İLAN T.C. BARTIN İCRA DAİRESİ 2019/781 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

İLAN T.C. BARTIN İCRA DAİRESİ 2019/781 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Bu haber 2020-07-23 10:26:50 eklenmiş ve 119 kez görüntülenmiştir.

 

İLAN

T.C.

BARTIN İCRA DAİRESİ

2019/781 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1 NOTU TAŞINMAZIN

Özellikleri        : Bartın ili Merkez İlçesi Cumhuriyet Mahallesi tapuda 117 ada. 3

parsel 686,36 metre kare yüzölçümünde olup, ana taşınmaz niteliği 4 katlı betonarme apartman ve arsasıdır. Kat mülkiyeti tesis edilmiştir. Zemin katta 88/875 arsa paylı. Bağımsız Bölüm no: 2 nolu mesken nitelikli dairenin tamamı borçluya aittir. Tapunun beyanlar hanesinde" Beyan: 1-yönetim planı 06/04/2015. Beyan:2-Taşınmazın Mülkiyeti Kat İrtifakından Kat Mülkiyetine Geçilmiştir. Beyan:3-AT 3402 Sayılı Kanunun EK I. maddesi uygulamasına tabidir." beyanları mevcuttur. Belediyeden alınan imar duruman göre 3 nolu parsel inkişaf alanında kalmaktadır. İmar Planında 4 kat. ayrık nizam yapıya elverişlidir. Yoldan 5 metre, arka komşulardan 3 metre çekilmek şartıyla. 0,25-1.00 oranla bina yapımına elverişlidir. 3 nolu parsel çevresinde konut amaçlı yapılaşma vardır. Taşınmaz zemini % 2 meyillidir. Zemin cinsi killidir. Her türlü Belediye ve altyapı hizmetlerinden faydalanır. Belediye ve valiliğe 1,5 km. şehir merkezine 2,5 km uzaklıktadır. Taşınmazın ana yapısı betonarme sistemde inşa edilmiştir. 4 kat olarak yapılmıştır. Dış cephe sıvalı ve boyalıdır. Çatışı ahşap olup kiremit örtülüdür. Merdiven kaplamaları mermerdir. Binada su. pissu. elektrik, doğalgaz tesisatı vardır. Takribi 10 yıllıkdır. Zemin katta 88/875 arsa paylı. 2 nolu mesken nitelikli bağımsız bölümün tamamı borçlu kişiye aittir. 2 nolu bağımsız bölüm BRÜT 88 METRE KARE alanındadır. Yerinde bakıldığında ev olduğu görülmüştür. Duvarlar sıvalı ve boyalıdır. Pencereler pvc doğramalı olup. ısıcamlıdır. Islak hacimler seramik kaplıdır. Asansör mevcuttur, hususları bilirkişi Cemal ABANAEI tarafından belirtilmiştir. İhaleye iştirak edenler ve alıcılar taşınmazın bliirkişi raporunda olduğu gibi görmüş ve kabul etmiş sayılacaklardır.

Adres                          : Cumhuriyet Mahallesi 416 Sok. No:8 Bartın Merkez / BARTIN

Yüzölçümü                  : BRÜT 88 m2

Arsa Payı                     : 88/875

İmar Durumu               : Bartın Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 01/10/2019 tarih                               ve 5246 sayılı yazısı dosyasında mevcuttur.

Kıymeti                        : 140.000,00 TL

KDV Oranı                   : KDV Kanunun 17. Maddesinin 4. Fıkrası Uyarınca Muaf

Kaydındaki Şerhler      : Tüm şerh ve beyanlarla " Tapunun beyanlar hanesinde" Beyan: 1-yönetim planı 06/04/2015. Beyan:2-Taşınmazın Mülkiyeti Kat İrtifakından Kat Mülkiyetine Geçilmiştir. Beyan:3-AT 3402 Sayılı Kanunun EK 1. maddesi uygulamasına tabidir." beyanları mevcuttur.

1.  Satış Günü              : 02/09/2020 günü 14:30 - 14:35 arası

2.  Satış Günü              : 28/09/2020 günü 14:30 - 14:35 arası

Satış Yeri                    : BARTIN ADLİYE OTOPARKI NİZAMİYE YANI

            Satış şartları :

            1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamım ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, riiçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

            2 - Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi. KDV. 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

            3 - İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

            4 - Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen meşul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

            5 - İİK ’nun 127. maddesi uyarınca, ilanın birer sureti borçluya ve alacaklıya ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgililerinin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ olunur. Adresin tapuda kayıtlı olmaması halinde, varsa adres kayıt sistemindeki adresleri tebligat adresleri olarak kabul edilir. Bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazetede veya elektronik ortamda yapılan satış ilanı tebligat yerine geçer.

            6 - İİK 'nun 151 ve 142. maddelerine göre sıraya itirazla ilgili ihale alacağa mahsuben ihalenin yapılması halinde veya satış bedelinin İİK nun 138. Maddesi cümlesinde ipotek alacaklısına ödenmesi durumunda, alakadarların satışı takip ederek İİK nun 142. Maddesine göre itirazları olanın bu hakkını 7 gün içinde kullandıklarına dair dosyamıza derkenar ibraz etmeleri İİK nun 83,100.142,151 ve M.K. Nun 789,777. Maddelerine göre ayrıca ilan olunur.

            7 - Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

            8 - Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatım kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/781 Talimat sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.06/07/2020

B.V.2020/244

 

ETİKETLER :
Diğer RESMİ İLAN haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›