“Filyos projesini iyi kullanmamız gerekiyor”

Bartın İl Genel Meclis Üyesi Giray Gülsoy, “Pandemi dolayısıyla geri göçler başladı. Öncelikle bizim istihdama ağırlık vermemiz gerekiyor. Bizim Filyos projesini iyi kullanmamız gerekiyor. Filyos, Kozcağız’a da çok yakın bu durumu güzel kullanırsak İstanbul’a ya da başka illere olan göçün geri geleceğini düşünüyorum.” dedi.
Bu haber 2020-12-24 16:02:48 eklenmiş ve 179 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Dijital TV’de yayınlanan Ahmet Oktay’la Enine Boyuna programının son canlı yayın konuğu İl Genel Meclis Üyesi Giray Gülsoy oldu.

Seçildiği Kozcağız beldesinde devam eden yatırımlar ve projelerle ilgili bilgiler veren Gülsoy, kendisine yöneltilen sorulara da yanıt verdi.

 

“İlave sondaj hazırlığına girdik”

 

Geçtiğimiz aylarda Kozcağız’a bağlı köylerde yaşanan su sıkıntısı ile ilgili yakından ilgilenen Gülsoy, muhtarlarla sondaj çalışmaları yaptıklarını söyleyerek “Bizim bir sloganımız var biliyorsunuz. ‘Su hayatsa yol medeniyettir.’ 8 köyün suyu saniyede 18 litre akan su bir anda kesildi. Taban suları aşağı kaydıktan sonra köylerimiz susuz kaldılar. Biz Özel İdare olarak depoları doldurduk fakat ilk günden sonra KÖYDES’te program yapmaya başladık. Muhtarlarımızla birlikte yeni sondaj arayışına girdik. Sondajımızı da yaptık. Aylardır köyümüzde su var. Yeni sondajımızı yaptıktan sonra tekrar şimdi ilave sondaj hazırlığına girdik. Farklı bir yerden de grup suyunu besledikten sonra su problemimiz bitecek. Şimdi su sıkıntımız yok ama küresel ısınmadan dolayı ileride su sıkıntımız olmayacak anlamına gelmiyor o yüzden işimizi garantiye almaya çalışıyoruz.” dedi.

 

“Ecikler grup suyumuzu da işletmemize aldık”

 

Ecikler suyunun grup suyunu alınması ile ilgili sorulara da yanıt veren İl Genel Meclis Üyesi Gülsoy, “81 tane ilimiz var, 51 tane özel idaremiz var geri kalanı büyükşehir belediye. Bir ilki başlattık, tabi Kenan Bey’in büyük payı var. Köylerimizde bazı muhtarlıklar suları işletemiyorlar. Su paralarını toplayamıyorlar yada suyu yetiremiyorlar. Bizde dedik ki sularını işletemeyen köylerin sular Özel İdareye devredebilir. Özel idareye devredince su tahsilatlarını özel idare yapıyor,  bakım onarımını Özel idare yapıyor. Köylerimize ve muhtarlıklarımıza ekstra bir yük gelmiyor. Ayriyeten bazı bölgelerde su patlaklarından dolayı su kaçakları olduğu için vatandaşımız ciddi miktarda su parası ödüyor. Biz önce meclis olarak Sayıştay’a sorduk, biz böyle bir şey yapabilir miyiz diye. Sayıştay olumlu yanıt verinde Ecikler grup suyumuzu da işletmemize aldık ayrıca su paralarına da gelecek olursak vatandaşlar ciddi miktarda paralar ödüyordu. Biz Meclis kararıyla kendinden doğal akışı olan sularda 1lira+KDV, motorlu ve elektrikle basılan sularda 2,5 lira+ KDV olarak Meclis’te fiyat belirledik.” ifadelerini kullandı.

 

“Avrupa’da bir köye çıkıyor gibi hissedersiniz”

 

Kozcağız’daki ana grup yollarında ciddi çalışmalar yapıldığını belirten Gülsoy, şöyle konuştu:

“Bu sene ana grup yollarını bitirmek istediğimiz Aşağıdere’den Eskiemirler’e karşı yaka köyüne giden bir grubumuz var. 7,5-8 kilometre civarında uzun bir yol, ciddi oranda yatırım yapılacak grup yolunu bitecek seviyeye getirmemiz lazım. Ardından grup yolu değil de bizim Özbaşı köyümüz var neredeyse Kurucaşile kadar nüfusu var. Özbaşı’nın anayolunu bitirmemiz lazım yaklaşık bin 300 nüfusu var. Özbaşı’ndan sonra Bakraçboz köyü var, bu köyde kanalizasyon çalışması yaptık ama merkez yolları çok iyi değil. Yollar kazıldı çukurlar oluştu önümüzdeki KÖYDES döneminde programa alıp bitireceğiz. Gerekirse gidip görmenizi de isterim Tasmacı grup yolunu, Sofular yolunu Avrupa’da bir köye çıkıyor gibi hissedersiniz kendinizi.”

 

Çöp alanı “Sera Kent”e dönüşüyor

 

Yeni Hamidiye’de bulunan çöp alanının kaldırılarak yerine “Sera Kent Projesi”nin kazandırıldığını söyleyen İl Genel Meclis Üyesi Giray Gülsoy, “Yeni Hamidiye’de bulunan çöp alanımızda çok koku oluyordu. Hatta bazen Kozcağız’ı bile etkiliyordu. O çöp alanı ortadan kaldırıldı. Yerine Kozcağız Belediyesi ile BAKKA iş birliğinde sera kent projesi var. Zaten milletvekilimizin de katkılarıyla Kozcağız’da bayanlara el sanatları ve mesleki eğitim merkezi açılıyor. Orada seracılık üzerine eğitim görecek bayanlarımız yeni yapılacak seralarda ürünlerini yetiştirebilecek ve ekonomiye katkı sağlayacaklar.” dedi.

 

“Her talebi bizim için önemli”

 

Kendisi de Kozcağızlı olan MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Orhan Ölçek ile birlikte çalıştıklarını da belirten Gülsoy, “Bizim için önemli olan yatırım olduğu için, Kozcağız’a kırsalımıza hizmet olduğu için Orhan Bey’in her talebi bizim için önemli. Bir iktidar grubu var bir muhalefet grubu var ama amaç Bartın ve Bartın’a hizmet olduğu için bizim kesinlikte yabancılaştırma veya ötekileştirme gibi bir durumumuz olmaz.” diye konuştu.

 

“Filyos, Kozcağız’a da çok yakın”

 

Pandemi ile tersine göçün başladığına dikkat çeken İl Genel Meclis Üyesi Gülsoy, Filyos Projesi’nin önemi de işaret ederek “Pandemi dolayısıyla geri göçler başladı. Öncelikle bizim istihdama ağırlık vermemiz gerekiyor. Bizim Filyos Projesi’ni iyi kullanmamız gerekiyor. Filyos, Kozcağız’a da çok yakın bu durumu güzel kullanırsak İstanbul’a ya da başka illere olan göçün geri geleceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

 

“Kozcağız daha iyilerini hak ediyor”

 

Kozcağız için AK Parti öncesi ve sonrası ile ilgili genel bir değerlendirmede bulunan Gülsoy, şöyle dedi:

“AK Parti öncesinde bir sağlık ocağı vardı. Bir de eski SSK döneminden kalma köhneleşmiş sağlık ocağı bile denemeyecek bir bina vardı. İnsanlar buralarda sağlık hizmeti görmeye çalışıyordu. Kozcağız’da şuanda hastane statüsünde bir sağlık ocağı var. 8 hekim akşam 12’ye kadar gece de 112 çalışıyor. Nüfusumuzun kalabalık olmasından dolayı 5 tane de eczane var. Çoğu ilçemizde 5 tane eczanemiz yoktur. Bununla birlikte sağlık tesislerinden ziyade de Kozcağız’ın köylerinden Ellibaş, Kıranpazarı, Ecikler bölgelerimizde aile hekimlerimiz var. Bunlarda vekilimiz sayesinde yapılmıştır. Kozcağız’da FİFA standartlarına uygun futbol sahamız var. Eskiden bizde amatör Kozcağız Belediyespor da oynadığımızda çamurda oynardık. Şimdi ise ışıklandırmalı tribünlü sentetik bir futbol sahamız var. Kozcağız için bu da yetmez daha iyilerini hak ediyor.”

ETİKETLER : Bartın İl Genel Meclis Üyesi Giray Gülsoy Kozcağız Ahmet Oktay Bartın Dijital TV
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›