Uzun: “Doğalgaz çok önemli”

Bartın Dijital TV’de yayınlanan Ahmet Oktay’la Enine Boyuna” programına katılarak önemli açıklamalarda bulunan Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, “2022 Ulus’un doğal gaz yılı olacak” dedi.
Bu haber 2020-10-10 12:20:20 eklenmiş ve 168 kez görüntülenmiştir.

 

 

Uzun’un Covid-19 sürecinden, belediye çalışmalarına, siyasetten diğer güncel konulara kadar yaptığı değerlendirmeler içerisinde belki de en fazla öne çıkanı Ulusluların doğalgaz ile ilgili beklentisine ilişkin sözleri oldu. Seçim arifesinde belki de ilk sözünü doğalgaz için verdiğini dile getiren Başkan Uzun, “Zaten doğalgaz çalışmamıza başladık. Cumhurbaşkanımızın Bartın meydanındaki sözü bizim için çok kıymetli çünkü saklı cennet ulusu doğalgazla müjdeledi zaten” dedi.

 

Amasra’ya ve diğer ilçelere doğalgaz götürüleceğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelendiğini anımsatan Uzun, “Biz hemen doğalgaz için BOTAŞ ile görüşme yaptık ve Enerji Bakanlığı’na talebimizi ilettik. Onlarda ön incelemeyi yaptılar ve bilgi verdiler. Pandemi sürecinde bu iş biraz yavaşladı. Kongrede gündeme getirip Ulus halkımızın bu talebini yüksek sesle Ankara’ya duyuracağız. İlçemizin nüfusu 3 bin 800. TOKİ konutları ile birlikte bu sayının 4 ila 5 bine gittiğini görüyoruz. Nüfus kayıtlarının taşınmasına karşıyım ama Ulus’ta evi olan yarı zamanlı İstanbul’da olan kişilerin birinci adresini ilçemize almaları gerekiyor.Zamanlarının çoğunu Ulus’ta geçiriyorlar ve Ulus’u çok seviyorlar. Ulus’un gelişmesine katkı sağlamak istiyorlarsa mutlaka birinci adreslerini Ulus’taki konutlarına aldırmalılar. Çünkü bir ilçenin nüfusu ne kadar yüksek olursa doğalgaz da o kadar çabuk gelir. Bize verilen bilgi 2022’de bizim doğalgaz yılımız olacak. Doğalgaz çok önemli biz doğa kenti ulusunda kömür kokusu istemiyoruz” dedi.

ETİKETLER : Bartın Ulus Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun Bartın Dijital Tv
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›