10 YILDA 159 PARK YAPILDI

Bartın Belediyesi tarafından park ve bahçe çalışmalarına verilen büyük önem ile son 10 yılda 159 park yapılarak kent gelişimine katkı sağlandı. Belediye Başkanı Cemal Akın, “Çocuklarımıza güvenli oyun alanı vatandaşlarımıza da sosyal aktivite alanları yaparak şehrimize güzellikler kattık.” dedi.
Bu haber 2020-01-31 16:10:38 eklenmiş ve 176 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın göreve geldiği 2009 yılından itibaren park ve bahçe çalışmalarına büyük önem verildi.

 

2018 yılında 149 olan park sayısı, 2019 yılında 10 adet yeni park yapılması ile 159’a ulaştı.

Park çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Her geçen gün büyüyen şehrimizde çocuklarımızın ve yetişkin vatandaşlarımızın eğlenebileceği, sosyalleşebileceği alanlara ihtiyaçlarda artmaktadır. Bartın Belediyesi olarak göreve başladığımız tarihten itibaren her zaman bu bilinçle hareket ederek ilimizde ki park alanlarının sayını artırdık. 2009-2018 yılları arasında ihtiyaç duyulan 149 noktaya yeni park alanı yaparken 2019 yılında ise Karaköy Mahallesi’ne 2, Aladağ Mahallesi’ne 2, Orduyeri Mahallesi’ne 2, Çaydüzü Mahallesi’ne 1, Hürriyet Mahallesi’ne 2 ve Gölbucağı Mahallesi’ne 1 olmak üzere toplam 10 yeni park alanını vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu park alanlarımızın 6 tanesine kondisyon aletleri yerleştirerek yetişkin vatandaşlarımızın da spor yapabilmelerine imkan sağladık. Bir yandan yeni park alanları yaratırken bir yandan ise mevcut parklarımızın bakım ve onarımlarını gerçekleştirdik. Bakım onarım çalışmalarımız kapsamında 2019 yılında 115 parkın bakım ve onarımlarını yaparak bu parklarımızdan vatandaşlarımızın daha iyi istifade edebilmesini sağladık.” diye konuştu.

 

Yeni park alanları geliyor

 

2020 yılı projeleri hakkında da bilgiler veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yeni parklarla ilgili de bilgiler vererek ”Geçtiğimiz 10 yılda Kaynaca Spor ve Yaşam Parkı, Yalı Sevgi Parkı, Ali Baysal Parkı, Bartın Belediyesi 140 Yıl Parkı, Kanlıırmak Yürüyüş Yolu, Gazhane Kültür Parkı gibi birçok projeyi ilimiz kazandırmıştık. 2020 yılında ise Kemerköprü Mahallesi Arka Sokak’ta yapım çalışmaları devam eden 9 bin metrekare alana sahip, içinde spor alanları, yürüyüş yolları, çocuk parkı gibi bir çok sosyal donatısı olan Elmalık Park’ını hizmete sunmak istiyoruz. Bu projemizi Allah Nasip ederse Nisan Ayı’nda tamamlamış olacağız. Bizler sosyal alanlarımıza büyük önem veriyoruz. Tabi bu çalışmaları yaparken doğaya olan saygımızdan asla taviz vermiyoruz. Yeşiliyle, bitki örtüsüyle ve ağaçlarıyla parklarımızı güzelleştiriyoruz. Çalışma yaptığımız alanlarda bulunan mevcut ağaçlara dokunmadan onların doğasına göre projemizi şekillendiriyoruz. Yeşil var oldukça bizler sağlıklı şekilde yaşamımızı sürdüreceğiz. Bu konuya her zaman büyük hassasiyet göstereceğiz. Değerli halkımıza her zaman en iyi projelerle ve en güzel çalışmalarla hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın park
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›