“Beslenme Dostu Okullar”a sertifikaları verildi

İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında ilimizde 8 okul “Beslenme Dostu Okul” olarak belirlendi. İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, proje kapsamında ilimizde toplamda 25 okulun ‘Beslenme Dostu Okul Sertifikası’ bulundığunu söyledi.
Bu haber 2018-09-19 15:49:32 eklenmiş ve 246 kez görüntülenmiştir.

 

 

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında ilimizde 8 okul “Beslenme Dostu Okul” olarak belirlendi. Geçtiğimiz gün İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle Beslenme Dostu Okul Sertifikaları verildi.

Okul yöneticilerine yönelik “Beslenme Dostu Okul” Çalışmalarının önemi hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” çerçevesinde yürütülmekte olan Beslenme Dostu Okul Projesi ile okullarda sağlıklı beslenme, düzenli fiziksel aktivitenin özendirilmesi sağlanarak obezitenin önlenmesi amaçlanmakta ve bu konuda yapılan iyi uygulamalar desteklenmektedir. Proje kapsamında ilimizde toplamda 25 okulun ‘Beslenme Dostu Okul Sertifikası’ bulunmaktadır. Desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüz Yaşar Demir ve okul yöneticilerimize teşekkür ederiz.” dedi.

 

İşte Beslenme Dostu Okullar...

 

Ahmetler Ortaokulu, Akçalı İlkokulu, Gökkuşağı Anaokulu, Kozcağız İlkokulu, Lütfullah Kocabaşoğlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Mustafa Aydede Anaokulu, Serdar İlkokulu, Vali Tevfik Başakar Ortaokulu, 2017- 2018 eğitim öğretim döneminde Beslenme Dostu olarak seçildi.

 

ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›