Bartın 2. OSB için çok önemli gelişme

Bartın’da 25 yeni sanayi yatırımının önünü açacak olan 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için çok önemli bir gelişme yaşandı. Genişleme alanının tam ortasında kalan ve uzun yıllar çeşitli nedenlerle kamulaştırılamayan Geriş Köyüne ait 72 dekar arazi, OSB tarafından satın alındı.
Bu haber 2020-02-06 15:08:30 eklenmiş ve 193 kez görüntülenmiştir.

 

 

Aydın Geçgen

 

Bartın Valiliği, 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için yaşanan önemli gelişmeyi geçtiğimiz akşam saatlerinde kamuoyuyla paylaştı.

 

Valilik’ten yapılan açıklamada genişleme alanının tam ortasında kalan ve uzun yıllar çeşitli nedenlerle kamulaştırılamayan Geriş Köyüne ait 72 dekar arazinin OSB tarafından satın alındığı duyuruldu.

 

Bartın Valiliği’nden söz konusu gelişmeye ilişkin olarak yapılan açıklamada; “İlimizde 25 adet yeni sanayi yatırımının önünü açacak olan 2.OSB için çok önemli bir gelişme yaşandı. Genişleme alanının tam ortasında kalan ve uzun yıllar çeşitli nedenlerle kamulaştırılamayan Geriş Köyüne ait 72 dekar arazi, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 30. maddesinde belirtilen yasal işlemlerin Bartın İl Özel İdaresi tarafından ikmaline müteakip OSB tarafından satın alınmıştır. İlimizin ekonomi ve istihdamına büyük bir katkı sağlayacak  bu önemli gelişmenin  hayırlı olmasını dileriz.” denildi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın 2. OSB Organize Sanayi Bölgesi Bartın Valiliği
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›