Mavi Bayrak için kriterler gözden geçirildi

Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu, beraberinde Ar-Ge Başkanı Aykut Oktay Ulu, Ar-Ge Başkan Yardımcısı Ercüment Özçelik, daire müdürleri ve ilgili teknik personelle birlikte Bartın Belediyesi tarafından başvurusu yapılan İnkumu Plajı’na “Mavi Bayrak” Projesi için istenilen kriterleri yerinde inceledi.
Bu haber 2020-11-02 11:31:56 eklenmiş ve 156 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Yardımcısı Demirkoparanoğlu, istenilen kriterleri gözden geçirdi.

 

İnkumu’nda değerlendirmelerde bulunuldu

 

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yeni dönem projeleri arasında yer alan İnkumu Plajı’na “Mavi Bayrak” Projesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Akın; “Bartın Belediyesi olarak, Bartın Tarihinin en büyük hibeli projesi olma özelliğine sahip Bartın Atıksu Arıtma Tesisi ve İnkumu Derin Deniz Deşarjı Tesisi’nin devreye girmesiyle birlikte Bartın Irmağı’nı kanalizasyon atıklarından kurtardık. Bu çalışmaların meyvesini İnkumu’na Mavi Bayrak alarak göreceğiz.  Yeni dönem projemiz içerisinde yer alan İnkumu’na Mavi Bayrak alınması yönündeki çalışmamızı gerçekleştirmek için tüm şartlar olgunlaştı. Kanalizasyon ve arıtma tesisimiz son teknolojiyle faaliyeti sürdürmekte, karadan denize ulaşan her türlü kirli akıntı ve denizden kıyıya vuran kirliliklere engellemektedir. Mavi Bayrak, tatlı su ve deniz alanlarında sürdürülebilir kalkınmayı desteklemektedir. Temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve dolayısıyla uygar bir çevrenin sembolü, gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj anlamına gelen Mavi Bayrak’ı İnkumu sahilimiz için alacağız. Bunun için gerekli kriterleri yerine getiriyoruz. Bu kapsamda Başkan Yardımcım Erol Demirkoparanoğlu, Ar-Ge Başkanım Aykut Oktay Ulu, Ar-Ge Başkan Yardımcım Ercüment Özçelik, daire müdürlerim ve ilgili teknik personelimiz İnkumu’nda değerlendirmelerde bulundu. İnşallah gerekli kriterlerin tamamlanmasıyla birlikte projemizi gerçekleştirmiş olacağız” dedi.


ETİKETLER : Bartın Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın İnkumu mavi bayrak
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›