“Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu” okullar belgelerini aldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında 2018-2019 eğitim-öğretim yılında okullarda yapılan denetimler sonucu Bartın’da 33 okul Beyaz Bayrak, 20 okul da Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazandı.
Bu haber 2020-02-05 16:01:45 eklenmiş ve 320 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan “Beyaz Bayrak İş Birliği Protokolü” ve “Beslenme Dostu Okullar Programı” kapsamında belge teslim töreni düzenlendi.


Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Vali Sinan Güner, İl Milli Eğitim Müdürü  Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Müdür Yardımcıları, İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol ile okul müdürleri katıldı.

 

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

 

İl Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından “Beyaz Bayrak İş Birliği Protokulü” ve “Beslenme Dostu Okullar Programı” hakkında yapılan sunumun ardından program İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nun konuşması ile devam etti.

 

“Sağlıklı bir ömür yaşamaları için katkı sağlayalım”

 

Vali Güner programda yaptığı konuşmasında, “Okullarımızdaki eğitimi  sadece belli bir yaş grubuna belli bir program dahilinde verilen derslerden ibaret değildir. Okul öncesi eğitim 3 yaşından itibaren başlıyor. Erken yaşlarda çocuklarımızın okullarımızdaki  akademik anlamda eğitim  kaçınılmazdır. Çocuklarımız iyi bir öğretmen, iyi bir doktor, iyi bir mühendis olabilecekler  ancak beslenme hatalarından dolayı genç yaşlarda metabolik hastalıklara yakalanan bireyler ömür boyu bütün hayatını etkileyebilecek sağlık sorunlarıyla karşı karşıya gelebilecekler. Okullarımızda gerekli hijyenik şartların oluşturulması, iyileştirilmesi, öğrencilerimize doğru temizlik ve beslenme alışkanlıklarının kazandırılması, hareketli yaşamın benimsenmesi, obeziteden korunmayı ve sonuç olarak sağlıklı nesiller yetiştirmeyi hedefleyen bu programları çok önemsiyoruz. Başarılı nesiller yetiştirmenin  yanı sıra sağlıklı bir ömür yaşamaları için katkı sağlayalım.” dedi.

Ardından 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılına ait 33 Beyaz Bayrak,  20 tane Beslenme Dostu Okul Sertifikasını almaya hak kazanan okulların idarecilerine Vali Güner ve İl Milli Eğitim Müdürü, Müdür Yardımcıları ile İl Sağlık Müdürü  tarafından sertifikaları teslim edildi.

 

ETİKETLER : Bartın Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Beyaz Bayrak İş Birliği Protokolü Beslenme Dostu Okullar Programı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›