Özkan: “Her olumsuzluğun cezası esnafa kesilemez”

Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin, Cumhurbaşkanlığı kabinesi tarafından alınan ve İçişleri Bakanlığı’nın ilgili genelgesi doğrultusunda covid-19 pandemisi ile mücadele sürecinde uyulması zorunluk olan bazı kararları eleştirirken, “Her olumsuzluğun cezası esnafa kesilemez” dedi.
Bu haber 2020-11-16 10:46:58 eklenmiş ve 165 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Hatırlanacağı üzere, 3 Kasım Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, ekonomik ve sosyal hayatımızı aylardır olumsuz etkileyen ve her gün onlarca kişinin yaşamını yitirdiği, binlerce kişinin de pençesine düştüğü yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi ile mücadelede yeni bir dizi karara imza atmıştı.

 

Sözkonusu toplantıda; evlere paket servis ve gel-al şeklindeki uygulamalar hariç olmak üzere lokanta, restoran, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri (içkili/içkisiz ayrımı olmaksızın), kahvehane, kıraathane ve çay ocakları, berber, kuaför, güzellik merkezi gibi işyerleri, nikah ve düğün salonları, halı sahalar ve spor salonları, internet kafeler, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları ve lunaparklar, tiyatro, sinema ve konser salonlarının yanı sıra yüzme havuzu, hamam, kaplıca ve sauna benzeri yerlerin en geç saat 22.00 itibariyle kapanmasının sağlanması istenmişti.

 

“Esnaf günah keçisi ilan edilmemeli”

 

İçişleri Bakanlığı’nın 3 Kasım tarihinde “Koronavirüs Ek Tedbirleri” başlığıyla 81 il valiliğine gönderdiği kararlara ilgili işletme gruplarının temsilcilerinden tepkiler yükselince, kendisi de bir işletme sahibi olan Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan duruma sessiz kalmadı. Sosyal medya aracılığıyla saat kısıtını eleştiren Özkan, “Her olumsuzluğun cezası esnafa kesilemez” dedi.

Özkan, Bartın dahil ülke genelindeki tüm esnafın sürecin başından beri sabahtan akşama kadar aralıksız denetlendiğine dikkat çekerken şunları söyledi:
“Vatandaş olaya duyarsız ise bunun cezası esnafa mal edilemez. Kimsenin batmış, bitmiş, tükenmiş esnafı Covit-19’un yayılmasında günah keçisi ilan etmemesi gerekir. Zaten genelgede belirtilen iş yerleri ya kapalı ya da saat 20.00’de kapanan iş yerleri. İçkili restoranlar ve kafeleri kapatmak için diğer iş yerlerini genelgeye formaliteden eklemeye gerek yoktu. Direkt ‘kafe’ ve ‘restoran’ demek daha mantıklı olurdu.”

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›