Kalaycı'dan kongre değerlendirmesi

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, kongre sürecine ve yaklaşan il kongresine ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Bu haber 2020-09-29 09:29:38 eklenmiş ve 231 kez görüntülenmiştir.
 
Canlı yayınlanan "Enine Boyuna" programında Ahmet Oktay’ın sorularını yanıtlayan AK Parti İl Başkanı Kalaycı, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kurucaşile ve Amasra Kongreleri'nin ardından 4 Ekim Pazar günü de Ulus ve merkez ilçe kongrelerinin yapılacağını açıklarken il kongresinin tarihinin ise henüz netlik kazanmadığını ifade etti.
 
Genel Merkez'den farklı bir işaret gelmediği sürece göreve devam edeceğini açıklayan Kalaycı, “Bana hazırlıklarını yap dendi, dur bekle denmedi. Son geceye kadar çalışırım. Son gece kenara çekil derlerse zerre tereddüt etmem çekilirim. Benim adım Turhan Kalaycı, ölünceye kadar bu çizgide kalacağım” dedi.
 
Ahmet Oktay’ın “Partinizin içinde görev almış bazı isimlerin köşelerde, arka sokaklarda eleştiriler yaptığına şahit oluyoruz. Bu eleştirileri normal karşılıyor musunuz? Ben gazeteci olarak, il başkanının parti içinde, yönetim kurulu toplantılarında, kongrelerde eleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eleştirilerin bire bir olması gerektiğini düşünüyorum. Siz ne diyorsunuz?” sorusu üzerine Kalaycı, şöyle konuştu:
 
“Bir il başkanı tartışılmaz değildir. Haklı ya da haksız… Bizim bunlara açık olmamız lazım. Bize taş atılmıyorsa bir yerde yanlışlık var demektir. Taş atıyorlar, meyve veriyoruz demektir. Sıkıntı değil. Benim üzüldüğüm nokta şu olabilir; parti büyüğü olarak kendini addeden ağabeylerimiz böyle köşe bucakta değil de bize bizzat gelerek düşünceleri söylerlerse daha iyi olur, faydalı olur. O zaman ağabeyi olmaz o. Ağabeyilik, bir insanın hatası varsa gel kardeşim şurada şöyle yapmanız lazım demektir. Yoksa arkasından teneke çalmak ağabeylik değil. O farklı bir şey. Bizim onlara verebilecek cevabımız başarılı olmak. Başaracağız, başarılı olacağız. Başka türlü cevap beklemesin kimse.”
ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı kongreler
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›