“Çadır Kamp Turizmi” farkındalık etkinliği düzenlendi

Bartın, Zonguldak ve Karabük’ü kapsayan “TR81 Batı Karadeniz Bölgesi Çadır Kamp Turizmi Saha Tespit Çalışması” farkındalık etkinliği çevrimiçi toplantı ile gerçekleştirildi. Toplantıda dünyada ve ülkemizde çadır kamp turizminin yeri ve önemi ile bölgemizdeki seyahat deneyiminin çıktıları aktarılırken saha çalışmalarında elde edilen videolar gösterildi.
Bu haber 2020-12-07 18:07:41 eklenmiş ve 138 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Kültür turizmi ve ekoturizm açısından önemli bir potansiyel taşıyan, zengin orman varlığına ve kaynak değerlere sahip TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesi ve alternatif turizm olanaklarının geliştirilmesi amacıyla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından Çadır Kamp Alanları Saha Tespit Çalışmaları adıyla bir saha çalışması yürütüldü.

Sürdürülebilir ve doğa dostu bir turizm hareketliliği yaratan doğa ve çadır kamplarına elverişli bölgelerin belirlenmesi ve tanıtılmasını amaçlayan bu çalışma kapsamında Zonguldak, Karabük ve Bartın’da 15 gün süren saha tespit çalışmaları geçtiğimiz haftalarda tamamlandı.

Çalışmayla doğal ve kültürel değerlerin turizme entegrasyonu ile doğa dostu turizm uygulamalarının yaygınlaştırılması ve doğaseverlerin Batı Karadeniz’i gözde bir doğa turizmi rotası olarak görmesi hedeflenirken bu kapsamda Zonguldak’ta Çavuşağzı Koyu, Danaağzı Koyu/Tabiat Parkı, Bölüklü Yaylası, Harmankaya Şelalesi, ve Dirgine;   Karabük’te Bostancılar Göleti, Sarıçiçek Yaylası, Göktepe Yaylası, Eğriova Göleti, Sorgun Yaylası ve Alan Yaylası; Bartın’da ise Mugada, Kızılkum, Güzelcehisar, Bozköy Sahilleri, Zoni Yaylası, Uluyayla, Kokurdan Yaylası alanları deneyimlendi.

 

Geniş katılım oldu

 

Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile doğa ve kültür turizminde önemli potansiyele sahip olan Batı Karadeniz Bölgesi'nde sürdürülebilir doğa dostu turizm faaliyetlerini geliştirmek, bölgenin doğal unsurlarını ve kaynak değerlerini ön plana çıkarmak ve bunların tanıtımını yapmak amacıyla hayata geçirilen TR81 Batı Karadeniz Bölgesi Çadır Kamp Turizmi Saha Tespit Çalışması farkındalık etkinliği çevrimiçi toplantı ile gerçekleştirildi.

 

15 gün süren ve toplamda 18 farklı alanda gerçekleştirilen tespit çalışmasının çıktıları, ilgili alanların mevcut durumları ve potansiyelinin aktarıldığı çevrim içi farkındalık etkinliği bölgedeki kaymakamlıklar, üniversiteler, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları ve ticaret ve sanayi odaları ile ilgili diğer sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Saha çalışmaları paylaşıldı

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu’nun açılış konuşmasını gerçekleştirdiği toplantı, sahada çalışmayı gerçekleştirip, seyahat deneyimi yaşayan kamp ekibinin sunumu ve video gösterimiyle devam etti.

Sunumda çadır kamp turizminin tanımı, ihtiyaçları, dünyada ve ülkemizde çadır kamp turizminin yeri ve önemi ile bölgemizdeki seyahat deneyiminin çıktıları aktarıldı ve saha çalışmalarında elde edilen videolar gösterildi.

Çalışma ile ilgili olarak sunum sonunda katılımcıların soruları yanıtlanıp geri bildirimleri ve katkıları da alındıktan sonra toplantı sonlandırıldı.

Ajans tarafından oluşturulacak raporun ilerleyen haftalarda “bakkakutuphane.org.tr” üzerinden kamuoyuyla da paylaşılacağı öğrenildi.

 

ETİKETLER : Bartın Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı BAKKA Çadır Kamp Alanları Saha Tespit Çalışması Zonguldak Karabük
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›