Durum pek parlak değil!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Bartın’a ilişkin önemli veriler paylaştı. Yatak doluluk oranının Bartın’da yüzde 77,32, Ventilatör doluluk oranının da yüzde 65,8 olduğunu belirten Bakan Koca, bu iki kritere göre Bartın’ın Türkiye’de maalesef ilk sırada yer aldığını söyledi.
Bu haber 2020-09-17 11:49:58 eklenmiş ve 212 kez görüntülenmiştir.
 
 
Herkese taşıyıcı gözüyle bakılması gerektiğini vurgulayan ve önümüzde virüsün şiddetini arttırmasının beklendiği kış aylarının olduğu uyarısında bulunan Koca, Bartın’da son hafta günlük ortalama vaka sayısının son ay günlük ortalama vaka sayı sına göre ise %26,37 oranında gerilediğini ifade etti.
Bakan Koca, Bartın’da son hafta günlük entübe sayılarının son ay günlük entübe sayılarına göre değişim oranının ise %69,17 oranında arttığını sözlerine ekledi.
Bakan Koca, “Aşı konusunda dünya kamuoyuna yansıyan bilgiler çare bildiren bilgilerdir. Bilim dünyası yılın sonuna kadar sonuç alınacağı konusunda hem fikirdir.
Sonu görünen salgında son kritik ayları yaşıyor olabiliriz.
Sizi sonucu zafer olacak bu savaşta güç birliğine davet ediyorum” dedi.
Sadece bu veriler bile önümüzde ne kadar büyük bir tehlike olduğunu gözler önüne seriyor. Bu durumda herkese sorumluluk düşüyor. Öncelikle Covid-19 Pandemisinden korunmak için tavsiye edilen üç ana kural olan maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü bu işin şakası yok.
ETİKETLER : Bartın Sağlık Bakanlığı Bartın Devlet Hastanesi koronavirüs
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›