Aydın Geçgen
Tarım ve Orman Bakanlığı 2018-2022 Stratejik Planında yer alan, Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan "Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik okullarda "Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsraf " konulu eğitimler gerçekleştirildi.
Eğitimlerde öğrencilere;” güvenilir gıda nedir?”, “gıdaların muhafazasında ve gıda satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?” gibi soruların cevapları verilirken hijyen, temizlik ve dezenfeksiyon kavramları ile kişisel hijyen kuralları anlatıldı.
Ayrıca gıda kayıpları ve israfı hakkında da bilgiler verilerek farkındalık oluşturulması sağlandı.
Eğitimler Bartın Merkez, Amasra, Ulus ve Kurucaşile ilçelerinde olmak üzere 7 okulda gerçekleştirilirken eğitimlere toplam 716 öğrenci katıldı.
Eğitimler İl Müdürlüğümüzde görevli Gıda Mühendisi Vildan Gençer, Veteriner Hekim Neşe Yıldırım ile Gıda ve Yem Şube Müdürü Vekili ve Gıda Mühendisi Celal Uğuz tarafından verildi.
Eğitimlerin 2020 yılı içerisinde devam edileceği belirtildi.