Her yıl 10 köy programa alınacak

Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, köylerdeki kanalizasyon altyapısı ve arıtma tesislerine ağırlık verdiklerini belirtirken her yıl 10 köyü programa alarak hem Bartın ırmağını hem de sahilleri tertemiz hale getireceklerini söyledi.
Bu haber 2018-09-20 15:06:30 eklenmiş ve 276 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Arıt’a yapılan yatırımlardan bahsederek kanalizasyon altyapısı ve arıtma tesisleri çalışmaları hakkında bilgiler veren Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, KÖYDES ödenekleri ile Özel İdare ödeneklerini birleştirdiklerini ve bu konuda epey yol kat ettiklerini kaydetti. Hem Bartın Irmağı’nı hem de sahillerimizi daha temiz bir hale getirmek istediklerini ifade eden Dursun, şunları söyledi:

 

“Epey yol katettik”

 

Arıt belediye statüsünden çıkıp bize geçtikten sonra zannedersem Merkez’de 5 mahallesi vardı. Hiç birinin yolu yoktu. Kanalizasyon çalışmasından sonra Merkez mahallelerinde yaklaşık 30 kilometre hem kilitli parke hem asfalt hem de beton yol çalışmaları ile Arıt’ı belediyeden devraldığımız yapıyı çok daha iyi bir hale getirdik. Arıt’ın kanalizasyonu yarım kalmıştı. Bütün o 4 mahalleyi birbirine bağlayan şebeke ile Arıt’ta şu anda bizim arıtma tesisimiz var. Şuanda bütün mahallelerden kanalizasyonlar oraya geliyor, orada işlemden geçtikten sonra da Bartın’a kadar gelen Arıt Deresi’ne tertemiz bir halde veriliyor. Ama maalesef hala yukarıdaki köylerden Arıt Deresi’ne karışan kanalizasyon suları var. Bunları da hızlı bir şekilde dönüştürmeye çalışıyoruz. Her yıl bu arıtma ve kanalizasyon işlerini programlarımıza koyarak ilerlemeye çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde bunları programımıza koyacağız. Bu dönem bu konuda gerçekten önemli bir yol kat ettik. 2018 yılı programımızda biz 10 köyümüzü toparladık. Bu köylerimizde kanalizasyon altyapısına girdik. KÖYDES ödenekleri ile Özel İdare ödeneklerini birleştirdik ve bu konuda epey yol kat ettik.

 

“Irmak ve sahiller daha temiz hale gelecek”

 

Bunu yaparken ki önceliğimiz ise suyla temas eden köylerde. Yani Bartın nehrine gelen suyla temas eden başta Arıt bölgesi tarağı olmak üzere, yine sahil kesiminde denizle temas eden tüm köylerimizin kanalizasyon altyapısına kavuşturulmasını ve arıtma tesisleri bunların arıtılarak suya verilmesi konusuna ağırlık verdik. Bu konuda Sayın Valimiz ile de hem fikiriz. Hem Özel İdaremizde hem de İl Genel Meclisimizde bu konuda hiçbir tereddütümüz yok. Ama elbette ki hepsini yapmak istiyoruz. Sonuç itibariyle kaynaklarımız el verdiği ölçüde kendimize hedef koyduk. Önümüzdeki dönemde de her yıl en az 10 köyümüzün kanalizasyon altyapısını tamamlamak istiyoruz. Bunu da arıtma sistemini tamamlayarak yapmak istiyoruz. Böyle olduğunda arıtma tesislerimizden çıkan suyu rahatlıkla sularımıza Bartın ırmağımıza ve denizlerimize verdiğimizde hem ırmağımızı hem de denizlerimizi tertemiz hale getirmiş olacağız.”

ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›