri olarak, kesinti yaşanan bölgelerde en kısa sürede enerji hizmeti sağlamak için tüm gücümüzle çalıştığımızı belirtir, müşterilerimizin tüm taleplerini, Başkent Mobil 186 Uygulaması veya 186 Çağrı Merkezimiz üzerinden iletebileceklerini hatırlatırız.”

 

 

ETİKETLER : Bartın kar yağışı elektrik kesintisi EnerjiSa
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›