44 kişi hakkında işlem yapıldı!

Bartın’da hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağına uymayan 44 kişi hakkında işlem yapıldı.
Bu haber 2020-12-08 11:03:43 eklenmiş ve 122 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının ülkemizdeki bulaş oranının düşürülmesi ve kış aylarında kapalı alanlarda virüsün artış hızının önüne geçilmesi amacıyla yeni tedbirler alınarak uygulanmaya başlandı.  

Toplumsal ve bireysel sağlığımızın korunmasına yönelik alınan bu tedbirlerden biri de istisnalar hariç olmak üzere vatandaşların belirli saatlerde sokağa çıkmasının kısıtlanması oldu. 

Bu kapsamda hafta içi 21.00 ila 05.00 saatleri arasında, hafta sonu ise Cuma akşamı saat 21.00’den Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlandı. 

Geçtiğimiz hafta sonu ilkini uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına Türkiye’de olduğu gibi Bartın’da da vatandaşlar, büyük oranda uyum sağladı. Kısıtlama kararına uymayan vatandaşlara ise idari ya da adli işlem uygulandı.  

Bartın Valiliği’nce yapılan açıklamada Bartın’da sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 44 kişi hakkında işlem yapıldığı belirtildi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışmaların kesintisiz devam edeceğinin altı çizilen açıklamada şöyle denildi:

“Koronavirüs salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal döneminde birçok tedbir alınmaktadır. Bu kapsamda sokağa çıkma yasağının uygulandığı İlimizde Kolluk Kuvvetlerimizce (İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı) Koronavirüs yayılım hızını düşürmek için 04.12.2020 Cuma günü saat:21.00’ dan 07.12.2020 Pazartesi günü saat: 05:00’a kadar İlimizde sokağa çıkma kısıtlamasında alınan tedbirler ve Drone ile yapılan denetimlerde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan vatandaşlarımız dışında tüm vatandaşlarımızın evinde kalması sağlanmaktadır. Hafta sonu evinde kalmayarak kurallara riayet etmeyen 44 kişi hakkında sokağa çıkma yasağı ihlalinden işlem yapılmıştır. Koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışmalarımız kesintisiz devam etmektedir.”

 

Toplam 37 bin 614 kişiye işlem yapıldı

 

İçişleri Bakanlığı’nca yapılan açıklamaya göre ise 1 Aralık Salı gününden itibaren hafta içi saat 21.00 ila 05.00 saatleri arasında, hafta sonu 4 Aralık Cuma akşamı saat 21.00’den 7 Aralık Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan toplam 37 bin 614 kişiye 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem yapıldı.

Unutmamalıyız ki kendimizi ve sevdiklerimizi koronavirüsten korumanın ve hayatın her alanda normalleşmesinin tek yolu; temizlik, maske ve mesafe kuralına harfiyen uymaktan geçmektedir. Koronavirüsle mücadelede rehavete kapılmadan, kurallara uymaya devam etmeliyiz.  

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği sokağa çıkma yasağı yasak ihlali kurallara uymadılar
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›