BARTIN BELEDİYESİ’NDEN 2 TARIM PROJESİ

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi tarafından hazırlanan 2 tarım projesinin Tarım Komisyonuna havale edildiğini açıklayarak, çiftçilere gereken desteğin verileceğini ifade etti.
Bu haber 2020-12-04 10:14:17 eklenmiş ve 115 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi tarafından hazırlanan 2 tarım projesinin Bartın Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısında gündeme sunulduğunu belirterek, yapılan görüşmeler sonucu projelerin Tarım Komisyonuna havale edildiğini açıkladı. Şehrimizde tarımın gelişimine katkı sağlayacak projelerin tespit edilmesi adına yeni kurulan Tarım Komisyonu’nun önemine değinen Akın, şu ifadeleri kullandı; “Belediyemizce hazırlanan “Bartın Belediyesi Mücavir Alan Köylerinde Yonca Tarımını Geliştirme Projesi” ile “Silajlık Mısır Tarımını Geliştirme Projesi”nin değerlendirilmesi talebi Aralık Ayı Meclis Toplantımızda görüşülerek, Tarım Komisyonuna havale edildi. Projelerimiz bu komisyonda görüşüldükten sonra Meclisimize sunulacak rapor doğrultusunda kararlar alınacak. Tarım Komisyonumuz ilk proje görüşmesini yapmış olacak. Bu komisyonumuz aktif olarak çalışıp, şehrimizde tarımın gelişimi için üretilen projeleri değerlendirecek.

 

Bartın Belediyesi tarımı destekliyor

 

Bizim sorumluluk alanımızda mücavir alan içerisinde olup tarımla uğraşan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımıza kanunlar çerçevesinde ne gibi destekler verebileceğimizi değerlendireceğiz. Bartın Belediyesi olarak çiftçi kardeşlerimize destek vereceğiz. Tarımla uğraşan vatandaşlarımızın sorunlarını bu komisyonumuzda değerlendireceğiz. Amacımız tarım işçilerinin sorununa kalıcı çözüm üretmek.”

 

Tarım Komisyonu kurulmuştu

 

Belediye Başkanı Cemal Akın’ın göreve gelmesiyle birlikte tarım alanında çok sayıda çalışma gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalar arasında son olarak Tarım Komisyonu da yer aldı. Bartın Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısında Tarım Komisyonu kurulmasına karar verilirken, bu komisyona üye seçimi gerçekleştirilmişti. Komisyona; Ahmet Kömeç, Hüseyin Manav, İsmail Hakkı Toscu ve Turgay Kabakçı ve Ahmet Çavuşoğlu seçilerek, komisyon göreve başladı.

 

Çocuk Tarım Bahçesi kurulmuştu

 

Komisyon çalışmalarının yanı sıra Başkan Akın’ın yeni dönem projeleri arasında yer alan “Toprak Kokan Çocuklar Projesi” ile çocuklar toprak ana ile buluşturulmuş ve proje kapsamında Karaçay Piknik Alanı girişinde Çocuk Tarım Bahçesi kurulmuştu. Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bilim Eğitimi Atölyesinde eğitim alan 12-16 yaş aralığında gençlerin Karaçay Piknik Alanı girişinde ki serada tarım üzerine çalışma yapabilmeleri adına önemli bir imkan sunulmuştu. “Toprak Kokan Çocuklar Projesi” çerçevesinde 100 metrekarelik alanda oluşturulan uygulama serasında gençlerin tarım alanında kendilerini geliştirmelerine olanak sağlanmıştı.

 

Projelere destek veriliyor

 

Gençlere yönelik yapılan çalışmalar çerçevesinde Bartın Belediyesi, Bartın Bilim Eğitimi Derneği’nce hazırlan Bartın Bilim Eğitimi Derneği’nin “Sanayi Devrimi 4.0 Yolculuğunda Gençlerle Robotik Sistem Bitki Yetiştiriciliği” Projesi’ne destek vermiş ve gençlere teknolojiyi kullanarak topraklı ve topraksız tarım uygulamaları yapabilmeleri için olanak sağlanmıştı. Türkiye’de ilk kez Bartın Belediyesi tarafından öğrencilere verilen Robotik Sistem Bitki Yetiştiriciliği eğitimine ve eğitim sonrası yapılan üretim faaliyetlerine destek verilmişti.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi tarım projeleri
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›