Ekonomideki büyüme, sağlıklı ve sürdürülebilir olacak

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, ekonomide başlatılan 3D dönemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Bu haber 2018-09-24 09:22:31 eklenmiş ve 322 kez görüntülenmiştir.

 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı “Dengelenme, Değişim ve Disiplin” sloganıyla hazırlanan Yeni Ekonomi Programı (2019-2021) ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, tüm küresel ve bölgesel ekonomik zorluklara karşın Türkiye’nin tüm hedeflerine güçlü bir şekilde yürümesini sağlayacak ekonomik programın hazırlandığını vurguladı.

 

AK Parti hükümetinin başarısı

 

AK Parti hükümetinin başarısıyla Türkiye ekonomisinin 2002’den 2013’e kadar birçok alanda önemli atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Kalaycı, “Türkiye ekonomisi, 2002’den 2013’e kadar birçok alanda önemli atılımlar gerçekleştirdi. Sayın Bakanımızın da açıkladığı gibi 2002’de 3 bin 600 dolar olan kişi başı gelir, 2013’te 3 kat artarak 12 bin 500 dolar oldu. Yaklaşık 7 milyon yeni istihdam sağlandı. İhracatımız 4 kat arttı, kamu maliyesi merkezi yönetim bütçe açığı 2002’de yüzde 11,4 iken, yüzde 1’lere geriledi. Bu başarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğindeki AK Parti hükümetinin başarısıdır. Bu başarıyı da milletimiz her zaman takdir etmiştir. Tüm seçimlerde AK Partimize gereken desteği göstermiştir.” dedi.

 

Türkiye’yi güçlenerek çıkarmak için...

 

Bu başarı karşısında Türkiye’nin çok büyük iç ve dış sınamalara maruz kaldığını savunan AK Parti İl Başkanı Kalaycı, tüm bu zorluklardan Türkiye’yi güçlenerek çıkarmak için “Yeni Ekonomi Programı”nın hazırlandığını kaydederek şunları söyledi:

“Hal böyle olunca bu başarı karşısında Türkiye, çok büyük iç ve dış sınamalara maruz kalıyor. 2013 yılı mayıs ayı sonunda Gezi Olayları ile başlayan süreç, 17-25 Aralık darbe girişimi, ülkemize karşı artan terör saldırıları, bölgemizde yaşanan bizi doğrudan etkileyen savaşlarla birlikte 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı. Tüm bu süreçler, ülkemizde siyasi istikrarı ve demokrasinin yanında ekonomimizi de hedef aldı. Tüm süreçlerde, siyasi istikrar ve demokrasiyi korumak için her zaman millete gittik ve art arda birçok seçimle karşı karşıya kaldık. Başkanlık ve 24 Haziran seçimleri ile bu ekonomik değişiklikler için halkımızdan çok güçlü bir destek aldık. Ekonomik yaptırımların adeta bir silah gibi kullanıldığı bir dönemden geçiyoruz. 10 Ağustos’ta doğrudan ekonomi ve para birimimizin hedef alınmasıyla Türkiye olarak biz de bu sürecin çok net bir parçası olduk. Tüm bu zorluklardan Türkiye’yi güçlenerek çıkarmak için milletten aldığımız yetki ile bu Yeni Ekonomi Programı hazırlandı.”

 

Ekonomideki büyüme, sağlıklı ve sürdürülebilir olacak

 

Dengelenme, disiplin ve değişim olmak üzere 3 ana başlıktan oluşan Yeni Ekonomi Programı’yla büyümenin sürdürülebilir kılmak ve sağlam temeller üzerine inşa edilmek istendiğinin altını çizen Kalaycı, “Biz kendi ekonomimizi güçlü kıldığımız, tedbirleri aldığımız sürece küresel ve siyasi gelişmelere karşı direncimiz de en üst düzeyde olacaktır. Yeni Ekonomi Programı’nın bu tedbirleri de kapsayan bir program olması sağlandı. Yeni Ekonomi Programı, 3 ana temel başlıktan oluşuyor. Bu başlıklardan da bahsetmek istiyorum. Bunlardan birincisi dengelenme, sonra disiplin ve değişimdir. Bu programla 2019-2021 döneminde ekonomik bir dengelenme yaşayacağımız yol haritası ortaya konuldu. Bu harita ile ekonomideki büyüme, sağlıklı ve sürdürülebilir olacak. Sayın Bakanımız 2021’den itibaren yüzde 5 büyümeyi sağlayarak, büyümeyi bu şekilde sürdürülebilir kılmak ve sağlam temeller üzerine inşa edilmek istenildiğini ifade etti.” diye konuştu.

 

“Önceliklerimiz cari açığı düşürecek adımlar”

Sürdürülebilir ve sağlıklı büyümeyi sağlamak için enflasyon ve cari açık önemli olduğuna dikkat çeken Kalaycı, yatırımlarda önceliklerinin cari açığı düşürecek adımlar olduğunu ifade ederek şöyle dedi:

 

“Sayın Bakanımız Yeni Ekonomi Programı’nda büyüme hedeflerini de tek tek anlattı. 2018 yılı için yüzde 3,8, 2019 yılı için yüzde 2,3, 2020 yılı için yüzde 3,5 ve 2021 yılı için yüzde 5 olarak belirlendiğini Sayın Bakanımız ifade etti. Yeni Ekonomi Programı’nda Sayın Bakanımızın açıkladığı enflasyon hedefleri ise 2018 yılı için yüzde 20,8, 2019 yılı için yüzde 15,9, 2020 yılı için yüzde 9,8, 2021 yılı için yüzde 6,0 olarak yer aldı. İşsizlik oranı hedefleri de 2018 yılı için yüzde 11,3, 2019 yılı için yüzde 12,1, 2020 yılı için yüzde 11,9 ve 2021 yılı için yüzde 10,8 şeklinde sıralandı. Sürdürülebilir ve sağlıklı büyümeyi sağlamak için enflasyon ve cari açık önemli. Yatırımlarda önceliklerimiz cari açığı düşürecek adımlar olmalı. Sayın Bakanımız bu konuda da gerekenin yapılacağını açıkladı.

 

“Hep birlikte başaracağız”

 

Milletimize çok daha müreffeh ve güçlü bir gelecek sunmak için bu dengelenme, disiplin ve değişim adımlarının hayata geçirilmesinin önemi ortada. Tüm yatırımcılarımıza kısa vadede güven vereceğini düşünüyorum. Programın uygulanmaya başlamasından itibaren de belirlenen uygulama takvimi, performans göstergeleri etrafında 3’er aylık dönemlerde eylemlerin gelişimi takip edilecek. Sayın Bakanımız bu konunun üzerinde de çok durdu. Sürecin zamanında ilerlemesine yönelik atılan adımlar ve alınan tedbirler denetlenecek. İnşallah program ülkemiz için hayırlara vesile olur. Ak Parti Bartın İl Başkanlığı olarak bu programın eksiksiz uygulanması için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Hep birlikte başaracağız. Bu programın ülkemiz için yeni bir başarı hikayesi olmasını diliyorum.”

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›