“Güvenilir Gıda” için “Hijyen Eğitimi” verildi

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası işbirliğiyle gıda güvenilirliği açısından tüketicinin korunmasını amaçlayan gıda işletmeleri ve satışına yönelik 62 işletme çalışanına “Hijyen Eğitimi” verildi.
Bu haber 2018-09-29 16:07:40 eklenmiş ve 304 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Vildan Gençer ve Ziraat Mühendisi Veysel Karaaslan tarafından “996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile Gıda Hijyeni Yönetmeliği” kapsamında gıda işletmecileri ve çalışanlarından oluşan 62 kişiye, işyeri gıda işletmecilerinin ve çalışanların sorumlulukları, genel ve özel hijyen gereklilikleri, gıda satışı, toplu tüketim ve üretim, kantin, yemekhane gibi işyerlerinde çalışan personelin kişisel bakım ve hijyeni, işletme hijyeni, alet ekipman hijyeni, atık yönetimi, ürünlerin muhafaza koşulları gibi konularda gıda güvenliği bilincinin oluşturulması ve arttırılmasına yönelik bilgilendirme yapılarak, işletmelerde genel olarak tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için alınması gereken önlemler anlatıldı.

 

“Bilinçlenmek şart”

 

Eğitimle ilgili bir değerlendirmede bulunan Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulsetter Bayram, “Sağlık hepimizin temel bir ihtiyacı, haklı bir talebidir. Yaşam kalitemiz bu nimete verdiğimiz öneme göre artar ya da azalır. Ancak pek çok şey gibi bu da bilinçlenmeye bağlı olarak kazanılan bir olgudur. Sağlıklı yaşamayı talep eden birinin, öncelikle sağlığı için neyin faydalı, neyin zararlı olduğunu bilmesi gerekir. Çünkü ‘sağlıklı yaşam’ sarf edilmiş bir çabanın ürünüdür. Bu çabayı verebilmek için bilinçlenmek şarttır. Temizliğimizden tutun, aldığımız gıdalara kadar her alanda bu bilinci yakalamak durumundayız. Bu, aynı zamanda halihazırdaki sağlık emanetini korumaya yönelik bir tedbir olduğundan hepimiz için sorumluluk düzeyinde bir öneme sahiptir. Bu nedenle hijyen çok büyük öneme sahiptir. Biz de bu nedenle diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde bu bilinci ve farkındalığı arttırmak için hijyen eğitimleri veriyoruz.” dedi.

 

 

2018 yılında 654 kişiye eğitim verildi

 

Genel ve Gıda Hijyen Eğitimi sonunda anlatılan konular hakkında sınava tabi tutulan işletme çalışanlarına 70 ve üzeri puan almaları taktirde 5 yıl geçerli olmak üzere “Hijyen Eğitim Sertifikası” verilecek.

2018 yılı içerisinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası işbirliğiyle toplam 654 kişinin katılımıyla 9 Hijyen Eğitimi gerçekleştirildi.

 

 

ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›