İl dışından gelenlere PCR testi yapılacak!

Bartın Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kente giriş yapacak vatandaşlara koronavirüsü testi uygulanmasına karar verdi. Bu doğrultuda; her ne şekilde olursa olsun il dışından geldiği bildirilen, öğrenilen veya giriş noktalarındaki kontrollerde tespit edilen kişiler, gerek duyulması halinde PCR testine tabi tutulacak, testi pozitif çıkanlar ile bunların temaslıları karantina yurduna alınacak.
Bu haber 2021-12-30 10:06:18 eklenmiş ve 178 kez görüntülenmiştir.

 

Koronavirüsle mücadelede yeni kararlar!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Bartın Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kente giriş yapacak vatandaşlara koronavirüsü testi uygulanmasına karar verdi. Bu doğrultuda; her ne şekilde olursa olsun il dışından geldiği bildirilen, öğrenilen veya giriş noktalarındaki kontrollerde tespit edilen kişiler, gerek duyulması halinde PCR testine tabi tutulacak, testi pozitif çıkanlar ile bunların temaslıları karantina yurduna alınacak.

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, geçtiğimiz gün Vali Sinan Güner, başkanlığında toplandı. Meclis üyelerinin katılımı ile olağanüstü şekilde gerçekleştirilen toplantıda birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle yeni kararlar alındı.

 

Bu doğrultuda toplantıda alınan kararlar şu şekilde sıralandı: 

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 01.12.2020 tarih ve 76 no’lu kararının 1. maddesi ile ilimiz genelinde hafta içi ve hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına dair karar alınmıştı. 1 Ocak 2021 Cuma gününün yılbaşı ve resmi tatil olması da göz önünde bulundurularak, 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21:00’dan başlayacak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05:00’da tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

 

Avukat ve noterler de muafiyet listesine eklendi

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 01.12.2020 tarih ve 76 nolu kararının 7. maddesinde belirtilen sokağa çıkma kısıtlaması süresince bu kısıtlamadan muaf tutulan kişiler listesine, belirtilen görevlere dair zaman ve güzergahla sınırlı olmak kaydıyla zorunlu müdafi, duruşma, ifade gibi yargısal görevlerin icrasıyla sınırlı kalmak kaydıyla avukatlar, belirtilen görevlere dair zaman ve güzergahla sınırlı olmak kaydıyla yaklaşan yılsonu işlemlerindeki yoğunluğun ticari hayatı olumsuz etkilememesi amacıyla noterler de eklendi. Ayrıca yargısal görevlerin icrası kapsamında avukatların özel araçlarıyla şehirlerarası seyahatlerine de izin verilecek.

 

“Görevlendirme Belgesi”ni ibraz edecekler

 

4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun kapsamında yapı denetim ve laboratuvar kuruluşları eli ile yapıların inşası sırasında üretilen imalatların uygunluğuna yönelik denetim faaliyetlerinin aksamaması için yapı denetim ve laboratuvar kuruluşlarında görevli çalışanlar, uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından; görevlendirilen kişinin adı-soyadı, ikamet adresi ve görev yeri, görevli olacağı tarih ve saat aralığı, görevli olduğu iş-faaliyet türü ve kullanılacak ulaşım vasıtası bilgilerinin yer alacağı ve belgenin ilgili kurum ve kuruluşun amiri veya üst yöneticisi tarafından onaylanacağı bir “Görevlendirme Belgesi”ni ibraz etmeleri kaydıyla muaf tutulacak.

 

Servis dağıtım saatleri değiştirildi

 

Vatandaşların dışarı çıkma ihtiyacını azaltması açısından önemli bir role sahip olan online satış firmalarının servis dağıtım yapabilecekleri zaman aralığı 10:00 - 24:00 saatleri olarak belirlendi.

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması süresince balıkçı ve balık tezgâhı şeklinde faaliyetlerini sürdüren iş yerleri de 10:00-17:00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet sunabilecekler.

 

Eğlence ve balo yapılmayacak!

 

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 31 Aralık 2020 Perşembe günü 21.00’den 4 Ocak 2021 Pazartesi günü 05.00’e kadar otel ve konaklama tesisleri için alınan tedbirler de şöyle sıralandı:

Belirtilen süre ve günlerde konaklama amaçlı müşteri kabul edebilecek olan oteller veya konaklama tesislerinde; sosyal izolasyon ile başta fiziki mesafe olmak üzere temizlik ve maske kurallarına aykırı olması nedeniyle yılbaşı kutlama programı icra edilmesine, eğlence ve balo düzenlenmesine kesinlikle müsaade edilmeyecek. Bu doğrultuda oteller ve konaklama tesislerince, yılbaşında yemekli-müzikli kutlama ve eğlence programları yapılacağı yönünde kampanya veya reklam faaliyetlerinde bulunulmayacak.

 

Hiçbir şartta müzik yayınına izin verilmeyecek

 

Bu günlerde oteller ve konaklama tesislerinde disk jokey performansı dâhil canlı müzik icra edilmeyecek. Saat 22.00’den itibaren ise otel ve konaklama tesislerinde bulunan restoran, lokanta ve diğer otel salonlarında kayıt dinletilmesi de dahil olmak üzere hiçbir şartta müzik yayınına izin verilmeyecek.

 

Yine bu sürede; otel ve konaklama tesislerinde konaklayan müşterilerin kalabalık şekilde bir araya gelmemelerine yönelik tedbirler alınacak ve yemek saatlerinde bu hususa özellikle dikkat edilecek.

 

Denetimler yoğunlaştırılacak

 

Otel veya konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranlarda, “Konaklama Tesislerinde Uygulanacak Standartlar ve Tedbirler” konulu 02.06.2020 tarih ve 8680 sayılı İçişleri Bakanlığı Genelgesi ve Sağlık Bakanlığı “Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi” ile getirilen tüm tedbir ve kuralların eksiksiz uygulanmasının temin edilmesine yönelik denetim faaliyetlerinin yoğunlaştırılması ve etkinliğinin artırılması sağlanacak.

 

Bildirimler kontrol edilecek

 

Kolluk kuvvetlerince yürütülecek denetim faaliyetlerinde, Kimlik Bildirme Kanununun Ek 2’nci maddesi hükmü doğrultusunda oteller ve konaklama tesisleri tarafından kendilerine yapılan bildirimlerin doğruluğuna ve güncelliğine dikkat edilmesi sağlanacak, otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranlarda bulunan müşterilerin konaklama için bildirimde bulunulan kişiler arasında olup olmadığı kontrol edilecek. 

 

Yılbaşı partisi ve kutlama organizasyonu yapılmayacak

 

Konaklama tesisleri ile ilgili belirtilen tedbirlere ilave olarak konaklama tesislerinin içerisinde yer alan apart ve villa tarzı yerler ile kiralık müstakil villa, ev ve benzeri yerlerde yılbaşı partisi ve kutlama organizasyonu yapılmayacak.

 

Karne törenleri yapılmayacak

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 20.11.2020 tarih ve 74 nolu kararının 5. maddesi ile “İlimiz genelindeki ilkokullar, ortaokullar, liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları, destekleme ve yetiştirme kursları, takviye kursları ve diğer yaygın eğitim kursları, her kademedeki özel okullar ve kurslarında (anaokulları hariç) yüz yüze eğitime 04.01.2021 tarihine kadar ara verilmesine, bu eğitimlere uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesine” karar verilmişti.

 

Salgının seyri nedeniyle belirtilen eğitim öğretim kurumlarında 4 - 22 Ocak 2021 tarihleri arasındaki yapılacak eğitim öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim yolu ile devam etmesine, bu eğitim öğretim kurumlarında hiçbir şekilde karne törenlerinin yapılmamasına karar verildi.

 

İl dışından gelenlere PCR testi yapılacak

 

İlimize her ne şekilde olursa olsun il dışından geldiği bildirilen, öğrenilen veya giriş noktalarındaki kontrollerde tespit edilen kişilerin gerek duyulması halinde PCR testine tabi tutulması konusunda İl Sağlık Müdürlüğünün yetkili kılınmasına, testi pozitif çıkanlar ile bunların temaslılarının karantina yurduna alınmasına karar verildi.

Alınan bu kararların sorumlu Vali Yardımcısı’nın koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğünce takip edilecek.  

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği PCR testi koronavirüs
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›