“Allah ömür verdiği sürece karşıyım”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Marzinc adlı firmasının Bartın-Kozcağız yolu üzerindeki 14 bin metrekare kapalı alana sahip depo inşaatı ile ilgili olarak Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısında yaptığı açıklamada, sosyal medya ve yerel basın aracılığıyla gelen tartışmalara değindi ve firma ile ilgili çekincelerini dile getirdi. Çevreye zarar verecek olan her türlü çalışmanın karşısında olduğunu bir kez daha ifade eden Başkan Akın, Amasra’ya termik santral kurma hayali içinde olan Hattat Holding’e bağlı HEMA’nın bir kez dahi olsun makamına giremediğini anımsatırken, “Ben torunlarıma ‘asla çekindim de, şuradan baskı geldi de santrale bir şey diyemedim’ ifadesini kullanmayacağım. İlk gün neyse şimdi de aynı şeyleri dile getiriyorum. Bartın’ın zararına olacak her türlü işin karşısındayım. Bize kanunların dışında hiç kimse bir şey yaptıramaz. Allah bana bu ömrü verdiği sürece karşıyım” dedi.
Bu haber 2020-12-10 10:55:00 eklenmiş ve 337 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Marzinc’in, Kozcağız yolu üzerinde inşaatına başladığı, yurtdışı operasyonlarında kullanmak üzere çinko oksit ve antrasit depolamak amacıyla kuracağı 14 bin metrekare kapalı alana sahip depo Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısında da gündeme geldi. Geçmişte Bursa’da kurulmak istenilen ancak çevreye ve insan sağlığına zararları dolayısıyla kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından Karabük’e kaydırılan yatırım hakkında Belediye Meclisi’nde konuşan CHP Bartın Belediye Meclis Üyesi Recep Ahmet Çavuşoğlu, Dallıca Köyü sınırları içinde Küçük Sanayi Sitesi olarak planlanan parsellerin 48,06 hektarlık alanlarının tarım dışı amaçlı kullanılması için İçişleri Bakanlığına gönderilmek üzere kamu yararı kararı alınması talebi görüşüldüğü sırada kamuoyunda tartışmalara neden olan firma ile ilgili çekincelerini iletti.

 

“Hiçbirimiz çevreye zarar verecek işe imza atmayız”

 

Çavuşoğlu’nun Dallıca Köyü sınırları içinde Küçük Sanayi Sitesi olarak planlanan parsellerin ileride bu firma tarafından istenebileceğini söylemesi üzerine Belediye Başkanı Cemal Akın, şunları söyledi:

 

“Benim çevreye zarar verecek olan her türlü çalışmanın karşısında olduğumu hepiniz biliyorsunuz. Termik santral konusunda söz konusu firma bir kez dahi makamıma gelememiştir. Bu net. Ben torunlarıma ‘asla çekindim de, şuradan baskı geldi de santrale bir şey diyemedim’ ifadesini kullanmayacağım. İlk gün neyse şimdi de aynı şeyleri dile getiriyorum.

Bartın’ın zararına olacak her türlü işin karşısındayım. Ancak hiçbir firmanın bize tesisi kurmakla ilgili bir müracaatı yok. Onun için müracaat aşamasında da gereken yapılır. Bize kanunların dışında hiç kimse bir şey yaptıramaz. Meclis olarak da hiçbirimiz çevreye zarar verecek işe imza atmayız. Yaptırmayız. Allah bana bu ömrü verdiği sürece karşıyım.

 

“Bartın’a mevcudun 3 takı büyüklüğünde sanayi sitesi kazandıracağız”

 

Bartın’da bir sanayi sitesine ihtiyaç var. O nedenle bu imar planına koyarken sanayi sitesi olarak belirttik. Bu sanayi sitesinden herhangi bir firma bana 400 dönüm ver diyemez. Alınacak parsellerde ne yapılacak kanunda bellidir. O nedenle yeter ki Bakanlığımızdan olumlu görüş gelsin. Söz konusu bu alan Küçük Sanayi Sitesi olarak planlanmıştır ve öyle de olacaktır. Burası mevcut Sanayi Sitesi’nin 3 katı büyüklüğünde bir yer. Bu yeri hem küçük hem de orta ölçekli bir sanayi bölgesi yapıyoruz. 100 ve bin metrekarelik binalar olacak. İnşallah böyle bir projeyi ilimize kazandırmak istiyoruz.”

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın Marzinc
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›