BARTIN KETEM DURMUYOR!

Bartın KETEM personeli; büyük özveri ve gayretleri ile halkın kanser taramalarını yapmaya devam ediyor. Sadece mesai saatleri içerisinde kalmayıp mesai saatleri dışında da kanser taramaları ile ilgili farkındalık çalışmalarına devam eden KETEM personeli, halkı kanser taramalarına yönlendiriyor.
Bu haber 2020-02-07 15:24:44 eklenmiş ve 343 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) personeli tarafından 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla vatandaşları bilgilendirmek amacıyla broşür dağıtıldı.

 

Kanserde erken teşhisin önemi anlatmak, dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla yapılan çalışmada vatandaşlar kanser taramalarını yaptırmak üzere KETEM’lere davet edildi.

 

Bilgilendirme çalışmasına ilişkin olarak İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Erken dönemde belirti vermeyen halk arasında da sinsi hastalık olarak bilinen kanserin, yapılan taramalar ile erken dönemde tespit edilme oranı oldukça yüksektir. Kanser Tarama sonucu şüpheli, riskli çıkan kişiler en kısa sürede kesin teşhis ve tedavi için teşhis merkezlerine yönlendirilmektedir. Ülkemizde ve İlimizde üç kanser türünün taramalar ile erken teşhis ve tedavisi mümkündür. 30-65 yaş aralığındaki kadınlar; Rahim (Serviks) Ağzı Kanser Taramanızı 5 yılda bir, 40-69 yaş aralığındaki kadınlar; Meme Kanseri Taramanızı 2 yılda bir, 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkekler; Bağırsak (Kolon) Kanseri Taramanızı 2 yılda bir KETEM ve Aile Hekiminizde ÜCRETSİZ olarak yaptırabilirsiniz. Eğer siz de bir gün kapınızda kanser taramaları ile ilgili broşür bulduysanız bilin ki KETEM kapınıza gelmiştir.” denildi.

ETİKETLER : Bartın KETEM Kanser Günü Bartın İl Sağlık Müdürlüğü
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›