Sağlık Çalışanları İçin Aşı Uygulaması Başladı

Sağlık Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda Bartın Devlet Hastanesi’nde, sağlık çalışanlarının tamamını kapsamak üzere MHRS (ALO182) sistemi üzerinden alınan randevularla 08:30-24:00 saatleri arasında Covid-19 aşı uygulamasına başlandı.
Bu haber 2021-01-14 13:52:22 eklenmiş ve 232 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Aşı uygulamasının başlaması nedeniyle Bartın Devlet Hastanesini ziyaret eden Vali Sinan Güner, İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, Başhekim Uzm. Dr. Özkan Polat ve Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Beyhan Güner’le birlikte uygulamayı başlattı.

Vali Güner aşı bölümünde yaptığı konuşmada, “Covid-19 mücadelesinde tarihi bir dönüm noktasına gelindi. Aşı uygulamasıyla birlikte tedbirlere uymak şartıyla hastalığa yakalanma oranında azalma bekleniyor. Eski sağlıklı günlere ulaşmak için aşıya ilgi gösterilmesi gerekiyor. Aşıyla ilgili algoritma Sağlık Bakanlığı tarafından belirlendi, sağlık çalışanlarından sonra riskli yaş ve meslek gruplarına randevu açılacak. Ben de uygulama sırası geldiğinde aşı olacağım. Aşının ilimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.” dedi.

Vali Güner, sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarını takdirle izlediğini, aşı döneminde de aynı azim, gayret ve başarıya ulaşılacağından şüphesinin olmadığını da belirterek aşı uygulamasını başlattı. İlk aşı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Özkan Polat’a uygulandı.

ETİKETLER : Bartın Bartın Devlet Hastanesi koronavirüs aşı Çin aşısı
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›