Ağda tatlısı büyük ilgi gördü

Dünyanın en büyük 4. turizm fuarından bir tanesi olarak tanımlanan ve uluslararası turizm profesyonellerini seyahat tutkunlarıyla buluşturan Emitt Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Bartın Standı büyük ilgi gördü.
Bu haber 2020-02-03 09:07:23 eklenmiş ve 375 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

İstanbul TÜYAP’ta bu yıl 24.sü açılan Emitt Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Bartın Standına, çevre il ve ilçe belediye başkanları, Bartınlılar, basın mensupları ve ilimiz hakkında bilgi almak isteyen turizm profesyonelleri akın etti.

 

İlimizin kültürel ve turistik değerlerini  tanıtımının yapıldığı fuarda özellikle ağda tatlısı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

 

Fuarda ayrıca Bartın Standını ziyaret eden ziyaretçilere Bartın Belediyesi tarafından basılan Bartın Kültür Haritası takdim edildi.

 

Fuarla ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bartın Valiliği Himayelerinde Belediyemiz, İl Kültür Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Bartın Ticaret Odası ve Amasra, Ulus, Kurucaşile Kaymakamlıklarının katkılarıyla katılım sağlamış olduğumuz Emitt Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda ilimizin tarihi, doğa ve turizm değerlerini tanıtma fırsatı bulduk.” dedi.

 

“Turizme kazandırdık”

 

Bartın Kültür Yolu ile ilgili de bilgiler veren Başkan Akın, kentteki tarihi ve kültürel mirasa her zaman büyük önem verdiklerini belirterek bu mirasları en güzel şekilde gözler önüne serecek proje ve çalışmaları hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Akın, “Bartın Belediye Başkanlığı görevine geldiğimiz ilk günden beri tarihimize en iyi şekilde sahip çıkmak için yoğun mesai harcıyoruz. Şehrimizin yerli ve yabancı turizme kazandırmak için tarihi ve kültür varlıklarımızı hem gün yüzüne çıkartmak hem de tanıtımını yapmak için Bartın Tarih Envanterleri ve Kültür Yolu Projesini başlattık. Bu projeyi hayata geçirebilmek için tarihi mirasımız olan yapılarda Bartın Belediyesi olarak gerekli restorasyon çalışmalarını yaparak turizme kazandırdık. Kültür Yolu Haritamızın başlangıç noktasında yer alan, geçmiş yıllarda metruk hale gelen Ebu Derda Türbesi’nde gerekli tüm restorasyon ve çevre düzenleme çalışmasını yaparak din turizmine ve Kültür Yolu Projemize kazandırdık. Yine haritamızın güzergahındaki ikinci nokta olan Şehitlik Anıtımızı yeniden düzenleyerek vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ziyaret edecek olan misafirlerimize elverişli ortam oluşturduk. 

 

“Yorulmadan bu yolda çalışmaya devam edeceğiz”

 

Şehitler Anıtımızın ardından haritamızda yer alan, Dikilitaş Anıt Mezarı da yine görev süremiz içerisinde restore edilerek ebediyete göç etmiş vatandaşlarımızın anılabilmesi için daha uygun bir hale getirildi. Kültür Yolumuzda bulunan Kuleyanı Çeşmesi, Su Terazisi, Şehir Hamamı, Kent Müzesi, Gavurtaşı Şelalesi, Gazhane Kültür Parkı ve Fatih Sultan Mehmet Heykeli gibi tarihi önem arz eden mekanlarımızı restore ederek şehrimize kazandırarak Kültür Yolu Projemizin hayata geçmesini sağladık. Yine Kültür Yolumuzda bulunan ve yakın zamanda restorasyon ve yapım çalışmalarını başlatacağımız Aya Nikolas Kilisesi, Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesi, Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi ve Tarihi İskele ile Kültür Yolu Projemizi güçlendireceğiz. Kültür Yolumuzda bulunan diğer tarihi varlıklarımızdan olan Şadırvan, Taş Han, Millet Konağı, Demirciler Arası, Galla Pazarı ve Tarihi Bartın Evleri ile yerli ve yabancı turistlerimizin şehrimizi en iyi şekilde anlamalarını ve beğenmelerini sağlayacağız. Projemizin 1. aşaması Bartın Kültür Yolu Haritasını bu şekilde gerçekleştirdik. Envanter ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kültür Yolu ile ilgili ilerleyen zamanlarda alternatif güzergah çalışmaları ile güncellemeler yapacağız. 3 bin yıllık tarihimizi tüm dünyaya tanıtmak için yorulmadan bu yolda çalışmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

 

 

ETİKETLER : Bartın EMITT ağda tatlısı Bartın Belediyesi
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›