Ulus için kritik uyarı!

Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, ilçede koronavirüs vakalarının yayılım gösterdiği köyleri açıklayarak vatandaşlara çağrıda bulundu.
Bu haber 2020-11-08 18:56:39 eklenmiş ve 161 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem Çömlek

 

Koronavirüs vakalarında ciddi bir artış yaşandığına vurgu yaparak artışın devam etmesi durumunda karantina uygulamasının başlatılabileceğine işaret eden Kaymakam Kılıç, “Kıymetli Ulus Halkı, Sizlerle paylaşmak istediğim çok önemli bir durum söz konusudur. Öncesinde de söylediğim gibi vakalarımızda ciddi artışlar devam etmektedir. Bu artışlar Ulus Merkez, Abdipaşa Beldesi, Kumluca Beldesi, Konuklu, İbrahimderesi, Ağaköy, Yukarıdere, İğneciler, Kızıllar, İnceçam, Sarıfasıl ve Dereli köyleri başta olmak üzere tüm ilçemizde dağınık bir seyir izlemektedir. Siz değerli Uluslulardan ricam canınızdan olmamanız, idari para cezalarına maruz kalmamanız ve vakaların böyle devam etmesi halinde ileride düşünülen bölgesel ya da toplu karantina uygulamasında mağduriyet yaşamamanız için tedbirlere uymanızdır.” dedi. “Dip dibe maskesiz oturmayın” Kaymakam Kılıç, bu tedbirlerden bazılarını da sıralayarak “Maskesiz dışarı çıkmamak (Elde, çenede, kolda olması size veya bir başkasına fayda sağlamayacaktır.) Temizlik ve sosyal mesafe kurallarına dikkat etmek. Aile, akraba, komşu ziyaretleri yapmamak. Kahvehane, restoran, çay ocağı gibi yerlerde sigara içiyorum, çay içiyorum bahanesi ile dip dibe ve maskesiz bir şekilde oturmamak. Kalabalık ortamlara girmemek. 65 yaş üstü vatandaşların 10.00-16.00 saatleri arası hariç sokağa çıkmaması ve pazar alanlarına girmemesidir. Ayrıca İlçemizde Cuma günü pazarın ve Cuma namazının olması sebebiyle kalabalık oluşmaktadır. Bu sebeple Cuma günleri sizleri bu tedbirlere her zamankinden daha fazla uymaya davet ediyorum. Sizlere güveniyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hep birlikte başaracağız.” ifadelerini kullandı.

“Bize 14 Gün Yeter” dedi Kaymakam Mehmet Sadık Kılıç, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun ile birlikte “Bize 14 Gün Yeter” sloganıyla geçilen yeni dönem hakkında esnafa bilgi verip, maske, mesafe ve temizlik kurallarına daha dikkatli olmaları konularında uyarılarda bulunarak esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

 

ETİKETLER : Bartın Ulus Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›